,

Livet er et puslespil

Livet er et puslespil

Pensionsbidraget

Jeg fik ikke sagt, at jeg også skal have pension af min løn. Jeg ville jo bare så gerne have jobbet og (overbe-)vise dem om, at jeg stadig kan noget.

En opringning til djøf viste, at det er et gråt marked. Satsen ligger på alt mellem 17,1 pct. af lønnen ned til ca. 5 pct. af lønnen, når der er tale om det private arbejdsmarked. De 17,1 pct. hidrører fra satsen i staten. Man skal selv klare den forhandling, men har selvfølgelig djøf i ryggen. Det er en god fagforening, og jeg har været medlem, siden jeg læste. Når man er i fleksjob, er satsen ned på ca. 400,- kr. i kvartalet. Det er absolut rimeligt.

Jeg synes, det er svært, når den nye arbejdsgiver allerede syntes, at selve lønnen var lidt af en kamel at sluge. På den anden side: Selvom det er et fleksjob, er jeg jo stadig en medarbejder, der har nogle kompetencer, og kan levere varen. Hvorfor skulle jeg så ikke have et ordentligt pensionsbidrag? Skal jeg virkelig stå med hatten i hånden? Jeg undrer mig over, at området ikke er reguleret? På den måde kommer det til at virke som om, parterne gensidigt skal synes, den anden part er “sød”/”rar”/”dygtig” mv.. Det bliver alt for let noget rod.

Et tastatur

I lang tid har jeg haft kig på dette tastatur til min højtelskede iPad. Nu er det endelig på lager igen, og jeg har bestilt det. For de 738,- får man både et tastatur og et cover, og jeg synes, det er pengene værd. Jeg vil lige fejre den fine samtale i går.

Jeg bruger min  iPad meget, fx til lige at tage hurtige noter, der synkroniserer med Evernote. Lige p.t. er det kun mig, der kan forstå noterne. Når jeg får et rigtigt tastatur, vil teksterne blive til rigtige tekster…

Når jeg skal køre frem og tilbage til Farum, bliver det rigtig dejligt at kunne følge med på fx Facebook og skrive nogenlunde begavede kommentarer via et rigtigt tastatur. Jeg er virkelig ikke ret god til at bruge det indbyggede tastatur i iPadden.

Afhængig af diverse distributører, bør vidunderet være her i morgen.

PS: Hrmmmm…. der er fejl i deres systemer, så de har den alligevel ikke.  ØV.-

Livet er et puslespilNår livet er et puslespil

Jeg har brugt dagen på at pusle med Scribus og dets former og  billeder. Jeg fik lavet en eller anden form for logo, og det er alt sammen bare for sjov, men jeg synes da godt, det kan bruges som en overgang. Og om end ikke andet så har jeg lært noget og moret mig en hel del.

 

 

2 Svar
  1. Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Det tastatur er rigtig godt. Jeg har netop modtaget mit tredje af slagsen. Det første sled jeg ihjel på ærlig vis, det andet var en mandagsmodel, hvilket jeg desværre ikke opdagede, før det var for sent at returnere det. I mellemtiden har jeg haft et af et andet mærke. Det er et meget fint, hvidt læderomslag med et tilsynedladende fint, i læder indfældet tastatur. Det er bare et helvede at skrive på, og omslaget gør iPadden 5 cm tyk. Da jeg så, at Wupti havde det gode tastatur til under 1000 kr slog jeg til.

    Gordon mener, at han kan strikke et fuldt ud virkende tastatur ud af de to værkbrudne, jeg har på lager. Men for nu er jeg helt overstadig over at have et perfekt Logitech tastatur igen. Det gør virkelig min iPad til en fuldt acceptabel bærbar computer, man kan have med sig og betjene hvor som helst.

    Godt, at du har en god fagforening. Husk, at du skal have, det du skal have. Netop, når man er allermest begejstret over at have fundet en mulig arbejdsgiver, er det tid at huske på det allermest. Du vil vel ikke have, at de skal vælge dig, _kun_ fordi du er “billig”?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.