Dagens skab

Overskud af strøm

Der er simpelt ikke andre, der har 10 pakker AA-batterier. Jeg vil næppe få dem brugt i min levetid. Hvad har jeg dog villet med dem? De lå i “dagens skab” sammen med alle de skosværter og snørebånd i forkerte farver, fordi jeg ikke længere bruger brune sko.

AA-batterierne overlevede sammen med blankebørsten, den sorte skosværte og de sorte snørrebånd. Det er jo selvfølgelig rart at vide, at man har strøm i reserve. Andre kæmpebatterier havde lækket det, der nu engang er i batterier. Der skulle en spartel til at få dem fri af hylden!

Og så var der alle cykelslangerne, flere flasker WD 40, aftrækkeren (værktøj til at demontere en gearkrans), manometeret (lille værktøj der kan måle dæktrykket, som helst skal være mindst 7 ATM (atmosfærer)), osv. osv. Jeg kører jo slet ikke seriøst på cykel længere, og reparerer dem slet ikke selv. Min undskyldning er, at jeg ikke har et sted at stå med det.

Mens jeg boede på kollegiet, var jeg faktisk ret ferm til den slags, men tiden er en anden nu. Ganske vist har jeg en kulfiberracercykel stående i stuen under glasskabet, men gad vide om jeg nogensinde kommer til at køre på den igen? Sikkert lige så lidt som jeg kommer til at spille på guitaren.

Jeg købte guitaren, mens jeg boede i Vanløse og tog også en del timer hos en mægtig sød og dygtig underviser, men da vi nåede til barregreb, stod jeg af. Mine fingre egnede sig på en eller anden måde ikke rigtigt. Og jeg var ikke tålmodig nok til at lade fingrene optræne de rigtige muskler. Nu har den så været til pynt her siden november 2007. Gad vide, om ikke den også ryger sig en tur sammen med det lille elektroniske stemmeværktøj?

 

12 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er nu lidt morsomt at læse. Ud med småtingene, men jeg ville nu nok vente en ugestid eller lidt længere inden cyklen får samme tur. Det kunne jo være energien til en cykeltur frem og tilbage ad Hvidovrevej dukker op igen!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jeg tror, jeg prøver at sælge cyklen, som er en meget fin kulfiberramme, og som max har kørt 10.000 km. Det er den fine cykel, der står inde i stuen. Hverdagscyklen står i kælderen. Den er den, der kommer på Hvidovrevej.

 2. Birgit
  Birgit siger:

  Sikke en energi, jeg bliver helt misundelig. Det er dejligt at få ryddet op og ud, og det i sig selv kan give ny energi. Måske skulle du tage skridtet fuldt ud, og sælge cykel og guitar …?

  AA batterier er det ikke de små? Dem kan man bruge i led-stearinlys (med bevægelig flamme) – så får man brugt sine batterier 😉 og man slipper for forureningen fra de rigtige stearinlys.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Bixer

   Tjah jeg tror egl. du har fat i noget: sælg cykel og guitar. Jeg kommer aldrig ud at cykle seriøst igen, og spille kan jeg ikke. Så måske skal jeg bare gøre kort proces…

   Jo AA-batterrier er de små. Jeg bryder mig bare ikke så meget om batteridrevne lys, så hellere tage forureningen med i købet.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Hvis du ikke kan med barré-greb overhovedet, kunne løsningen være en capodastro.

  Jeg har en gammel Kohno fra 1975 stående. Den har kostet mig en del, og at dømme efter priserne på ebay kommer jeg ikke nødvendigvis til at tabe på den, hvis jeg skulle finde på at sælge den. Men det har jeg foreløbig ikke planer om. Jeg gik 8 år på musikskole efter seminariet, så selv om jeg ikke har noget videre talent, har jeg trods alt slidt mig til en del, som jeg måtte kunne øve op igen, hvis jeg ellers kunne tage mig sammen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg måtte da slå “capodastro” op. Har da aldrig hørt om det før. Den lyder smart.
   Heller ikke Kohno ved jeg hvad er, men det lyder fint.

   Otte år på musikskole… Hold da op, sikke ressourcer du gemmer på. Hvis man først har lært ting, er de jo ofte lette at genopfriske.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Kohno var en guitarbygger i Tokyo. De guitarer, han selv byggede, er ret eftertragtede, specielt hvis de ikke er for slidte. Og det er min ikke. Jeg spillede klassisk og lærte stykkerne udenad. Jeg nåede op på at kunne Capricho Arabe udenad. Det var 8 sider, så vidt jeg husker … Men jeg husker ikke noget af det i dag. Det ville blive forfra med at lære fingersætninger og det hele. Og så har jeg ikke kunnet få mine negle til at blive lange og stærke nok siden min kræftsygdom. Der kommer ikke rigtig klang over det, hvis man er nødt til at bruge fingerspidserne, og med kunstige negle kan jeg slet ikke styre det.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Du ejer noget, jeg mangler: musikalitet. Som barn spillede jeg som alle andre børn på blokfløjte og var vidst rimelig god til dette, og jeg nåede da også at få en lækker alt-fløjte, der lød dejligt. Jeg vidste bare ikke, hvordan man spillede alt. Og så gik det “lissom” i vasken.

     Jeg har egl. altid gerne villet spille et instrument, og derfor købte jeg også guitaren. Jeg havde privatlærer, men det rykkede ikke. Jeg er simpelthen ikke musikalsk. Nu ryger den ud, efter at have stået til pynt i 10 år med stativ, fodskammel, elektronisk dims til at stemme med osv.

     Det er da ret ærgerligt, at du har glemt det hele, for jeg forestiller mig, at der kan være meget glæde over at kunne spille et instrument.

 4. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Min svoger og et af vore børnebørn er glade for, at vi har en gammel guitar stående, når de kommer på besøg.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Der er da ikke noget at sige til, at børnebørnene er glade. Men jeg har jo ingen børnebørn 🙂 Så guitaren er hos mig bare en pyntegenstand, der skal støves af.

 5. Eric
  Eric siger:

  Visse behov har det med at falme som gamle billeder. Jeg har også en gammel guitar stående, som jeg ikke har spillet på længe. Den er håndbygget, og jeg arbejdede en hel sommerferie i gymnasietiden for at få råd til den.

  Men den ryger ikke ud foreløbig. Måske får jeg igen hård hus på venstre hånds fingerspidser.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   En håndbygget guitar ville da koste kassen i dag, men det gjorde den så også dengang, når du måtte arbejde en hel sommerferie for at få den.

   Selvfølgelig ryger den ikke ud. Det er vel også en del af venerationen?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.