, ,

Piv, piv

Usikker

Åh hvor jeg hader at være så usikker!

Jeg vil så gerne, at “Nordsjællands Port Center” har lyst til at beholde mig, for de har de fedeste opgaver. Jeg kan komme til at leve af mine hobbies, og ingen kan ønske sig mere. Det er så sindssyg svært at finde et fleksjob, at man må slå til, når chancen er der.

Jeg har måske også et stort internationalt firma i spil, men de har været i spil siden november 2017, og der sker intet. Jeg kan ikke lade være med at tænke, om de ville være så langmodige med en helt almindelig medarbejder? Nu skulle det være en fryd at fortælle dem, at de kom for sent! Fordi man er i fleksjob, er man jo ikke en dårlig medarbejder!

På kompromis

Skånehensyn – kopieret fra Psykiatrifondens slutrapport 22. marts 2016

Hanne B. Stegemüller bør fremover arbejde på nedsat tid, idet risikoen ved et for stort arbejdspres er en forværring af eksisterende symptomer, herunder suicidale tanker. Hanne B. Stegemüller bør også i fremtiden have hjælp til at indlære og fastholde strategier til at forsøge at overvinde de kognitive problemer med koncentration og hukommelse. Hendes arbejdsforhold bør være veltilrettelagte, i et roligt miljø, gerne med eget kontor, og uden stramme deadlines, men med en plan, der sikrer et tidsmæssigt overblik. Opgaverne bør være afgrænsede og strukturerede, lige som hendes rolle i opgaveløsningen skal være klar. Der bør være tydelige instruktioner og feedback på opgaveløsningen. Hanne B. Stegemüller har brug for pauser efter behov, og det vil være en fordel, hvis arbejdstiden er tilrettelagt med pausedage til restitution.

Jeg vil så gerne

Jeg vil så gerne, at jeg går på kompromis med alle skånehensynene. Jeg vil ikke være besværlig, for hvem vil ansætte en besværlig medarbejder? Indtil videre har vi aftalt, at jeg møder op fire timer om ugen, og at jeg arbejder hjemme fire timer om ugen. Og det er fint. Vi har aftalt, at jeg møder om onsdagen, og det er fint. Der er de 1½ timers transport hver vej, og det er også OK. Jeg synes, transporten skal tælle med, for jeg er virkelig træt, når jeg kommer hjem. Jeg går i seng kl. 20:00, sover med det samme, og er “sove-træt” hele torsdagen. Jeg håber selvfølgelig på, at denne træthed vil gå over af sig selv.

Arven fra staten

Jeg kommer fra staten, hvor jeg er vant til, at man benhårdt skal dokumentere sin tid. Jeg har derfor fundet et lille tidsregistreringssystem, hvor min arbejdsgiver kan se, hvad jeg laver alle de timer, jeg arbejder hjemme, og for så vidt også de timer, jeg møder frem i Farum.

Jeg tror faktisk, de synes, det er lidt hysterisk med den slags registrering, så jeg gør det måske også bare for min egen skyld. Jeg synes bare, at når jeg arbejder halvdelen af tiden hjemme, har de krav på at vide, hvad jeg egentlig foretager mig.

Jeg kan (måske) noget, de har brug for

Jeg håber inderligt, at de synes, jeg kan noget, de har behov for, for hvad skal de ellers med mig? Jeg har brugt 1:38 timer i dag på at lave en plan for, hvordan vi få alle fem sites gennemgået, optimeret, sikkerhedsgodkendte osv. Jeg håber, de kan lide den slags, og om end ikke andet, har jeg selv behov for en sådan plan.

Uanset hvad glæder jeg mig til en situation, hvor jeg ikke hele tiden skal ses an.

 

2 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg kan godt forstå, at du virkelig gerne vil det her, men du må _ikke_ give køb på nogen skånehensyn. De er jo ikke opstillet for sjov, og ingen er tjent med, at du kører dig selv ned på det.

  I “fleksjob”-ordet, ligger der vel også, at arbejdsgiver skal være fleksibel, kunne jeg tænke mig.

  Det er sikkert fint at lave en arbejdstidsregistrering, hvis du er bedst tilpas med det. Selv kunne jeg undvære den slags i flere årtier ad gangen, og har syntes det var meget træls i perioder, hvor vi måtte køre med det p.gr. af manglende arbejdstidsaftaler. Jeg ville til enhver tid foretrække at blive tildelt nogle opgaver, som jeg kunne løse uden at arbejdsgiver behøvede at vide præcis, hvor lang tid, jeg havde brugt på dem, forudsat at det var rimelige aftaler, selvfølgelig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg har faktisk aldrig tænkt over, hvorfor det hedder “Fleksjob”, men indtil videre kan jeg kun sige, at de ermeget fleksible.” Jeg vil tro, at begge parter skal være fleksible, og det tror jeg bestemt, begge parter vil være her. Jeg synes bare, det er er svært at være “besværlig”, når man gerne vil blive, og når det det kun er fire timer pr. uge osv. Jeg kan jo sove om torsdagen 🙂

   Jeg synes, tidsregistrering er fint, men jeg har jo også levet af og med det i mange år, så det forekommer mig helt naturligt, og det især, når jeg arbejder 50 pct. af min tid hjemme. På et tidspunkt (vist flere år siden) læste jeg en artikel, hvor mange Djøffere pegede på, at det var en enorm fordel for arbejdsgiverne, at folk arbejdede hjemme, fordi der var meget forbrugt tid, der ikke blev noteret. Desværre kan jeg ikke finde artiklen igen, men den passer helt sikkert på mig. Fx lavede jeg noget DTP, inden jeg kendte Scribus ret godt, så jeg syntes ikke, NPC skulle “betale” for mit ukendskab med deraf følgende højere tidsforbrug. Nu har jeg ombestemt mig og registreret en time, mens jeg brugte to.

   Men under alle omstændigheder synes jeg, det er en kæmpe fordel at kunne arbejde hjemme. Jeg er meget mere effektiv hjemme ved min egen PC, hvor der er ro mv.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.