, , , , ,

Som fod i hose

Gås til

Man kan overveje, om jeg har lavet en masse gode grøntsager, som der skal serveres gås til, eller om det handler om handler om fodtøj, der skal gås til?

Det handler om fodtøj! Og mit fodtøj skal ikke gås til.

ecco

Mine “ballerinasko” i størrelse 40 er ikke egnede til vinterbrug. Det bliver for koldt, og modstanden mod snedriverne er utilstrækkelig, så jeg gik til ecco, hvis sko og støvler passer godt til mig.

De har en en fantastisk service, for jeg fik min egen personlige assistent. Han tog tålmodigt støvler frem og tilbage fra kælderen. Efterhånden fik jeg indkredset, hvilken model jeg kunne lide, men ak den var ikke i størrelse 41. Størrelse 40 duede ikke for pløsen gnavede på vristen. Og jeg er af den faste overbevisning, at fodtøj ikke skal gås til. Det skal være som fod i hose. Det skal passe med det samme. Det skal være som at komme hjem.

Jeg prøvede mindst syv par. Endelig faldt valget på “ecco gora”, og de er fede. Jeg synes godt nok, prisen er lidt hamper. Men hvis de nu holder ti år, og vi snyder og regner sommermånederne med, er den månedlige omkostning reduceret til 12 kroner og 50 øre. Det er da til at holde ud.

Skulle snedriverne denne vinter blive eksorbitante, finder jeg mine elskede vandrestøvler frem. De har været på toppen af både Kilimanjaro (Tanzania) og Fansipan (Vietnam), så de er for længst gået til.

6 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Den lektie har jeg også lært, efter mange ganges trial and error … Fodtøj _skal_ være behageligt i første hug, ellers bliver det det aldrig.

  Desuden har jeg måttet sande, at jo ældre jeg bliver, jo større fod lever jeg på, så det er også en str. 41, jeg skal have. Jeg har fire par Nikes, der er stort set det eneste fodtøj, jeg bruger nu om dage. Der er tyndere og tykkere udgaver, der kan bruges hhv. sommer og vinter. Er der mere mudder, end sådan et par med traktorsåler kan klare, så bliver jeg da bare hjemme.

  Tillykke med de nye støvler.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Det var også derfor, jeg prøvede så mange par. Nogle gnavede lidt på vristen, nogle føltes en anelse for brede, nogle var vanskelige at komme ned i osv. Og i den prisklasse, skal alt være i orden med det samme.

   Jeg synes, jeg har læst noget om det med, at jo ældre man bliver, jo større størrelse skal man have. Jeg har nu altid ligget på de der 40/41. Og jeg har det normalt så nemt, for jeg skal bare gå ind hos ecco, så har de noget, der passer til mine fødder. Jeg kender godt Nike, for jeg et par til sommerbrug, og de er både pæne at se på og dejlige at have på.

   Og tak skal du have.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Nemlig, fodtøj skal ikke gås til. Jeg er rigtig glad for dem. Nu kan vinteren bare komme an.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.