,

Når du strammer garnet…

Politik er vigtigt

Jeg har altid interesseret mig for politik, helt tilbage fra jeg som 16-årig gik ind for dødsstraf, ønskede mig atomkraft og mente, at Glistrup ville være en god statsminister 🙂 Partibogen fik hurtigt en anden farve, da jeg flyttede på kollegium, og stavede mig igennem “Informeren”.

Nu om dage er det så nemt at følge med i, hvad der foregår på Christiansborg, hvis man bruger hjemmesiden regeringen.dk., hvor jeg i dag har brugt flere timer på regeringens strategi “Ét Danmark uden parallelsamfund – Ingen ghettoer i 2030”. På hjemmesiden ligger også en pdf-fil på 40 sider, hvor man kan sætte sige yderligere ind i emnet. Det er faktisk ret spændende.

Når du strammer garnet…

Nu strammer regeringen garnet, og af og til ser det ud til, at de også kvæler barnet. Overordnet set er intentionerne fine, problemet er bare, at det kan befrygtes, at det endnu engang er de svageste, der skal finansiere hinanden – ikke kun pekuniært men også når de fx skal kæmpe med hinanden om de få “tilladte” almene boliger, der måtte blive tilbage.

Meget af udspillet handler om boliger, eftersom ghettoområder består af boligområder. Men der er også en del andre initiativer, som Statsministeren og Økonomi- og Indenrigsministeren virker stålsatte på at gennemføre.

Fysisk nedrivning og omdannelse af udsatte boligområder

For fremtiden må der ikke være mere end 40 pct. almene boliger i et boligområde. De resterende 60 pct. skal omdannes til ejerboliger, andelsboliger, pensionistboliger eller ungdomsboliger. Makker boligselskaberne ikke ret, overtager staten styringen og jævner i sidste ende bebyggelsen med jorden. Regeringen vil sørge for adgang til at opsige lejere ved salg af almene boliger i udsatte boligområder. Hvor skal de 60 pct. så bo? De har jo næppe råd til hverken ejer- eller andelslejlighed. Jeg kan ikke lige få øje på så mange andre almene og tomme boliger? I København er der vist en ventetid på 15 år eller deromkring, hvis man gerne vil/kun kan bo til leje.

Mere håndfast styring af hvem der kan bo i udsatte boligområder

Håndfast – ja mon ikke. Hvis man er på kontanthjælp, må man ikke flytte ind i en ghetto. Gør man det alligevel, reduceres ydelsen med op til 6.600 kr. om måneden! Er man på integrationsydelse, må man slet ikke flytte ind.

Højere straffe i bestemte områder

Det skrev jeg også lidt om forleden dag, og det er ikke blevet bedre i mellemtiden. Det er stadig apartheid – og ved nærmere eftertanke er der faktisk store dele af dette udspil, der kan sammenlignes med apartheid.

Kvinderne og børnene

Disse to befolkningsgrupper ligger regeringen meget på sinde. Kvinderne er undertrykte og børnene er understimulerede.

Børn i de berørte boligområder skal tvinges i vuggestue, når de fylder et år. De skal bestå en test, for at det kan vurderes, om de må rykke op i 1. klasse, eller de må gå nulte klasse om. Der vil være “sanktioner” overfor de folkeskoler, hvor der er for mange børn, der dumper. Tør man gætte på, at disse “sanktioner” er af økonomisk karakter? Varetager forældrene ikke deres ansvar som forældre ordentligt, ryger børnechecken.

Samlet vurdering

Det er interessant, at der er lavet en helhedsplan, og hvis den ikke havde haft en så voldsom social slagside og var fyldt med ulovlig forskelsbehandling, ville det ikke være så tosset, fordi de netop er kommet “hele vejen rundt”. De har magten, og de tar magten.

Planen rammer primært de ikke-vestlige personer i vores samfund.  Og det er også meningen! Statsministeren indledte også med at fortælle, at de ikke-vestlige personer nu udgør 8,5 pct. af befolkningen.

Vil man også i andre områder komme efter folk, der ikke sætter deres børn i vuggestue, når regeringen mener, de er modne til det? Vil man også i andre områder, lade børnene dumpe i nulte klasse og gå om, hvis de ikke taler tilstrækkeligt dansk?

Børn, der ikke får lært dansk, er bagud fra starten, og det er ikke rimeligt overfor netop børnene. Forældrene må tage sig sammen og løfte deres ansvar. Jeg er bare usikker på, om et par kvartaler uden børnechecken er den rigtige løsning.

