,

Dårlig tandstatus

Mine dårlige tænder

Forhistorien

I oktober 2015 gjorde en speciallæge mig opmærksom på, at min tandstatus var dårlig. I november 2015 fik jeg lavet et overslag. På det tidspunkt havde jeg ikke den ringeste mulighed for at betale det selv.

På grund af “sendrægtighed” fra mine side indleverede jeg først overslaget, ansøgningen og alle de krævede bilag til Hvidovre Kommune i august 2016. Jeg kunne ikke overskue at gøre det tidligere. Det blev mine tænder selvfølgelig ikke bedre af.

Herefter hørte jeg ikke mere før forleden dag, hvor de ringede og bad om et nyt opdateret overslag. Fair nok. De må ikke anbefale tandlæger, så jeg ringede bare til den tandklinik, der ligger på den anden side af gaden, Hvidovre Tandklinik, og fik en tid til i dag. De havde prøvet at kontakte den oprindelige tandlæge, men hun havde været sur og usamarbejdsvillig. Jeg har haft hende i 34 år, men føler mig ikke stavnsbundet til hende.

Hos tandlægen i dag

Da jeg ringede og bestilte tiden, bad jeg dem være “rare” ved mig, da det er pinefuldt og flovt for mig at have dårlig tandstatus. Jeg kan ikke lide at smile, og jeg føler, at jeg ser ud som om, jeg hører til på samfundets bund.

Jeg var rigtig nervøs for besøget, men det gik over al forventning, og hun var bare sød. Hun sagde, at det ikke var nær så slemt, som jeg havde gjort det til. Hvor er jeg bare glad for det.

Hun forklarede alt, hvad hun foretog sig, og hvorfor hun gjorde det. Hun gik i dybden med det hele og samlede alle de oplysninger, hun havde behov for. Hun tog panoramabilleder og almindelige billeder for at danne sig det bedst mulige overblik.

Det hele skal så forelægges klinikejeren, der skal lave selve overslaget til Hvidovre Kommune. Jeg har stærkt på fornemmelsen, at det bliver mindre end det oprindelige.

Årsagen til den dårlige tandstatus

Årsagen til moradset er primært antipsykotisk medicin, som medfører mundtørhed. Det medfører igen, at de naturlige forekomster af enzymer, der beskytter tænderne, forsvinder. Jeg undrer mig lidt over, at apoteket først forleden dag anbefalede forskellige produkter mod mundtørhed. Det er ret slemt hos mig, og når det er værst, kan jeg kun dårligt tale.

Åh hvor vil jeg være glad, hvis dette kan ordnes inden for en overskuelig fremtid. Det handler om livskvalitet. Der er to muligheder: Facader eller kroner. Jeg er sådan set ligeglad, hvad de finder frem til, bare det bliver pænt.

På en eller anden måde, er dette også en del af “oprydningen”. Jeg skal nok nå i mål!

6 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Mange tak skal du have. Jeg håber sådan, at det kan ordnes.

   Det var dig, der sagde, at det var blevet for besværligt at kommentere her? Er problemerne løst nu?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tak! Ja du har fuldstændig ret. Der var bare lige et par år, hvor jeg slet ikke kunne have fokus på den slags, for så havde jeg henvendt mig langt tidligere. Den antipsykotiske medicin har virkelig ødelagt meget for mig. Som skrevet undrer det mig, at apoteket ikke har rådgivet mig noget før eller at hospitalsvæsnet ikke har været lidt oppe på mærkerne. Nu sidder jeg i saksen.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.