Sprog: Veneration

Da pressemøde blev til doorstep

Sprog: Veneration betyder “dyb respekt, ærbødighed el.lign.

Seks skuffer og et skab er klaret her til formiddag – så skønt. To sorte affaldssække skal lige bæres ned til storskrald. Også skuffen med kabler, Jørgen 🙂 der er kun seks kabler tilbage, og jeg ved, hvad de skal bruges til.

Jeg fandt en hel del interessante ting, herunder adskillige Euro og vietnamesiske Dong, der stammer fra en rejse i 2009. Sandsynligheden for at jeg nogensinde kommer til Vietnam igen er meget lille, så ud med dem. Og sådan gik det hele vejen igennem. Nu er der faktisk en skuffe der er helt tom. Og de andre ved jeg, hvad indeholder.

Der er dog et par ting, som jeg aldrig nogensinde skal bruge, men som jeg alligevel gemmer af bar veneration:

 • De mellemlægsservietter som min far Jørgen Stegemüller broderede i sin ungdom. De er faktisk ret flotte. Han var født 1922 og døde i 1972, da jeg var ni. Så servietterne har mange år på bagen.
 • Hans gamle kabalekort, som er meget slidte og har en helt speciel duft. Æsken, de er i, indeholder også nogle gamle terninger. Og æsken er ved at falde fra hinanden. De “overlevede” også.
 • Hele “Matador”. Jeg får sikkert aldrig set dem fra diskene, men de er alligevel et stykke historie helt fra jeg stadig boede hjemme (1978) og nogle år frem i tiden.

Hvorfor har jeg dog ikke gjort dette noget før? Svaret er enkelt: Det fornødne overskud har ikke været tilstede.

God weekend til dig.

8 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Godt gået. Sådan en omgang letter. Det skulle nu ikke have været før, men netop nu, hvor energien var til det.
  Man bør vel have samme forholdtil kabler som man har til manualer. Ud med dem når man ikke har apparatet længere. Eller måske kan en genbrugsbutik bruge dem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Mange tak! Det er så skønt. Jeg føler at “min sjæl letter”.

   Ja jeg er enig med dig: ud med gamle kabler og manualer. Jeg havde fx adskillige installationsdiske til Windows 7 – jamen herregud det er 1½ år siden jeg opgraderede til Windows 10. Hvad skulle jeg så med Windows 7? Sådan er det mange ting i denne oprydning. Jeg frygter lidt at komme til bøgerne om slægtsforskning, som jo har optaget mig i 10 år, men nu intet siger mig. Nåh men jeg må se, når jeg når så langt. Indtil videre er det “fedt”.

 2. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Åh sådan en omgang oprydning gør godt.
  Jeg så en tydelig sammenhæng mellem kaos i mit hoved (stress) og rodet i mit hus. Ikke fordi jeg bor sådan særligt “ordentligt”, men det blev for meget.
  Og det var så dejligt at konstatere at jeg kunne SE rodet = overskud.
  Meget tilfredsstillende at få rydet op og smidt ud.
  Jeg kan huske, at jeg en dag sad på gulvet i mit pæne bryggers med en kop kaffe og bare nød synet 🙂
  Nyd det og klap dig selv på skulderen!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Ja – det er nydelse! Det gør lige præcis godt.

   Jeg bor sådan set ret ordentligt – på overfladen – ingen kunne jo se, hvad skuffer og skabe rummede. Ja nemlig: se rodet = overskuddet. Jeg ser alt det, jeg gerne vil af med, som jeg ikke har brugt i mindst 10 år. Fx min guitar: jeg har ikke rørt den siden tidligst november 2007 (hvor jeg flyttede ind her), og jeg kommer (sgu) aldrig til at bruge den igen. Jeg havde engang en privatlærer, men da vi nåede til barregreb, kunne jeg ikke være med mere.

   Jeg forstår din tid i bryggerset med en kop kaffe. Sådan vil jeg også gøre i min stue, når “udrensningen” er ovre.

   Rent psykisk er dette fantastisk. Jeg får ryddet op i mine stuer, mine skabe og mit liv, og smider alt det ud, der ikke længere er en reel del af mig. Jeg behøver friheden.

 3. kisser
  kisser siger:

  Den psykiske side af sagen er også skøn – man føler sig let til mode.
  God week-end 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Du forstår mig også… Dejligt.

   Der er bestemt også en psykisk side. Jeg er glad for, at jeg har kræfterne og lysten.

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Naturligvis skal du gemme de ting, du der nævner. De er jo uerstattelige minder om din far. Når du så har smidt alt det ud, du ikke længere har brug for, er der jo så meget mere plads til at nyde og sætte pris på de ting, der betyder noget.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du forstår mig 100 pct. kan jeg se – det er dejligt. Lige præcis: meget mere plads. Jeg elsker denne proces. Det er jo helt sygt at få en helt tom skuffe og overblik over, hvad der er de andre fem skuffer.

   Det næste jeg skal have ordnet er mit TV. Det står bare og flimrer, og ejg kan overhovedet ikke finde ud af den slags, så YouSee må sende en tekniker. Jeg fik det nye antennekabel på fem meter for 3/4 år siden, men har intet fået gjort. Nu skal det være.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.