,

Design

Overvejelser om design

Jeg bruger temaet ”Structure”. Temaet er det, der bestemmer udseendet på bloggen. Structure vedligeholdes desværre ikke længere, og derfor udgør det en sikkerhedsrisiko, og jeg må se mig om efter et andet tema. Det er rigtig ærgerligt, for jeg kan lide det, som det er. Jeg gjorde mig en række overvejelser, da jeg valgte det:

 • Det skulle være responsive, altså tilpasse sig automatisk til alle de enheder læserne bruger (telefones, tablets, almindelige PC’er osv.)
 • Det skulle være let at se, da mange af mine læsere er ældre.
 • Det skulle være enkelt og uden alt mulig pjat. Indholdet af indlæggene skulle være i fokus.
 • Billeder skulle kunne vises på en enkel måde.
 • Tabeller skulle kunne vises.

En af mine trofaste læsere har gjort mig opmærksom på, at man ikke kan zoome ind på teksten, hvis man bruger iPad. Jeg havde såmænd aldrig tænkt på at teste det, men læseren har ret, så her er et krav til det næste tema, for det skal man selvfølgelig kunne.

Tabellerne har været lidt af en hurdle, for ”Structure” rummede ikke noget selvstændigt værktøj til tabellerne. Her må man i stedet bruge de muligheder, der ligger i WordPress selv. For mig kan tabeller være en fin måde at skabe et overblik på, men WP rummer ikke i sig selv nogen særlig god tabelfunktion. Derfor gik jeg på jagt efter et plugin (en tilføjelse), og fandt ”Visual Table Formatting Lite”, der er et meget fint lille gratis plugin, som jeg fx brugte til tabellen i går. Det er en stor forbedring bare det at kunne farve hver anden række, så tabellen bliver mere overskuelig. Der findes også en betalingsudgave ”Visual Table Formatting” til 18 $. Her kommer der en række ekstra funktioner til, så man for alvor kan styre tabeldesignet, og da tabeller er noget, jeg bruger meget, ofrede jeg de 18 $. Det ser ret lækkert ud, men det skal siges, at det var et mareridt at få det installeret, og jeg måtte ty til hjælp udefra.

Når jeg nu skal skifte tema og lave ”kravsspecifikation” igen,

 • vil jeg gerne høre mine læsere, hvad I synes, der er vigtigt ved designet?
 • Jeg vil også gerne høre mine medbloggere, hvilke krav I har stillet til jeres eget design?

Jeg vil blive meget glad, hvis I vil tage jer tiden til at lægge en kommentar om designet og jeres ønsker til nyt design på mit vindue mod verden. På forhånd mange tak!

Herunder få I lige en smagsprøve på, hvad ”Visual Table Formatting” kan gøre ved en tabel.

[vtftable cols=”{0}0-2:cccccc;{/}{2}0-2:F0F8FF;{/}{4}0-2:F0F8FF;{/}{6}0-2:F0F8FF;{/}{8}0-2:F0F8FF;{/}{10}0-2:F0F8FF;{/}{12}0-2:F0F8FF;{/}” fols=”{0}0-2:ff0000;{/}” st=”bc:bbbbbb;bt:2;”]
{f1}Emne og backupværktøj;;;{f1}Destination;;;{f1}Frekvens;nn;
C-drev og D-drev med Acronis;;;I: (regn med ca. 3 timer) Der kommer en mail til gmailkontoen, når jobbet er kørt færdigt. ;;;Auto: Den sidste dag i måneden kl. 08:15;nn;
Dokumenter, billeder, musik og Legacyfiler – egne data og kriminalhistorie – med Acronis;;;I: (regn med ca. ½ time) Der kommer en mail til gmailkontoen, når jobbet er kørt færdigt.;;;Auto: Hver dag kl. 12:00;nn;
Kontrolpanel\System og sikkerhed\Sikkerhedskopiering og gendannelse;;;I:;;;Auto: Den første i hver måned kl. 19:00;nn;
Legacydata for HBS;;;D:\Dropbox\Backups\Backup af Legacy ;;;Legacydata for HBS;nn;
Autobackup;;;Ved enhver ændring;;;Autobackup;nn;
Legacydata for www.kriminalhistorie.dk ;;;Legacydata for www.kriminalhistorie.dk ;;;Legacydata for www.kriminalhistorie.dk ;nn;
D:\Dropbox\Projekt\Legacyfiler;;;Ikke en backup. Kildefilerne gemmes bare her;;;D:\Dropbox\Projekt\Legacyfiler;nn;
Blog: https://stegemueller.dk/blog/ ;;;Blog: https://stegemueller.dk/blog/ ;;;Blog: https://stegemueller.dk/blog/ ;nn;
//public_html/blog/wp-content/uploads/backupbuddy_backups;;;Hver 2. dag kl. 15:00;;;//public_html/blog/wp-content/uploads/backupbuddy_backups;nn;
Andre databaser med SQL-dumper;;;https://stegemueller.dk/mysqldumper/work/backup;;;Efter væsentlige ændringer;nn;
Blog (hente filer ned fra webhotellet);;;D:\stegemueller.dk\blog;;;Den første mandag i hver måned;nn;
E-mails med MozBackup;;;D:\Dropbox\Backups\Backup af mails;;;Hver søndag kl. 19:00;nn;
Firefox med MozBackup;;;D:\Dropbox\Backups\Backup af Firefox;;;Hver søndag kl. 19:00;nn;
[/vtftable]

16 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg blev med de sidste kommentarer opmærksom på muligheden for at skrive blogindlæg i Word (har bemærket at Windows Live Writer ikke opdateres mere), og det vil jeg da øve mig lidt i. Måske løses dit problem ved at tilføje www. Jeg havde ikke problemer med registreringen.
  Jeg har ellers ret godt kunnet lide dit tema, men du har formentlig ret i at det er en god ide at finde et andet når det ikke længere vedligeholdes. Jeg bruger Canvas fra Woothemes, men egenlig tror jeg man fint kan klare sig med de med WP medfølgende skabeloner.
  Hvilken flid du i øvrigt har skrevet blogindlæg med den seneste tid.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Kan du få det til at fungere ved at bruge Word til blogindlæg?. Min URL-kode sådan ud nu: https://stegemueller.dk/blog//xmlrpc.php/ Er det forkert?

