Om alt mellem himmel og jord
Gamle billeder
Jeg var passioneret slægtsforsker i ti år, hvor jeg samlede ca. 1.500 gamle billeder. Nogle fra arkiverne og andre fra mennesker, jeg kom i forbindelse med via andre slægtninge. Se nogle af de gamle Stegemüller(e) her.
Dansk KirkegårdsIndex (DKI)
Dansk KirkegårdsIndex forkortes DKI. Jeg var med i mange store projekter i min tid som slægtsforsker. DKI er et af dem. Leif Sepstrup og jeg ville gøre alle Danmarks gravsten søgbare. Og vi nåede – sammen med en masse andre mennesker – langt. Her kan du få et aktuelt overblik over alle de fotograferede kirkegårde. Der er links til de søgbare kirkegårde, så du let kan finde dem, du leder efter.
Gravsten
Jeg fotograferede både vedkommende og uvedkommende kirkegårde. Målet var helligt; fotografering og digitalisering af dem alle. Det betyder, at jeg har 18.000 gravsten i databasen. Du kan søge på navn og få vist gravstenen.
De nærmeste og mig
Siden handler mest om mormor og morfar, og deres liv, som de levede det, når midlerne var små og de første to små var født udenfor ægteskabet. Morfars historier er triste, men han har skrevet det meste selv. Siden handler også om min tyske oldefar Wilhelm Rudolf Stegemüller – En historie om en mand, der kom til Danmark i 1890; måske fordi han var en dygtig hattemagermester (det siger familiekrøniken).
Historien i glimt
Det spændende ved slægtsforskning er ikke navnene og ikke datoerne; det er historierne. Navnene og datoerne er bare de nødvendige forudsætninger for at kunne finde de spændende historier, som arkiverne bugner af. Jeg har fundet mange historier, og de er stort set alle drabelige og kan læses som kortere eller længere krimier. God læselyst!
Blog om slægt
Da jeg slægtsforskede, var jeg ikke lige så systematisk med min blog, som jeg er i dag. Databasen er omlagt flere gange siden; der er skiftet webhotel og platforme, så alt, der kunne ændres, er blevet ændret. Der er 148 poster, der har overlevet. Dem finder du her.
Slægtsdatabasen
Det er her slægtsforskerne standser, for det er her, der er noget at hente. Data vises i TNG, der står for ‘The Next Generation of Genealogy sitebuilding’, som udvikles af Darrin fra Utah. Databasen rummer al den forskning, jeg har lyst til at publicere. Hjemme i arkivkasserne ligger det resterende. Der er 4.400 personer i databasen, der bygger på GEDCOM fra Legacy 9.