, ,

Backup

Forbrugeroplysning

Min blog er en WordPressblog, og jeg hoster den selv. Som backup-værktøj bruger jeg BackupBuddy fra ithemes, hvor man kan vælge at tage backup bare af databasen eller også af filerne. Jeg har sat det op til at køre automatisk med alle filerne dagligt.

Inden jeg blev indlagt kørte alt, som det skulle, men pludselig fejlede kørslerne hele tiden. Frustrerende når man ikke har skruet på noget…

Jeg spurgte først Jon hos WPDK.DK, men de tager sig ikke af tredjepartstilføjelser. Så måtte jeg spørge på forum hos ithemes. Normalt har jeg ikke så meget fidus til at lægge et spørgsmål på et forum, for er der nogensinde nogen, der ser det?

Min mistro blev gjort til skamme. Efter to svar var problemet løst og alt kører igen, som det skal. Problemet var, at cachen var blevet alt for stor, og den skulle så bare udelukkes – simple as that. Der er temmelig mange opsætningsmuligheder i BackupBuddy, og dem skal jeg have studeret lidt nøjere. En af de praktiske ting, den kan, er at sende en kopi til Dropboxkontoen. Bliver webhotellet hacket har man Dropbox – ret smart.

Alt dette bare for at gøre lidt reklame for BackupBuddy, der også fås i en gratis version.

7 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja jeg synes egentlig også, det er i orden, men jeg er stadig i tænkeboks, for måske er det for kedeligt? Der var lidt mere personlighed over det gamle.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg er også rigtig glad for, at der kom en løsning.

   Jeg går med mange overvejelser om, hvilket tema jeg skal beslutte mig for. Der er mange gode ting ved det aktuelle, fx at man kan zoome, hvis man læser på tablet eller telefon, og der sættes et rigtigt mellemrum i komentarerne,nhvis man har trykket Enter. Det gør kommentarerne meget mere læsevenlige.

   “Struktureret” er bare meget mere spændende og interessant og skiller sig ud fra mængden. Så jeg ved ikke rigtig…

 1. Pia
  Pia siger:

  Der vælter jo frem med indlæg fra din hånd. Jeg har svært ved at følge med.

  Den kalender du har på bloggen, er det for din egen skyld, eller er den tiltænkt os læsere? jeg personligt bruger altid arkivet, hvis jeg er bagud.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ja og der er nok også for mange indlæg…

   Kalenderen er tænkt til at man kan se, om der er et indlæg på en given dag. Den er vist til for jer læsere, men det kan da sagtens være, at den er helt overflødig. Jeg overvejer stadig meget om designet, og jeg simpelthen ikke bestemme mig. Det gamle havde den fordel, at det skilte sig ud fra mængden, og det kan jeg godt lide (også personligt :-)). Det nye har fx den fordel, at man kan zoome fra sin tablet, og det har en af mine læsere efterspurgt. Så jeg er i tænkeboks.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg bruger bare WordPress’ indbyggede funktion til backup af databasen. Den er immervæk det vigtigste. Det andet kører jeg backup på, sådan når jeg husker det. Det funker fint for mig.
  Det er godt nok mange indlæg, du får fyret af for tiden. Det er forhåbentlig kun udtryk for flid?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg håber, det er udtryk for flid, men jeg vendte det lige med Mona i dag. “Vi” holder øje med det. Jeg er lidt bekymret selv, men jeg vil jo være rask og i gang med alt det nye.

   Jeg er faktisk ret godt tilfreds med BackupBuddy, der har virkelig megen god funktionalitet – og jeg er jo backup-hysterisk 🙂 Hvis jeg mistede bloggen, ville det være 10 års “arbejde”, der bare forsvandt. Det kan jeg slet ikke overskue.

Der er lukket for kommentarer.