   I det mindste udvikler fejlmeddelelserne sig. Lige nu påstår den, at min udbyder ikke er tilgængelig. Hver gang jeg prøver at skabe forbindelse og klikke på et link, får jeg bare fejlsiden fra Microsoft.

   Jeg skal utvivlsomt til at lede efter tema på Wp.orgs sider, for sikkerhedsaspektet er væsentligt for mig. Jeg har haft denne blog i 10 år, og vil nødigt se siden blive ødelagt af nogen udefra. Det glæder mig, at du har kunnet lide “Structure”, og jeg vil gøre mig umage for at finde noget der ligner mest muligt.

   Det er rigtigt, at der har været mange indlæg på det seneste. Det var en god opgave at tage med i seng på PCH, hvis jeg kun kunne ligge i sengen en dag. Herud over ser jeg det også ofte som lidt selvterapi.

   • Jørgen
    Jørgen siger:

    Mon du har prøvet med https://stegemueller.dk/blog/xmlrpc.php
    Det angives, som jeg læser teksten, at www skal med. Og du skal vel ikke have to //efter blog, men kun en. Ved ikke om det virker.
    Jeg kunne umidddelbart sende en kladde til bloggen og jeg kunne også have udgivet det som indlæg, men jeg skal lige have styr på billeder m.v. inden jeg så småt bruger den funktion og lader WLW være, selv om det program i øvrigt virker fint.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Jørgen

     Mange tak for dit input. Du har da helt ret i det med de to skråstreger, der kun skal være en skråstreg. Jeg afprøvede straks dit forslag, men kom dog ikke igennem. Jeg forstår det sørme ikke.

     Jeg har brugt WLW lidt og synes det er fint at arbejde med, og det især hvis der skal billeder med, men jeg savner meget den danske stavekontrol, og den får man jo med i Word.

 2. Ulla
  Ulla siger:

  Kære Hanne.

  Vedr. tabeller: Jeg bruger blogfunktionen i Word, og den tabelfunktion der er i Word, når jeg skriver mine indlæg til de forskellige WordPress blogs, som jeg har – og så uploader jeg indlægget direkte fra Word til WordPress. Det er en ret enkel og nem måde at lave tabellerne til blogindlæg på.

  Venlig hilsen Ulla…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Ulla

   Faktisk er det først i dag, jeg har fundet frem til Words blogfunktion, og jeg har så prøvet, om jeg kunne få det til at fungere. Det kan jeg ikke, og prøver jeg at trykke på nogle af de links, der findes på siden, kommer jeg til: “Siden, du søger efter, findes desværre ikke. Du har klikket på et gammelt link, eller også er siden blevet flyttet.” Fx kan jeg ikke finde ud af hvordan Søren jeg tilslutter, når min udbyder – selvfølgelig – ikke findes på listen. Dine blogs må så køre i wordpress.com?

   • Ulla
    Ulla siger:

    Kære Hanne.

    Nej, det er kun en af mine blogs, der kører på wordpress.com, de andre kører på mit eget websted.

    Den måde, du tilslutter på, er ved at vælge den udbyder, der hedder WordPress, og så er der i den næste menu et felt, hvor du kan skrive URL-adressen på din blog. Så skulle det meget gerne fungere 🙂

    Venlig hilsen Ulla…

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Kære Ulla

     Hrmm… det er da rigtig sært, hvis jeg skal angive WordPress som udbyder, når jeg hoster selv. Men OK jeg har så prøvet, og i URL-adresse på blogindlæg har jeg angivet “https://stegemueller.dk/blog/xmlrpc.php” er det forkert? Jeg kan nemlig ikke få det til at fungere. De skriver “URL-adresse på blogindlæg” de må da mene “URL-adresse på blog”, for det giver da ikke mening at skulle skrive URL’en til indlægget, for hvad gør man så næste gang?

     • Ulla
      Ulla siger:

      Kære Hanne.

      Alle private, der downloader WordPress til egen webstedsadresse og bruger WordPress som basisskabelon på egen webstedsadresse, skulle gerne kunne bruge udbyderfunktionen WordPress. Din URL-adresse ser rigtig ud. Hvad med brugernavnet og adgangskoden til din blog? Hvis man kommer til at lave en tastefejl ved adgangskoden, så strejker det også. Den funktion, der hedder billedindstillinger, har jeg til at stå på ”Min blogudbyder”, så de billeder, der eventuelt bliver uploadet sammen med indlægget, bliver gemt i bloggens billedarkiv. Så den funktion fungerer med den indstilling på mine blogs.

      Det er ligesom de indstillingsmuligheder, der er at gøre godt med. Ellers kan jeg ikke umiddelbart se, hvad det skulle kunne være? Så hvis ikke det er det, så må jeg blive dig svar skyldig 🙂

      Venlig hilsen Ulla…

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Kære Ulla

      Jeg har fuldstændig styr på brugernavn og password, for det er gemt i en db, hvor jeg altid henter det fra, da det er 24 karakterer og det rene volapyk. Lad os give op her. I dag har jeg kun beskæftiget mig med ting, der ikke ville virke, så det er vist på tide at gå i seng. Godnat og tak for hjælpen 🙂

 3. