, , , , , ,

Yes!

Yes!

Vi har en aftale

Klokken 10:30 var jeg klar hos “Nordsjællands Port Center”, og det var de også. Opgaverne er legio og en masse: adskillige websites, optimering af hastighed på siderne, webshops, sociale medier, brevfletning til masseudsendelse af mails, sproglig gennemgang, sites, der skal bygges op på ny i WordPress osv.

Jo mere vi talte, jo mere kom de i tanke om, de gerne vil have lavet, og som de ikke selv kan varetage. Og i øvrigt er de meget bedre til at sælge porte og bomme og den slags, som jeg intet ved om.

Jeg synes, jeg kan byde ind på det meste. Jeg er svag, for nu ikke at sige ikke-eksisterende, angående SEO, (søgemaskineoptimering – men bare det at optimere hastigheden vil gøre meget for resultaterne i Google, der straffer de langsomme sider) webshops og CSS (en metode til at styre udseendet på et site, hvis skabelonen ikke rækker), men resten kan jeg godt være med på. Og hvis jeg ikke kan det i forvejen, hjælper Hr. Google som oftest.

De har mindst 108 opgaver, de skal bare prioriteres. Da de havde nævnt alt muligt, måtte jeg spørge dem, hvordan de var kommet frem til fire timer ugentligt? Med det antal timer ville der jo være længe, til de kunne se fremdrift. Men de havde aldrig sagt noget om fire timer… Jeg er lidt i tvivl om, hvor det tal så kom fra, men pyt nu med det. Da der er temmelig lang transporttid til Farum, foreslog jeg otte timer. Fire timer med fremmøde og fire timers hjemmearbejde. Det var de med på.

Praktik

Og så var der jo det med lønnen. De syntes, jeg var lidt dyr. Jeg prøvede at fortælle, at de skulle sammenligne med konsulenthuse, der typisk tager 650,- til 850,- kr. i timen. Så skal der selvfølgelig fradrages for, at jeg på ingen måde er professionel, og at det trods alt er et fleksjob. Jeg skal bare have det der fremgår af Finansministeriets lønoversigter.

De var stadig tøvende. For at få det til at glide ned, foreslog jeg, at vi starter med en ulønnet praktik  på fire uger. Så så de glade ud igen. Og så havde vi en aftale. Praktikken skal evalueres efter tre uger, så jeg ikke skal gå at vente til sidste dag, før jeg ved, om jeg er købt eller solgt.

Jeg starter på onsdag kl. 10:00. Det er drømmejobbet for mig. Det kunne ganske enkelt ikke være bedre. Jeg glæder mig helt vildt. Og til Eric: Så kunne jeg alligevel sælge min hobby til en arbejdsgiver 🙂

En sprognørdting

“Port Center” svarer til “Ældre Sagen”, men det er der vist ikke noget at gøre ved.

15 Svar
 1. Else Skovbo jensen
  Else Skovbo jensen siger:

  Hej Hanne
  Det er rigtig dejligt for dig at få lidt at rive i. Jeg håber det fortsætter, også der skal betales for dit arbejde.
  Jeg ved ikke, om du husker mig. Vi har tidligere haft kontakt vedr. slægtsforskning og også snakket sammen en enkelt gang ved en slægtsforsknings week-end i Bjerringbro for ? år siden

  vh
  Else
  Else

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Else

   Velkommen til min blog, og mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her – det er et våben i kampen mod spam. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Det er rigtig hyggeligt at høre fra dig igen. Jeg kan godt genkende dit navn, men jeg kan ikke fremmane dit ansigt. Det er desværre en del af min sygdom, at hukommelsen er “gået fløjten”, men pyt nu med det. Det går alligevel. Min slægtsforskning holder en lang pause; jeg brændte vist alt krudtet af fra 2003 til 2013/15 eller der omkring. Det var en fascinerende tid med mange gode bekendtskaber og venskaber.

   Mange hilsner
   Hanne

 2. Else Skovbo jensen
  Else Skovbo jensen siger:

  Hej Hanne
  Det er rigtig dejligt for dig, at du får lidt at rive i. Håber det varer ved, også når der skal betales for det.

  Jeg ved ikke, om du husker mig. Vi har tidligere haft kontakt vedr. slægtsforskning og har snakket sammen en enkelt gang ved en slægtsforsknings week-end i Bjerringbro for ? år siden.

  mvh
  Else

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jo – det er dejligt! Jeg tør ikke helt tro det, og det er jo også først sikkert efter de fire uger. En fugl i hånden og ti på taget… Jeg har det sådan, at jeg vil se en kontrakt med to underskrifter og den først indbetaling, før jeg tør tro på noget. Selvom det er en menneskealder siden, så er jeg trods alt jurist såd’n i det små.

 3. Eric
  Eric siger:

  Det lyder godt, hvis det fører til lønnet arbejde efter den ulønnede praktiktid.

  SEO er noget opreklameret fis. Jeg ved snart ikke hvor mange “link building-konsulenter”, der har kontaktet mig for at købe links. Flere af kinderne har jeg “meldt” til Google, fordi jeg er helt enig med Googles politik på det område.

  Hastighed betyder noget, ja, men det helt afgørende er:
  1. Relevant og godt indhold med de rigtige nøgleord, som ikke må gentages alt for ofte (“keyword stuffing”)
  2. Sidens titel (betydning for rangering efter søgetermen)
  3. Metabeskrivelsen (det er den, der indfanger læseren, når den vises i søgeresultaterne – max ca. 143 tegn)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   SEO siger heller ikke mig noget som helst. Vi er enige om, at det er opreklameret. Jeg har aldrig nogensinde gjort noget for SEO på supportsiden, al den stund jeg jo ikke har forstand på det, alligevel oplever jeg ofte, at hvis jeg selv helt reelt søger efter et eller andet, så støder jeg ind i mine egne guides som nr. tre eller fire på side et hos Google.

   Min kommende arbejdsgiver fortalte, at de hver måned betaler mange penge (hvor mange?) for noget SEO-cirkus. Jeg tror, jeg kunne lave noget i Yoast, der kunne fungere nogenlunde godt.

   Jeg lever i den overbevisning, at hastigheden er en rigtig vigtig parameter, men det er bare baseret på egne erfaringer. Jeg har ikke viden om det.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.