Diverse

Nyt design

Jeg har skiftet design på bloggen, hvilket næppe har forbigået din opmærksomhed. Den trængte til fornyelse. Det er ikke alt, der er på plads, men det kommer.

 1. Hvad synes du om det?
 2. Er der noget, der – efter din opfattelse – bør være anderledes?
 3. Jeg lover bestemt ikke at følge dine idéer, men friske øjne ser ofte lidt bedre, end når man bare sidder med sig selv og er lidt ”selvfed” af benovelse over, at det er lykkedes de 98 pct ad vejen. to pct. er da til at klare.

Årsdag den 20. april

Tænk at der allerede er gået et år siden erhvervsrådgiveren fra Psykiatrifonden og jeg var til møde med rehabiliteringsteamet i Hvidovre Kommune.

Først var der selve mødet, hvor jeg var overvældet af alle de mennesker, der sad om bordet. Men de var søde, kun én stillede spørgsmål, og de ville mig det bedste; det kunne jeg let mærke.

Erhvervsrådgiveren var med, for at hun kunne tage over, hvis jeg nu ikke kunne klare det selv. Det gik nu godt nok, men det var trygt at have en fall back-mulighed. Så blev vi sendt uden for døren, mens de voterede, hvilket ikke tog ret lang tid. Ind igen. Deres indstilling lød (som bekendt) på tilkendelse af fleksjob.

Da vi kom ud fra mødelokalet, stod jeg faktisk bare og græd af lettelse. Mødet var helt afgørende for min fremtid, og i 2½ år havde jeg konstant sagt til hele ”systemet”, at jeg ville arbejde i det omfang, jeg overhovedet kunne.  Selv den kommunale (dygtige) sagsbehandler foreslog flere gange førtidspension – men nej tak fra min side.

Min skræk var, at rehabiliteringsteamet ville indstille mig til et ressourceforløb. De forløb er bare parkeringspladser, når rehabiliteringsteamet ikke kan finde på andet. Jeg kender flere tidligere medpatienter, der er i fx femårige ressourceforløb, hvor der absolut intet sker. De venter bare på at blive 40, så de kan blive tilkendt førtidspension. Det er altså sygt!

Skærmen

Den er endelig kommet, og den er fantastisk. Det er virkelig rart at kunne se mange programmer på én gang. Mailklienten ligger bare oppe i højre hjørne, så den er let at holde øje med, samtidig med at jeg laver noget andet.

Skarphed, farver og kontrast er helt som de skal være.

Den gamle skærm fejlede absolut intet, den var bare blevet for bette. Fyren fra Labtech Data Valby fik den med sig retur. De samler brugt udstyr, som de enten bruger selv til test, eller også giver de dem til velgørende formål. Jeg sagde til ham, at de meget gerne måtte give den til ”Samleren” her i Hvidovre, som er et værested for mennesker med en psykiatrisk diagnose. Jeg har været der en enkelt gang og bemærkede, at de var ret dårligt kørende mht. hardware. Så måske er der nogle, der kan blive rigtig glade for den.

”Give away”

Afsnittet kunne også hedde ”Operation morgenluft”.

Jeg er stadig i gang med den store oprydning i min lejlighed og i mit liv – øjenlæge, tandlæge, praktiske ting mv., men jeg har været gået i stå, fordi jeg kom til bogreolerne. Jeg har mange hyldemetre med fine bøger, men eftersom jeg ikke kan læse længere, er de bare til pynt. Og hvordan kommer man egentlig af med bøger?

For at par måneder siden lave jeg et opslag i en Facebookgruppe, der beskæftiger sig med køb, salg og bytte af brugte bøger. Jeg fik ikke en eneste henvendelse. I tirsdags prøvede jeg så igen, og så kom der en vældig respons. Jeg har tilsagt seks mennesker til i dag. De tre har været her og taget for sig af retterne. Jeg har altid været glad for mine bøger, og nu glæder jeg mig så over, at de kan få et nyt godt hjem.

PS: 2.000 kr. for et kilo tandpasta

Jeg spurgte tandlægen til råds om, hvordan jeg kan sikre, at jeg ikke får ødelagt mine tænder igen, nu hvor de lige er blevet så fine. Hun udskrev en recept på noget specialtandpasta ved navn “Duraphat”, der beskytter mod mundtørhed og har ekstra meget fluor.

Der var fem gange på recepten, og jeg tog dem alle nede på apoteket. Det blev 500 kr… Der er 51 gram i en tube, og det giver så 1.960,78 kr. for et kilo – (1.000/51*100). Det er simpelthen noget svineri. Alt, der har med tænder at gøre, er simpelthen urimeligt dyrt.

