, ,

Positive mails om arbejde

Positive mails om arbejde

Always look at the bright sides

Positive mails om arbejde

Der er kommet meget positive mails fra både arbejdsgiver og fleksjobkonsulenten i kommunen. Begge parter tror på mig, og især overfor min arbejdsgiver må jeg på 2½ uge have fået vist, at jeg vil dette her. Han beskriver det som et “bump” på vejen , vi skal over.

Samtidig er det for mig et tveægget sværd at have vist det i den grad.

Alle parter vil strække sig meget langt for at få ansættelsesforholdet til at blive formaliseret snarest og forløbe godt og stabilt i mange år, og det vil jeg jo også, så vi trækker altså på samme hammel. Min drøm er nærmest at være i firmaet, til jeg skal pensioneres. Nu sidder vi så alle sammen (inkl. “anden aktør”) og sender positive mails til hinanden, og det er selvfølgelig positivt.

Hvem er klædt på?

Jeg har gået og tænkt over, at min arbejdsgiver egentlig ikke er blevet klædt tilstrækkeligt på med hensyn til, hvad det vil sige, at ansætte en medarbejder i fleksjob. Han har vist troet, at han fik en medarbejder på deltid, og det skal nok siges, at sådan har jeg sikkert også “solgt” mig selv, fordi det er så vanvittig svært at finde et fleksjob. På den anden side set har jeg ikke lagt skjul på, at der jo er en årsag til, at jeg har et fleksjob. Men det er jo ikke hele sandheden, som Birgit også skrev i en kommentar til forrige indlæg. Gennem de seneste 4-5 år har jeg sagt til mig selv fire mia. gange, at jeg ikke er den, jeg var, men det er som om, det ikke siver ind.

Når man har den grundlæggende utro på sig selv, forsvinder den ikke bare. Jeg har aldrig regnet med, at jeg kunne noget, og når mange ting alligevel er lykkedes, har jeg tilskrevet dem lykkens gudinde.

Søvn

Det går væsentlig bedre! Jeg begynder at sove om natten, godt nok på sovepiller, og jeg begynder at kunne hvile, hvilket i sig selv er en lise. Inden jeg kom til 808, kunne jeg være i ro i ti minutter ad gangen, lægge mig under dynen, rotere i to timer og ende med at stå op at lave kaffe og lære om SEO kl. 04:00. Det vil være invaliderende for alle mennesker. For bipolare er det farligt efter nogle dage.

Jeg har talt med fysioterapeuten om, hvad jeg kan gøre herhjemme for at få en bedre søvn og i det hele taget bare falde i søvn, og hun foreslår blandt andet:

 • Nævne (inde i hovedet) de ting, der er omkring for at aflede tankerne fra at køre i ring. Flytter fokus.
 • Høre en “historie”/lydbog. Det flytter også fokus. Virker lidt som da man var barn og fik læst højt.
 • Spænd/slip i muskler i bestemte sekvenser.
 • Tage varmt bad før sengetid. Kropsafgrænsende.
 • Bruge stemmen – som trøster man en baby – på udåndingen.

Jeg ved, at jeg vil føle mig totalt tåbelig ved nogle af disse ting, men de skal prøves, når der skal sættes en stopper for vanviddet. Jeg har aftalt en ny tid med fysioterapeuten til næste uge.

Kuglestol og lydbøger

Hun udleverede også en lille pjece om søvn. Et af forslagene er at sidde passivt i en kuglestol en time, før jeg skal sove. Nu tjekkede jeg prisen på en Protac kuglestol (både ny og brugt), og sådan en skal jeg så ikke have… Den er langt over mit budget. Det er ærgerligt, for måske kunne den være en hjælp.

Med hensyn til lydbøgerne har jeg kigget lidt ekstra på Nota, som jeg er godkendt til men stort set ikke bruger. Nota formidler blandt andet lydbøger til mennesker med et læsehandicap. I appen er faktisk indbygget en timer, så den kan slukke af sig selv efter hhv. 10, 30, 45 eller 60 minutter. Det er praktisk, hvis det nu skulle vise sig, at jeg kan komme i gang med en god bog, og jeg så ikke skal sidde og lede efter sluttidspunktet næste dag. Spændet at lede i bliver i hvert fald mindre.

