, ,

Smileys og emoticons

Jeg bryder mig ikke om dem

Folk skriver og skriver, og det er selvfølgelig fint og godt, men jeg bryder mig ikke om smileys og emoticons (humørikoner), for det virker som om, de ikke står ved, hvad de skriver. 🙂 🙂 🙂 🙂

Folk kan sværte hinanden til og så afslutte med en smiley, som om det skrevne alligevel ikke gælder. Mener de det, eller mener de det ikke? Kan man sige alt mulig grimt og så opbløde det med en smiley? 🙂

Jeg bruger dem også engang imellem, da de jo er søde nok, men efter min opfattelse bør det skrevne ord kunne stå alene. Hvis man ikke kan skrive med ord, hvilket budskab man har, så burde man måske hellere tie stille? 🙂 🙂 🙂

Her er en liste over de mest populære emojis.

6 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg bruger næsten aldrig smilies, måske fordi jeg ikke ha fundet ud af hvordan og måske fordi jeg tænker brugen reducerer evnen til at udtrykke sig på dansk. Det bliver en trist omgang når/hvis nogen udelukkende udtrykker emotikonsk.
  Følgelig glæder jeg mig over dine indlægs ståen ved sig selv.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Lige netop: “brugen reducerer evnen til at udtrykke sig på dansk.” Efter min (oldnordiske) opfattelse, skal man kunne udtrykke sig klart og uomtvisteligt på dansk unde at bruge alle disse mærkelige tegn og gerninger. Kan ordene ikke holde vand, kunne det væreå, man skulle holde mund?

 2. Anette
  Anette siger:

  Jeg kan nu godt lide dem, de søde, men den der med at skrive noget grimt og så “bløde op” med smiley er jeg ikke glad for.
  At ordet skal stå alene, ja på en blog i en debat m.m. men min mor og jeg sender til tider sms’er primært med ikoner, men så det jo også mest små hygge Hej snak, hvis det giver megning.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Lige præcis “bløde op” er det, der generer mig. Det ses meget ofte på Facebook.

   Som du beskriver det, er det da fint at bruge dem i private SMS’er.

   • Anette
    Anette siger:

    Det gør ofte mig mere ked af de onde kommentarer. . For så kan jeg jo ikke stole på personen…
    De også ok i andre små beskeder som styrke makør eller sjovt indslag…. f.eks. et par poter når man skriver om hunden… eller forskellige frugter når man siver om frugtsalat… eller et billede af en kage for at understrege lækkersulten. …
    På den måde ok i offentligt rum, men stadig ikke i seriøs debat.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Anette

     Ja det er rigtigt, at man kan få et meget uklart billede af, hvem folk så egentlig er, og hvad de egentlig mener.

     Jeg er nu ikke enig med dig i, at de kan bruges sådan, men det er jo smag og behag.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.