,

Diverse

Børn og brøker

Onsdag aften satte jeg mig og så TV, hvilket ellers kun sker kl. 18:30 til TV Avisen. Jeg rendte ind i programmet “Delebørn”, hvor børnene selv fortalte, hvordan det var at leve som delebørn efter forældrenes skilsmisse.

De kunne alle sammen deres brøker, altså hvor mange dage hos mor og hvor mange dage hos far? Der var alle afskygninger/modeller: 7/7 5/9 13/1 osv.

Jeg kan ikke lade være at synes, at det er synd for dem, at de får sådan et rakkerliv så tidligt i livet. De pakkede tasker hos den ene forælder og pakkede ud hos den anden. Nogle konkurrerede med sig selv om, hvor hurtigt de kunne pakke. En var nede på 10 minutter. For to drenge startede dagene hos far med, at de skulle op kl. 6:00, da der var en times kørsel til skolen.

De havde indkaldt en psykolog (var det vidst), der fortalte om, at så sent som langt op i 70-erne delte man bare børnene mellem sig: et til mor og et til far. Gudskelov har det ændret sig, og så man leve med brøkerne.

Det ville naturligvis være endnu værre, hvis de skulle bo hos samlevende forældre, der burde blive skilt, hvilket alligevel sker for ca. 44 pct. af parrene (2013-tal) jfr. Danmarks Statistik.

Oprydning

Jeg har taget det første skridt – jeg har købt en rulle sorte affaldssække! Min intention er at gennemgå samtlige skabe og skuffer, og rydde dem for alt det, jeg alligevel aldrig bruger og for det, som jeg ikke engang ved, hvad skal bruges til. Jeg kan bedst lide minimalisme og har ikke lyst til at eje mere end det nødvendige. En kategori, som jeg ikke tør kassere, er skuffen fyldt med kabler. Jeg ved faktisk ikke, hvad de skal bruges til, men jeg tør ikke smide dem ud for hvis nu…

Succeskriteriet er bare et skab/en skuffe pr. dag, mere kan jeg ikke overskue, men jeg glæder mig til at komme i gang. Det er sådan en slags oprydning i livet, der nu er vendt, hvilket jeg glæder mig usigeligt over.

Bare det at lave aftaler med elektriker, vinduespudser og murer – det er også en måde at få gang i livet igen.

Vinduespudseren var her i går, nu er det så skønt at kunne se ud igen. Jeg har ikke haft pengene, og forårssolen har ikke skinnet så ubarmhjertigt endnu i år, så det er blevet udsat og udsat og udsat i det uendelige.

Social

Min tidligere bisidder har inviteret til frokost kl. 13:00. Jeg glæder mig blandt andet til “Værdifællesskabet”, som jeg har skrevet om tidligere.

Jeg kan lige nå et skab først 🙂

PS: Nu er skab nummer et klaret. Det er så skønt.

16 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Du har selvfølgelig ret – vi må rydde op, dvs. rydde ud.
  Mon ikke du uden videre kan kassere halvdelen af kablerne i skuffen, i alle tilfælde dem der er to af. Ofte følger kabler med nyt udstyr. Jeg har ikke brugt ret mange af de kabler jeg har haft for mange af og aldrig savnet de kasserede.
  Tag chanchen eller løb risikoen!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Og du har ret i, at den rette term er “rydde ud”! Det skulle jeg have gjort for flere år siden, men kræfterne har ikke rigtig været der.

   Du inspirerer mig til alligevel at se nærmere på de kabler. Jeg tror, jeg løber risikoen. Min tanke er bare, at hvis jeg nu smider nogle forkerte ud, er det dyrt at anskaffe dem igen.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Jørgen

     Jeg har smidt alle dem ud, som jeg ikke umiddelbart kunne finde grej til, jfr. næste opslag. Jeg blev meget inspireret af din kommentar, så nu er der fem kabler tilbage, og jeg ved, hvad de skal bruges til! 🙂

     Jeg er meget påpasselig med, hvad jeg lægger i kælderen. Den er jo ofte bare en mellemstation inden storskraldet.

 2. Eric
  Eric siger:

  Tillykke med oprydningsenergien 🙂 Jeg har været i gang nogle år, men med mellemrum går gassen af ballonen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Mange tak – det er så skønt at komme i gang med det, for jeg har tænkt på det længe. Mit problem har været, at jeg ikke vidste, hvor jeg skulle gøre af alt det, jeg kasserer. Nu har jeg besluttet at sætte det ned til storskrald, og så forsvinder det vel på magisk vis, eller også får jeg vel en regning 🙂

 3. Anette
  Anette siger:

  God ide med oprydningen, kunne også trænge til at gøre lidt, men fantastisk nok har den jeg gjorde da jeg flyttede holdt i det store hele…

  Selv delbar, og lykkelig for at jeg havde en 12-2 model, boede hos mor hverandre weekend hos far, hvilket så blev mindre og mindre (mit valg, han havde dum kone syntes jeg) men tilgengæld var jeg meget gæst hos min far (specielt efter han fik ny kone) hvilket jo ikke var godt. Tror at for 7-7 (eller andre hverdags delinger) skal virke skal begge forældre bo relativt tæt på skoler og institutioner og være ekstrem gode til at samarbejde om hverdagen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Ja sådan en stor gennemgang må da kunne holde nogle år 🙂

   Jeg forstår ikke helt det du skriver om deleordningen – men pyt nu også med det. Det jeg hæfter mig ved er, at du blev “gæst” hos din far. Det er lige præcis det, der ikke må ske, men det må være en balance på et knivsæg for både barn, far og mor.

   Du har ret i det med samarbejdet. Det var faktisk også noget af det, alle børnene i udsendelsen pegede på/fremdrog.

   PS: Har du set mit svar til dig i den forrige kommentar og billederne, jeg sendte til din mailadresse. Vi skal have løst problemet 🙂

 4. Lene
  Lene siger:

  Sikke dejligt og inspirerende. jeg trænger i den grad til at få ryddet o, men det må vente lidt, julen skal først fjernes fra hele huset 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Nemlig – det er jo helligtrekonger 🙂
   Uha det er så skønt med oprydningen. Jeg har nået et skab i dag, og det er jo succeskriteriet. Gamle forsikringspolicer, årsopgørelser, udtalelser fra folkeskolen osv… – ud med skidtet. Skabet er nu næsten tomt bortset fra beviset på min embedseksamen.

 5. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er nemlig så befriende at komme igennem skabe og skuffer og få kasseret alt det ragelse, man alligevel aldrig bruger. Det er et projekt, jeg også skal i gang med. Det er et par år siden (!) sidst, men faktisk holder virkningen lidt endnu, for den gang fik jeg lavet plads til alle mine “kategorier”, nu er der bare for meget i hver kategori.

  Er du startet på det nye job?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg har vidst aldrig nogensinde ryddet op på den måde – så det er tiltrængt: Kursusbeviser fra 1995, udtalelse fra folkeskolen i 1980, gamle forsikringspolicer, fraflytningsrapport 2007 osv. Nu om dage kan man jo bare tjekket policen på nettet. Det kommer til at tage lang tid, men jeg synes det er skønt at være kommet i gang.

   Det nye job starter på mandag. Jeg er ret spændt på det.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.