Nørdet kundeservice

Vilkårlig zoom

Jeg har købt et lækkert webcam og har brugt det til Skypeopkald et par gange. Det fungerer rigtig fint, og kvaliteten af billederne er rigtig fin.

Der er imidlertid det lille problem, at det står og zoomer ind og ud konstant, så mine samtalepartnere får lettere pip. Det kan jeg ikke selv finde en løsning på. Derfor skrev jeg til Logitechs support, og i dag modtog jeg nedenstående:

Hej  Hanne,

Jeg hedder xxx, og jeg kan forstå at du gerne vil have hjælp med vilkårlig zoomaktivitet på dit C920-C Webcam.

Jeg vil bede dig prøve følgende, for at adressere det nævnte problem:

1. Anden applikation.
2. Anden USB port, for at fremtvinge en enhedsdriveropdatering.
3. Anden computer, for at fastslå om der er tale om en konflikt med dit system.
4. Testmycam.com.
5. Checke om kameraet er synligt i Enhedshåndtering.

Endelig vil jeg bede dig sende S/N på kameraet.

Jeg ser frem til at modtage udfaldet af denne fejlsøgning.

Det er jo et vældig venligt brev, men helt ærligt, så forstår jeg kun det halve. Fx aner jeg ikke hvilke andre applikationer, der fordrer et webcam, jeg har kun én computer og hvad betyder mon S/N? – måske serienummer?

Hvis jeg prøver “Testmycam.com” kommer jeg til en side, der mangler nogle tilføjelser. Hvis jeg så kigger på mine tilføjelser i Firefox, får jeg en vældig lang liste over deaktiverede relevante tilføjelser. Jeg har prøvet at aktivere dem alle. Jeg bliver overhovedet ikke klogere.

Jeg sidder lidt og tænker, at jeg da sædvanligvis godt kan finde ud af den slags. Men hvad med dem, der ikke har forstand på sådan noget? Hvad gør de?

Jeg synes, det er nørdet kundeservice.

8 Svar
 1. Anette
  Anette siger:

  Puha, ikke god service

  Syntes desvære det meget normalt, jeg har ofte fået tilsvarende…. men på engelsk, på dårlige dage giver jeg op… minder mig om at jeg opgave sidst, måske skulle jeg prøve igen.

  Håber du får løst problemet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Jeg synes nu ikke, det er normalt.

   Jeg har også svært ved det, hvis det er på engelsk. I de tilfælde, skal jeg læse det virkelig langsomt.

   Problemet har heldigvis ikke været der ved de seneste to Skypesessioner.

 2. Eric
  Eric siger:

  Supporteren er en stakkels nørd lost in space. Ring, eller gå ned i forretningen. Så kan du brokke dig over “supporten” ved samme lejlighed.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hrm… Tjah måske ville det hjælpe at gå ned i butikken. Jeg tror bare ikke, de ved noget som helst. De sørger jo bare for online-køb.

 3. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Det er da ikke et svar, der kan bruges til noget som helst!
  Jeg var gået helt i baglås med det samme.

  Jeg studser meget over rådet om at prøve på en anden computer. Hvor mange har mere end en computer???? Eller forestiller rådgiveren sig, at du tager en tur rundt i opgangen??

  Håber du får held med at løse problemet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Nemlig! Det kan ikke bruges til noget som helst.

   De rigtige nørder har tit flere computere – ved jeg fra Facebookgruppen. Men jeg har altså kun én, og det er jeg glad for. Jeg kan ikke overskue at vedligeholde flere. Jeg har en anden lille bærbar stående, men den kan ikke starte, og jeg har ikke forstand på at få den til det.

   Ja måske kan jeg få det til at lykkes, men egl. tror jeg, at de bedste er, at spørge i FB-gruppen. De er noget mere konkrete.

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg synes ikke om den form for kundeservice. Den er pokkers uforskammet og til ingen verdens hjælp, hvis man ikke lige ved hvad der snakkes om. Og det kan kundeservicefolkene jo ikke vide om kunderne gør. Man har dem vel til at gøre nytte, skulle man synes.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Nej jeg synes heller ikke om det, og jeg er enig med dig i, at det er uforskammet. Jeg tænker så tit på, at der er rigtig mange mennesker, der “falder af i svinget”, og det er måske især ældre mennesker. Hvad skal de gøre, hvor kan de henvende sig?

   Det minder mig om det arbejde, jeg laver med softwareguides: https://test.supportpcogandet.dk/guides/
   Jeg skriver, så alle kan forstå det. Mine guides skal kunne bruges af alle mennesker. Nørderne klarer alligevel sig selv.
   Det er ikke så længe siden, en bruger skrev, at det var dejligt, at det var let at forstå. Jeg blev simpelthen så glad, for så har jeg nået mit mål.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.