,

Udskrivningsmentor

Udskrivningsmentor

Endnu en historie fra “systemet”

På hospitalet gjorde de mig opmærksom på, at der er mulighed få en udskrivningsmentor, når man har været indlagt på en psykiatrisk afdeling, og da jeg konsekvent tager imod alle tilbud, sagde jeg også ja tak til dette. Socialrådgiveren ordnede herefter det praktiske med kommunen.

Lov om aktiv beskæftigelsesindsats kapitel 9:

§ 31 b. Med henblik på at fremme, at personer kan opnå eller fastholde aktiviteter, tilbud, ordinær uddannelse, ansættelse i fleksjob eller ordinær ansættelse, kan der gives tilbud om mentorstøtte.

Stk. 2. Personer, der er omfattet af § 2, og som udskrives fra psykiatrisk indlæggelse, har ret til et tilbud om mentorstøtte i op til 3 måneder forud for udskrivelsen og for en periode på mindst 6 måneder i alt.

§ 31 c. Ved afgivelse af tilbud om mentorstøtte skal der indgås en skriftlig aftale om mentorstøtte mellem jobcenteret og den person, der får støtten. Aftalen kan højst indgås for 6 måneder med mulighed for forlængelse.

Stk. 2. Aftalen skal indeholde oplysning om
1) målet med mentorstøtten,
2) mentorens navn og kontaktdata,
3) hvilke opgaver mentoren skal bistå ved,
4) varigheden af aftalen,
5) timetallet for mentorstøtten og
6) klagevejledning.

Jeg havde ikke hørt noget

Da jeg endnu ikke havde hørt noget fra Hvidovre Kommune/jobcenteret, fik jeg endelig taget mig sammen til at ringe til jobcenteret for at sikre mig, om alt nu var i orden. At ringe op til nogen, er i sig selv en hurdle, jeg skal over.

Min sagsbehandler i kommunen/jobcenteret havde ikke hørt noget, og bad mig ringe til hospitalet for at høre, hvem de havde talt med i kommunen! Jeg fik navnet på en person i Hvidovre Kommune, som jeg så kunne vende tilbage til jobcenteret med. Han prøvede nu at ordne det ved at ringe til den pågældende person, men hun havde ferie og ville komme tilbage dagen efter. Han ville så vende tilbage dagen efter, hvilket han også gjorde, og kunne nu meddele, at han selv var mentoren, det vidste han bare ikke! Han har heller ikke prøvet at være mentor før, så spørgsmålet er, hvor meget jeg får ud af det.

Jeg troede, mentoren var en person, der skulle støtte mig overfor kommunen og ikke støtte kommunen selv. Jeg synes, min sagsbehandler har fået to kasketter på!

Der er altså mange ting i det system, jeg ikke forstår, og som jeg undrer mig over.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

13 Svar
    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Pia

      På linket du har sendt, ser det jo rigtig fint ud, og jeg vil gå ind til det med åbent sind. Det der forundrer/bekymrer mig er, at sagsbehandler og mentor er en og samme person, det synes jeg ikke lyder helt rigtigt. Sagsbehandleren lød i øvrigt rigtig flink, da jeg talte med ham i telefonen, det skal selvfølgelig tages med i betragtningerne.

  1. Lene
    Lene siger:

    Godt at du har det bedre og har nogle gode støtteordinger uden for systemet, for det er godt nok trist læsning det her. Håber det bedste for dig og at din mentor vil overraske dig positivt

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Lene

      Tak Lene. Ja jeg priser mig lykkelig for at have nogen udenfor systemet, også for at jeg selv begynder at have nogle ressourcer igen. “Systemet” forekommer mig at være underligt skruet sammen!

  2. Jørgen
    Jørgen siger:

    En mentor er vel en med erfaring, en erfaring der kan deles ud af. Måske er det gavnligt, men måske ikke, idet det ser rigeligt tilfældigt ud alt det man som “kunde i systemet” præsenteres for. Jeg håber alle helbredelsesaktionerne har en gunstig effekt på dig og din arbejdsevne.

    • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Jørgen

      Ja sådan kan man godt se en mentor, det har du ret i. Jeg er godt nok lidt skeptisk efterhånden, men selvfølgelig skal det have en chance. “Systemet” forekommer mig at være temmelig underligt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.