Hele tilgangen til de konkrete boliger virker urealistisk. Kan man virkelig forestille sig, at regeringen eksproprierer fx Vollsmose og derefter sender ti gravkøer og river det hele ned? Hvordan vil de få mulighed for at sætte lejere ud, fordi lejligheden skal omdannes til ejerbolig? Jeg er godt klar over, at man selvfølgelig altid kan ændre lejeloven. Et eller andet sted i oplægget findes dette: “En udlejer kan dog ikke opsige en lejer, hvis formålet er, at den almene bolig skal sælges. Det er en barriere for at sikre blandede boligformer og en mere blandet beboersammensætning.”

Er regeringen i færd med at afskaffe lejeboligerne? Det vil være ret trist for mig, for jeg har ikke råd til hverken eje- eller lejebolig, og det havde jeg heller ikke, da jeg tjente “rigtige” penge!

7 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  For mig ser det ud, som om man i hvert fald vil de almene boliger til livs. Private lejeboliger, som nogen kan tjene penge på, vil sikkert stadig være både tilladt og givet tilskyndelse til. Men det er ordentlige boliger med en rimelig husleje, man vil til livs. Herunder er fg storslemt, at man vil tage pengene til at rive blokkene ned for, fra den konto, som lejerne har betalt ind på til renoveringer! Rent tyveri.

  Jeg mener faktisk, at regeringen er i Ayn Rand-land her. Verden skal trække på skulderen, så de svageste falder af. Hvad folk på integrationsydelse angår, så skal vi jo slet ikke have dem mere, er planen.

  Det helt sorte er, at en socialdemokratisk ledet regering sikkert vil gennemføre noget meget lignende. Dansk politik er efterhånden som Dupont og Dupond. Næsten ingen forskel, dybt frustrerende!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Øh… hvad betyder “fg”? “det”?

   Ja du har garanteret ret i, at man vil de almennyttige boliger til livs. Der kan være private udlejningsboliger til rest, men de er jo så dyre, at ingen almindelige mennesker, har råd til at bo i dem. Jeg læste for kort tid siden om, at i nogle af de nyopførte huse i Kbh. var den månedlige leje ca. 12.000 kr. Det er der ingen almindelige mennesker, der kan betale.

   Ja altså det med at nappe 12 milliarder fra Landsbyggefonden fatter man ikke. Der må da være nogle, der gør oprør!

   Jeg kender ikke til “Ayn Rand”, men et hurtigt opslag i Wikipedia viser (vist) at hun var ultraliberalist, og det passer jo fint til vores boligminister fra LA.

   Åh ja – du har ret mht. folk på integrationsydelse. Det problem løser så at sige sig selv.

   Ja uden tvivl: “Sosserne” vil det samme.

   God weekend!

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jamen vi skal da have flere hjemløse! På den måde kan man lettere få de mennesker, der stadig har tag over hovedet, til at arbejde døgnet rundt, lige til de dør, og uden at mukke! Truslen om at blive hjemløs vil fastholde resten af fåreflokken eller hvad de nu er, så Løkke og hans kumpaner kan lave større profitter!

  Ironi kan have forekommet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja du har ret! Der vil komme flere hjemløse, for hvor søren skal de mennesker få tag over hovedet? Da jeg var rigtig syg og min situation var uafklaret, var jeg vågen mange nattetimer ved tanken om hjemløshed.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg forstår slet ikke det med boligerne:

   1) Står der en masse tommer lejeboliger, som de 60 pct. lige kan flytte ind i?
   2) Hvor skal kontanthjælpsmodtageren flytte hen, hvis han/hun ikke har råd til at betale op til 6.600 kr. ekstra i “husleje” pr. MÅNED?
   3) 12 milliarder kr. tages fra Landsbyggefonden, som er lejernes kollektive opsparing til boligforbedringer. Dvs. lejerne skal betale for, at man river deres boliger ned?
   4) Hvor skal folk på integrationsydelse flytte hen?
   5) På mig virker det som om, man er i gang med – ad bagdøren – at afskaffe lejeboligerne.

   I København er det meget svært at finde en lejebolig, og som skrevet er ventelisterne på omkring 15 år (men det er jeg ikke helt sikker på). Jeg bor til leje, og det er jeg glad for. JØP ejer ejendommen, og havde jeg ikke været medlem der, ville jeg ikke have vidst, hvor jeg skulle være flyttet hen, da jeg blev kandidat, for min første lejlighed var også ejet af JØP. Heller ikke da jeg tjente “rigtige” penge, kunne jeg have finansieret hverken en eje- eller andelsbolig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.