, , ,

Backpacker 3

Lidt bøvlet plus Backpacker 3

Tingene er stadig lidt bøvlede i Folkekirkens Nødhjælp.

Kommunen må/kan/vil ikke hjælpe mig før 1. januar 2018, når jeg er blevet ledig. Jeg kan simpelthen ikke forklare dem, at det er en meget dårlig forretning for dem (og mig), og at da jeg for et år siden var i en helt tilsvarende situation, havnede jeg på psykiatrisk afdeling i 6½ uge.

Jeg kan heller ikke forklare dem, at retorik og termer kan være vigtige: De bliver ved med at sige og skrive, at jeg bliver opsagt 1. januar. Der er i min verden stor forskel på at blive opsagt og på at kontrakten udløber.

De har givet mig en licens til en database med firmaoplysninger og kontaktpersoner, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Uanset søgeord får jeg altid “0 hits”. Man skal bruge branchekoder og ikke stillingsbetegnelser.Et eller andet sted på nettet kan jeg sikkert sagtens finde en tabel over branchekoder, men det bliver jeg jo ikke meget klogere af. Jeg søger fx på webdesign, database og den slags, men det resulterer som nævnt i ingenting.

De er såmænd venlige nok, og nu har jeg inviteret mig selv på kaffe med den nye konsulent (omstruktureringer…) om et par uger. Det er altid godt at få sat ansigt på.

Så når alt det roder, kan jeg med god samvittighed kaste mig over et computerspil, for jeg kan alligevel ikke ændre en tøddel på noget af det. Resten af dette indlæg handler om spillet.

Backpacker: retrospektivt eller hvad?

Backpacker 3For ca. 10 år siden eller mere, spillede en kollega, Birgit, og jeg Backpacker i adskillige nætter på hendes computer i Charlottenlund. Jeg tror nok, hun omtalte sig selv som “spillefugl”. Det var simpelthen så hyggeligt, og vi fik da også et glas rødvin og/eller en god pilsner. Det reducerede på ingen måde hyggefaktoren. Så jeg ville finde spillet igen, og hygge mig lidt med det. Efter lang tids søgen lykkedes det at finde det i en version, der kan køre på en moderne maskine og med Windows 10. Jeg har på fornemmelsen, at det ikke er helt det samme som i fordums tider, for det foresvæver mig, at der også var stillbilleder. Jeg tror, jeg husker den store Kristusfigur i Sao Paolo – som jeg i øvrigt godt kunne tænke mig at se IRL. Nu er det alt sammen grafik, men den er flot og musikken er helt fin. Lige i sådan en situation er det altså rigtig fedt med en 32″ skærm og nogle gode højtalere.

Hvis du vil prøve Backpacker 3, begynder du her. Du skal først installere “BlueStacks 3” og derefter hente spillet.

Det går ud på, at man rejser rundt i verden og svarer på spørgsmål om byerne, man besøger. Man søger jobs i den fremlagte avis, der hver for sig byder på på nye spørgsmål, man overnatter på dyre hoteller eller på gadeplan med risikoen for overfald, man hjælper ældre damer over fodgængerovergange mv., hvorved man optjener bonusser og flybilletter.

Lige p.t. er jeg nærmest strandet i Auckland, som jeg intet ved om. Men det gør det jo bare mere udfordrende. De fleste spørgsmål er faktisk ret tricky, så der er masser af sjov i spillet. Jeg har kun haft ét “job”, hvor man skulle kombinere logoer med firmaer. Det var for nemt.

4 Svar
 1. Birgit
  Birgit siger:

  Ej, hvor er det dog irriterende for dig, at du skal vente så længe, før der sker noget. Vi må håbe, at din nye konsulent er lidt mere pragmatisk anlagt!
  Backpacker: Princippet er i hvert fald fuldstændigt det samme, som i de gamle spil. Jeg skal lige finde en weekend, hvor jeg ikke skal noget, så vil jeg også prøve at installere det, for jeg har da fået blod på tanden. Og så må vi da finde en dag, hvor du kan blive og overnatte, så vi kan spille den halve nat! 🙂
  Knus

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Bixer

   Jeg tror faktisk, at den “gl.” konsulent var den mest pragmatiske. Det er noget med, at ledelsen har besluttet at prioritere de ledige først, og det er selvfølgelig også sympatisk nok, men jeg er jo formentlig den i “kundekredsen”, der allerhelst vil arbejde. Kunne de da for Søren ikke gøre en undtagelse.

   Nå men så er det (sgu) sjovere at spille Backpacker – og gerne den halve nat i Charlottenlund. Jeg medbringer rødvin og sovepose 🙂

   Jeg har over 106.000 points og 120 biletter allerede… Nu om dage kan man dele spillet med hinanden, og jeg tror, det fungerer som det, du omtalte som “multiplayer”. Og det kan man så åbenbart også gøre fra hver sin PC (en i Charlottenlund og en i Hvidovre).

   Knus

 2. Krista Lauridsen
  Krista Lauridsen siger:

  Jeg kan godt huske Backpacker, det spillede vi også. Åh det var tider, dengang der fandtes gode spil, det synes jeg ikke der gør mere eller også finder jeg dem bare ikke/har ikke tid. Vi spillede også Twinsen – Little Big Adventure. Det var rigtig godt syntes vi 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Krista

   Hvor sjovt at du husker “Backpacker”. Det var tider… Selv har jeg aldrig rigtig været spillefugl, bortset at jeg engang (også) i fordums tider spillede en del “Packman”. Jeg har lige fundet ud af, at det er en del af Facebook, men det har altså ikke den samme tiltrækningskraft længere. Det ER for simpelt.

   Jeg skal da vist kigge lidt på dit “Twinsen”. Spil, hvor man bliver lidt klogere, er de sjoveste.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.