, ,

yEd Graph Editor

Sammen med Leif Sepstrup i Herning driver jeg hjemmesiden kriminalhistorie.dk, der handler om kriminelle (primært mordere) i anden halvdel af det 19. århundrede, men da jeg har været så meget væk fra min læst det seneste år, er det Leif, der har taget hele slæbet sammen med vores to trofaste hjælpere i Odense. I parentes bemærket kan de to damer læse gotisk “fra bladet”, og det er guld værd for os.

De andre tre er snart klar med en historie om et giftmord i Verninge i 1855. Jeg kan ikke rigtig springe på et tog, der kører, men så kan jeg gøre mig nyttig på anden vis.

Et website skal have nogle illustrationer, hvis man gerne vil have kunder i butikken, og derfor har jeg brugt en stor del af dagen på at konstruere billedet herover med det gratis værktøj, der hedder yEd Graph Editor. Billedet viser relationerne mellem de implicerede i sagen.

Det gik fint med hovederne og kasserne nedenunder, men stregerne drillede mig – en overgang troede jeg, at jeg måtte ty til manualen 🙂 Men så fandt jeg et par små videoer på YouTube, der viste, hvor simpelt det var. Jeg troede, man skulle trække fra paletten ovre i højre side og så slippe, men når jeg gjorde det, forsvandt stregen bare igen. Det viste sig at være så uendeligt simpelt: klik på en af figurerne, hold venstre museknap nede og træk til målet, klik på målet og slip, og vupti der er en streg.

yEd Graph Editor er et genialt lille værktøj, men stadig kraftfuldt, så hvis du en dag skal illustrere et eller andet, der kan koges ned til at være i diagramform, så anbefaler jeg varmt programmet, der har virkelig mange anvendelsesmuligheder. Her er den første af de to tutorials, der viser, hvordan man bruger programmet.

God fornøjelse – jeg yder gerne bistand, hvis jeg kan.

6 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Palle

   Velkommen til min blog, og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Du har ret, og det har jeg glemt at skrive. Tak for din præcisering.

 1. Donald
  Donald siger:

  Det kunne jeg godt bruge, sådan et yEd Graph program, eller noget, der ligner. Jeg har prøvet at holde mig til ord og har lavet de nødvendige diagrammer med en lidt primitiv Xpaint til Linux/Unix, og det fungerer nogenlunde.
  Du er i den grad nyttig med de illustrationer, der gør sådanne komplicerede sager lidt mere overskuelige! Uha giftmord, det er noget af det mere uhyggelige!!!
  Heldigvis er der også andre ting, man kan illustrere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Kører du kun på Linux? Hvis ikke så synes jeg da, du skal prøve at hente yEd ned om end ikke andet bare for at lege med det, for det kan virkelig meget og det er sjovt. Hvis jeg kan hjælpe, gør jeg det gerne. Du kan bare ringe.

   Ja illustrationer må der til, hvis det skal være spiseliget for vores læsere. Vi sidder jo nede i alle detaljerne, men læserne kigger hurtigt ned over det, og så er illustrationerne en hjælp.

   Vi begiver os helst af med rigtig uhyggelige sager, for dem er det til at finde arkivalier om.

   • Donald
    Donald siger:

    Ja jeg kører kun Linux – og jeg har glimrende tegneværktøjer, men har ikke brugt dem ret meget. Nogle gange har jeg lavet noget, som ser meget ubehjælpsomt ud, uden at det generer mig selv, men jeg har opdaget at andre ser ned på skitser.

    Så jeg må experimentere lidt 🙂

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Donald

     Ja du må da klart i gang og yEd findes også til Linux, gjorde Palle lige opmærksom på.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.