18 Svar
 1. kisser
  kisser siger:

  Nydeligt og læsevenligt design.
  Jeg har brugt durophat i et par år nu. Jeg giver kun 80 kr. pr. tube (og som medlem af Danmark får jeg tilskud på 20 kr.).
  En tube holder i 4 måneder her hos mig. Jeg får den primært for at forebygge “huller”.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Det glæder mig meget, at du kan lide det nye design. Det skal jo lige netop være læsevenligt.

   Jeg kom nu af med 500 kr. for de fem tuber. Det er altså noget svineri. Jeg får dem som skrevet mod mundtørhed. Der findes alle mulige mærkelig sugetabletter mod det. Problemet med dem er bare, at de virker så længe, de er i munden, men så snart de er væk, er mundtørheden retur, og det er jo den, der er min helt store risko. Jeg har kun 103.600 kr. én gang. Jeg brugte Durophat for første gang i dag, og det var min fornemmelse, at virkningen varede ved ret længe, og at den afhjalp dagens voldsomme mundtørhed. I dag var nemlig en af de dage, hvor jeg dårligt kunne åbne munden og dårlig kunne tale. Det er rigtig ubehageligt.

 2. Simon
  Simon siger:

  Den ser lækker ud den nye skærm, hvis man ellers kan bruge det ord!

  Ja, den pris for tandpasta er da helt hen i vejret. Kan man mon spare noget ved at lave indkøbet i udlandet?

  Vedr. Resurserforløb er noget fanden har skabt når kommunerne indleder klapjagt på alvorlige syge mennesker. Jeg har en meget nær ven som har været i kløerne på jobcenter i hendes kommune. Hun er blevet syg efter en fejloperation i et kritisk sted i ryggen, og i 3 år måtte hun kæmpe før kommunen gav op og tildelte en ft.pension.
  Resurseforløbet bestod i arbejdsprøvning med seng!
  Alene udtrykket, arbejdsprøvning med seng siger alt!!
  Man får jo aldrig et alm job når seng skal medbringes. Ingen arbejdsgiver kan bruge en borger der kun kan arbejde 2x 20 min om dagen!!! En hån der rammer syge mennesker. Min ven her er en kvinde på 53 år.

  Helt i iorden at kommunerne er obs på unge mennesker der bestemt ikke skal opgives men hvor alle muligheder skal prøves for at få dem igang.

  Nåh, men jeg må hellere stoppe her….

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Simon

   Hjertelig velkommen til min blog og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Tjah det med udland og tandpasta har jeg såmænd ikke tænkt over, Men det er da værd at undersøge.

   Der er meget store problemer forbundet med ressourceforløbene. Alvorligt syge mennesker skal gå på arbejde. Det er absurd. Og det er absurd, at man skal være 40 for at få tilkendt FTP. Det primære problem er, at socialpolitikken er blevet til beskæftigelsespolitik.

 3. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Super lækkert layout du har givet siden. Jeg giver de andre ret, siden er indbydende og læsevenlig.
  Kære Hanne, – du taler tit om alt det du ikke længere magter. Men jeg er næsegrus beundrende over alt det du kan med it og hjemmesider. Tænk på det, når du er “nede”
  Jeg overvejer at skifte skærm til noget “stort” af hensyn til min slægtsforskning, hvor jeg tit arbejder med flere sider på een gang. Jeg er derfor meget nysgerrig for at høre i detaljer, hvad du har købt og hvor?. Er det for meget at spørge til prisen?
  Super ide at din gamle skærm går videre til andre – jeg sukker tit, når jeg er på genbrugspladsen og ser alt det udstyr, som er smidt ud. Jeg er sikker på, at meget godt kunne genbruges for andre.
  Ressourceforløb – jo, det kan være en parkeringsplads. Men det modsatte ses også! Altså at der arbejdes konkret for og med den enkelte borger, og så skal man ikke overse, at netop ressourceforløbet giver en længere tidshorisont til udvikling. Bare lige en indskydelse.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Mange tak for din kommentar! Det glæder mig rigtig meget, at du kan lide det nye design. Jeg har arbejdet en hel del med det de seneste par dage. Ja det med IT og hjemmesider er jo en læreproces, hvor man bygger lidt på efterhånden som tiden går. Jeg elsker læreprocesserne!

   Skærmen er købt hos Labtech Data, de har en kanon service. Den kostede 5.000 kr.. Du kan se specifikationerne, hvis du klikker på linket. Den er dog stegt ca. 1.200 kr. i pris. Jeg fik den bare til gammel pris, da det var det den kostede, da jeg bestilte. Og derfor måtte de hente den hjem fra Sverige. Jeg anbefaler på det varmeste Labtech, som jeg har handlet hos i mange år. Knaldgod og kvik service.