Psykotisk

 • Musikken, jeg hører, er uændret og uændret Jimmie Hendrix, der, som ved afslutningen på en koncert, piner det sidste ud af strengene.
 • Jeg “svæver” fortsat 10-20 cm. over jordoverfladen.

Det er meget ubehagelig, men ikke “farligt” som i rigtig psykotisk. De har sat mig op i Abilify (antipsykotisk præparat), og det burde virke efter et par uger. Jeg vil gerne hjem til mig selv.

Lige nu sidder jeg faktisk hjemme hos mig selv, (fordi jeg skulle til tandlægen), hvor musikken spiller, altså den falske musik. Den man ikke kan gå fra, når det ikke er naboerne, der larmer. Det er svært at forklare, hvordan det er, at have konstant larm inde i hovedet, når man foretrækker stilhed både i virkeligheden og inde i hovedet.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Ja, det ville være skønt, hvis man bare kunne lægge sig og sove, men den mekanisme er altså forsvundet, og jeg tror sådan set ikke, den kommer igen. Specielt ikke fordi jeg jo har taget sovemedicin i mange år og nu vil forsøge at klare mig uden.

  Med hensyn til, hvad man skal vælge at falde i søvn til, så må det netop ikke være for spændende eller vedkommende. Det skal være noget, hvor man på ingen måde føler, at man går glip af noget, hvis man falder i søvn. Det skal kun lige akkurat være interessant nok til, at man kan forskyde sit fokus. Eller sådan har jeg det i hvert fald.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   “Forskyde fokus” forekommer mig at være en god formulering, og jeg vil bestemt prøve det. Jeg vil nok tage fat i lydbøgerne allerede fra i aften. Det skal ikke være krimier eller den slags, men jeg har allerede downloaded nogle romaner, som kunne være gode at starte med.

   Det “glæder” mig at korrespondere med et menneske, der ved, hvad søvnproblemer betyder for krop og sjæl.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Prøv at undersøge, om man kan låne sådan en stol. Man kan jo låne krykker og rullestol og badebænk, så hvorfor ikke?

  Jeg synes, det er en gevinst, at din arbejdsgiver er fuldt informeret. Du har ikke brug for det ekstra pres, det er at gå og “putte” med noget, andre helst ikke skal opdage.

  Jeg bruger i bogstavelig forstand mit fjernsyn til at falde i søvn til. Fx finder jeg et program på Viaplay, det kunne være “Luksusfælden” fx. Jeg skruer det ned, så det faktisk ikke er helt nemt at følge med. Der er reklameblok hver 10. minut, og jeg der lukker jeg øjnene, fuldt bevidst om, at jeg ikke behøver følge med. Fjernsynet falder i søvn efter et par timer. Jeg bruger også fjernsynet til sovemusik, hvilket er smart for jeg kan slå skærmen fra og nøjes med lyden, som så forsvinder efter et par timer.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Det er sørme godt tænkt mht. lån af en kuglestol! Jeg læser ofte om, at folk låner en kugledyne hos kommunen så hvorfor ikke en kuglestol?. Det vil jeg undersøge. Min kommune er jo vældig fleksibel. Det er på alle måde fint at bo i Hvidovre Kommune.

   Selvfølgelig skal arbejdsgiver være fuldt informeret, og i aftes skrev jeg faktisk også til alle implicerede parter (Gud og hver mand er rodet ind i dette), at det måske slet ikke var så dumt, at dette var kommet nu og ikke om tre måneder, fordi det fremtvinger en forventningsafstemning. De første 2½ uge var jeg ikke glad men bange, og sådan skal det jo ikke være.

   Jeg har min skønne iPad på 12,9″, som jeg kan se i sengen, så måske skal jeg bare øve mig i at se programmer ad modum “Luksusfælden”.. Jeg ser jo normalt noget intellektuelt stimulerende 🙂 Jeg vil bestemt prøve nogle af dine tips, for jeg ved jo fra tidl., at du også har kæmpet/kæmper med søvnen. Tænk om man bare var en af dem, der lagde sig på puden og sov? Sikke en lykke.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.