, ,

Klar til at blive udskrevet

Klar til at blive udskrevet

Jeg føler mig klar til at blive udskrevet

En søvnløs nat

Jeg kan simpelthen ikke sove. Måske er det spændingen over at skulle udskrives i morgen, at skulle til samtale nr. to med psykologen og at skulle hjem for good? Men pyt jeg kan jo da bare tage en middagslur i morgen!

Jeg føler mig fuldstændig klar til at blive udskrevet, tage hjem og få gang i mit rigtige liv igen. Ingen af de andre gange, jeg har været her, har jeg følt mig så i den grad klar til at blive udskrevet. Jeg talte lige med Mona om det, og hun kunne fortælle, at det i november var mig selv, der pressede på for at komme hjem. Det kan jeg slet ikke genkalde mig, men hun har jo nok ret. I øvrigt husker jeg jo heller ikke noget som helst fra november?

Positivt syn på fremtiden

Jeg ser lyst på den kommende tid, og jeg ser frem til forløbet i Psykiatrifonden. Jeg tror, det bliver spændende, og jeg håber, der kommer noget godt ud af det. Lige i skrivende stund føler jeg mig ikke klar til virksomhedspraktikken, men mon ikke det kommer inden de kommende syv uger er gået? Gad nok vide hvor mange timer jeg kan arbejde pr. uge?

Endnu engang har jeg studeret deres hjemmeside, og faldt over noget, de kalder “det mentale motionsrum”, hvor de har ni undersider om kognitive vanskeligheder som fx kan være hukommelsesproblemer. De fokuserer meget på det med at bruge en kalender mere aktivt. Det kan fx være ved at skrive selv små banale ting ned for at få struktur på dagens opgaver. Ideen er at belaste hjernen mindst muligt. Det lyder interessant og svarer i øvrigt til hvad Kaj Bjerring Andersen siger, så det er sikkert rigtigt. Det skal prøves!

Psykiatrifonden lægger på deres hjemmeside mest vægt på stress, angst og depression i relation til psykoedukationen i afklarings- og udviklingsforløbet. Det ville være dejligt, hvis de også havde noget om manierne.

Mona og jeg har lagt planer for næste uge: opringninger herfra om aftenen fredag, lørdag og søndag, herud til opfølgende samtaler med blandt andet hende tre dage og Gitte i Distriktspsykiatrien en dag. Jeg synes, det er et kongeligt tilbud at kunne komme herud og få en snak, om hvordan det går lige efter udskrivelsen.

Jeg føler tryghed ved denne “mandsopdækning”, og jeg tror og håber, det vil gå godt. Jeg har i hvert fald mod på at prøve, og jeg bliver aldrig mere klar end jeg er nu.

Ready steady go.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

8 Svar
 1. Ulla
  Ulla siger:

  Kære Hanne.

  Hvor lyder det bare dejligt 🙂

  Jeg har lige været et smut forbi psykiatrifondens hjemmeside. Det ser rigtig godt ud 🙂 De kommer meget bredt omkring i deres aktiviteter. Og den måde de arbejder med kognitiv træning og redskaber ser meget positivt og lovende ud 🙂

  Super 🙂

  God ”hjemtur” i morgen 🙂

  Venlig hilsen Ulla…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Ulla

   Det er nu i dag… 🙂 og jeg er netop trådt ind ad døren. Her er jo lige ved første øjekast lidt tomt, men det går jo over.

   Jeg glæder mig også virkelig meget til udviklingsforløbet i Psykiatrifonden, for det ser nemlig rigtig godt ud.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Fruen i Midten

  Tak skal du have!

  Jeg er skam i gang med de kompenserende strategier, der indtil vider består i at lave skemaer i Word og Excel. Det i Excel er en oplistning af 76 programmer på pc’en. Ud for hvert program har jeg så skrevet, hvad det skal bruges til.

  19 af programmerne kunne jeg ikke genkende, men det er et langt bedre resultat end jegbhavde troet. Nu er det en tredjedel, jeg ikke genkender; jeg troede, det ville være halvdelen. Min idé er så, at når jeg sidder og ikke kan huske, hvilket program, jeg skal bruge til en opgave, kan jeg søge på fx “billedbehandling”, og så kommer de fem muligheder frem. Det synes jeg selv er ret smart, og jeg tror, det kan være en hjælp i hverdagen.

 3. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Pøj pøj med udskrivningen 🙂 Dejligt, at du føler dig parat og rustet til at begive dig ud i ‘virkeligheden’ igen. Jeg glæder mig til at læse, at du har fået gang i dine kompenserende strategier med noter, logbog osv. – og ikke mindst at læse, at de hjælper dig! 🙂

 4. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne
  Sikken optimistisk tone, der er i dit indlæg i dag. Det er vel nok dejligt.
  Du skriver jo lige så godt som du altid har gjort, så skrivecenter og ordforråd er da ikke ramt, af hukommelsessvigt.
  Du har også mit nummer, hvis du har brug for at tale med nogen.
  Hav det nu godt. Solen skinner, og der er sommerlunt uden for.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ God morgen Kirsten

   Jamen jeg føler mig også både glad og optimistisk, og jeg har en trp på, at det nok skal gå. Jeg er meget taknemmelig over støtten her fra afdeling 808; det er med til min optimisme. Jeg glæder mig også til at se Gitte fra DPC igen, for hun har jo fulgt mig i lang tid efterhånden.

   Jeg glæder mig over dine pæne ord angående mine skriverier, og over at jeg stadig kan det.

   Det er dejligt at have dit nummer. Tak for det.

   Hav en god dag begge to.

 5. Lene
  Lene siger:

  Hvor er det godt at læse. jeg sidder lige nu og læser studier om udskrivning, og netop det at man har støtte med opfølgning, at man selv er med til at lægge planerne og sætte målene er en af de bedste måde at sikre en god udskrivning, så man ikke bliver usikker bagefter. Pøj pøj med det hele.
  Og kalender og notater er en af de gode kompensationsstrategier ved nedsat hukommelse.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Og det er godt at læse, at vi gør det rigtige. Jeg er simpelthen så glad over at skulle herud mandag, onsdag og fredag til en lille snak på 30-45 minutter om, hvordan det nu går med at være derhjemme igen.

   For mig handler det meget om tryghed; tryghed til at kunne styre udenom drejebogen mv., og det har jeg brug for lidt hjælp til her i starten. Jeg synes, medarbejderne her er meget dygtige.

   Jeg har støvet nettet tyndt efter gode og overskuelige noteprogrammer. Jeg tror, jeg holder mig til Evernote. Jeg kan jo lige så godt have det sjovt, når jeg nu alligevel skal bruge kompenserende strategier ??

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.