   Ja er det ikke bare fint, at de formidler gammel hardware til nogle, der virkelig trænger. Endnu en grund til at handle hos Labtec Data.

   Du har selvfølgelig ret mht. ressourceforløb, og du ved jo meget mere om det end jeg. De par stykker jeg kender, venter dog kun på at blive 40, så de kan få FTP, og det er altså ikke godt. Jeg tror på, at det er godt at være på arbejdsmarkedet, også selvom det ikke er så mange timer. Jeg er jo fx lykkelig over mine 15 timer hos FKN.

   • Mia Gerdrup
    Mia Gerdrup siger:

    Tak for oplysningerne, – jeg gemmer linket til senere brug.
    Jeg har lige et vindue, der skal skiftes før jeg kaster mig ud i en ny skærm…….

    Du skriver i svar til Simon: “Det primære problem er, at socialpolitikken er blevet til beskæftigelsespolitik.” – du har så ganske ret!!!

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Mia

     Ja det kunne da være så fedt, hvis du kan finde en stor skærm, der ville passe til det med slægtsforskning. Tænk at have den gotiske skrift i ét vindue og transkriptionen i et andet vindue. Det havde jeg aldrig i mine 10 år som slægtsforsker.

     Ja det er altså rigtigt det med transformationen fra socialpolitik til beskæftigelsespolitik. “Det skal kunne betale sig at arbejede”. Ja da, det er korreket, men hvad med alle de mennekser, der simpelthen ikke kan arbejde? Der er altså et eller andet galt p.t. Hvis man er så syg, at man ikke kan arbejde, skal man vel have FTP? Det kan ikke være sandt, at folk skal have en seng med, når de skal i virksomhedspraktik… Jeg græmmes!

 4. Anette
  Anette siger:

  Ja den tandpasta er alt for dyr…
  kan godt lide din layout, tableten havde dog svært ved at hente siden (men det kan jo have andre grunde)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Ja det er da vanvittigt at betale 100 kr. for en tube tandpasta. Jeg er forarget.

   Dejligt at du kan lide mit nye layout. Jeg har arbejdet en del med det, og er egl. også selv ret godt tilfreds – men altså “selvfed” kan man jo altid blive…

   Godt du siger det om tablets. Jeg havde ikke tænkt på at teste det. Nu prøvede jeg så på min iPad, der tog det også lidt længere tid end normalt. Jeg vil tro det skyldes, at den så ikke kan bruge den gamle “cache”, når nu designet er nyt. Den skal “lissom” hente det hele påny. Mit gæt er, at næste gang, du vil hente siden, vil der være den normale responstid, fordi den så har cached hele layoutet, og så ikke skal hente det ind igen fra bunden..

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Anette

     Man kan jo ikke få det hele 🙂

     Og hvordan var responstiden tidligere?
     Har du problemer på andre blogs?

     • Anette
      Anette siger:

      Den var bedre før
      Jeg kan ikke lige huske respons problemer på andre blogs (den dag der var det vat min ruter gået død på min pc… så det var noget helt andet)
      Det føles måske længere fordi den laver et pause billede med 5 ikoner på og en cirkel der viser en lader.
      For tager jeg tid er det nok ikke meget længere end ellers, men den gør det så for at komme ind på din side, for at komme til indlæg samt både før og efter jeg skriver en kommentar.

      Næ man kan ikke altid få alt, og det virker jo.

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Anette

      Tak for din beskrivelse. Jeg vil prøve at gå lidt videre med det, men det er ikke noget, jeg selv har forstand på, så det bliver nok ikke løst før slutningen af næste uge. Den lille slider med de fem ikoner og cirklen burde ikke betyde noget.

  • Eric
   Eric siger:

   Nå, denne gang virkede det. Min oprindelige kommentar var, at jeg finder layoutet roligt og læsevenligt, og så udtrykte jeg min forbløffelse over pastaprisen.

   • Stegemüller
    Stegemüller siger:

    @ Eric

    Jeg er rigtig glad for dine udsagn: “Roligt” og “Læsevenligt”! Det er præcist det, jeg har tilstræbt.

    Ja den der pris på tandpastaen er simpelthen noget svineri! Prøv at tænke på, hvor mange modtagere af fattigdomsydelserne, der ikke har råd til at betale 1.960 kr. for et kilo. OK man køber selvfølgelig ikke den slags i kilovis, men 100 kr. for 51 gram tandpasta er simpelthen ikke i orden! 🙁

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det var da mystisk. Men nu kommer du fint igennem. Jeg har haft nogle problemer med “White Screen of Death”, men de burde være løst nu.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.