,

Præsentation med Scribus

Præsentation med Scribus

Gratis Desktop Publishing

Ved et tilfælde blev jeg opmærksom på det gratis Scribus, som er et både avanceret og gratis DTP-program. Jeg har været forsvundet ind i det siden i går eftermiddag. Det er sjovt.

Der er mange, mange muligheder, så det kan være lidt svært at finde rundt mellem dem alle sammen. Programmet er imidlertid godt dækket med tutorials og YouTube-videoer, så det er bare med at gå i gang.

Præsentation

Jeg har lettest ved at lære, hvis jeg skal lave noget “rigtigt”, så jeg har fremstillet en præsentation, indeholdende mit CV i kort form, som jeg forestiller mig at distribuere til jobcenteret, Morten fra Jobøst og Jørgen fra Jobgaarden, så de bruger dette dokument i stedet for mit alm. CV, for der er ikke noget så kedeligt som et CV.

Jeg prøver blandt andet at adressere potentielle arbejdsgiveres potentielle fordomme overfor mennesker med fleksjobbevilling – jeg tager tyren ved hornene, og gætter på, hvad de tænker.

Jeg vover øjet, og spørger, hvad I mener om dette?

 • Præsentation med ScribusVil jeg for meget?
 • Ligner det en, der lige har fundet et DTP-program?
 • Idéen med disse “samtaler” er at lægge op til dialog, men det er nok kun mig, der kan se det?
 • Sig frem – jeg er rede

 

12 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg synes godt om produktet.
  Hvorfor linker du til Facebook og ikke til bloggen?
  Det er ikke for langt og det er ikke til at forstå, hvis ingen falder for muligheden for at få en god medarbejder.
  Jeg vil i øvrigt se nærmere på Scribus mhp de historier jeg så småt arbejder med. Måske er der bedre muigheder end word.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Mange tak. Jeg har også gjort mig umage – og det var/er sjovt. Jeg har sendt det til forskellige proffer, og de kan godt lide det. Det er jo rigtig rart, når man har brugt lang tid.

   Ja du skal bestemt se nærmere på Scribus. Det er fantastisk, men du skal gøre dig klart, at det ikke er et tekstbehandlingsprogram. Jeg vil tro – uden at vide det – at det er bedst at skrive i Word, eller hvad du nu har, og så importere din tekst. Fx er Words billedplacering jo et stykke ingeniørkunst. Jeg har aldrig kunnet få billederne til at stå, der hvor jeg syntes, de skulle stå. Det er legende let i Scribus. Scribus’ billed-makker hedder GIMP, og jeg har skrevet en guide her: https://supportpcogandet.dk/gimp/

   Der er mange fine tutorials på YouTube. Jeg synes de bedste er Thomas Kiddies.

   God fornøjelse.

   Der er link til bloggen/sitet nede i den orange kasse i hø. sidebar.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   De caching plugins jeg har på, er af typerne, hvor de tømmer cachen, når der “sker noget”, altså der kommer et nyt indlæg eller en ny kommentar, så det burde ikke drille. På den anden side set, så rendte Jørgen også ind i problemer lige på det tidspunkt, hvor jeg gik fra “/blog” til “root.” Jeg vil holde skarpt øje med det.

 2. Eric
  Eric siger:

  Hm, jeg havde lagt en kommentar, men den er forsvundet. Det korte af det lange var, at det ser godt ud, og at indholdet er godt skåret, men at der er en fejl på side 3, hvor “modtagede” skal være “modtaget”.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Mærkeligt at du ikke kan se den, for jeg kan se din fede kommentar både i frontend og backend. Du skrev:

   “Det ser knaldgodt ud og er velkogt essens – hverken for meget eller for lidt. En detalje på side 3: “Guiderne bliver positivt modtagede.” skal være “[…] modtaget.””

   Og jeg svarede:

   “@ Eric

   Tusind tak! Det er jeg godt nok glad for at høre/læse. Jeg har puklet hele dagen, for det tager tid, når man skal lære samtidig med, at man producerer.

   Og mange tak for rettelsen. Jeg er rigtig elendig til det med modtaget/modtagede. Og jeg ved såmænd ikke engang, hvad den grammatisk term er for dette, så jeg kan ikke søge og lære. Ved du evt. hvad det hedder?”
   —-
   PS: Stavefejlen er rettet – med tak.

 3. Eric
  Eric siger:

  Det ser knaldgodt ud og er velkogt essens – hverken for meget eller for lidt. En detalje på side 3: “Guiderne bliver positivt modtagede.” skal være “[…] modtaget.”

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tusind tak! Det er jeg godt nok glad for at høre/læse. Jeg har puklet hele dagen, for det tager tid, når man skal lære samtidig med, at man producerer.

   Og mange tak for rettelsen. Jeg er rigtig elendig til det med modtaget/modtagede. Og jeg ved såmænd ikke engang, hvad den grammatisk term er for dette, så jeg kan ikke søge og lære. Ved du evt. hvad det hedder?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.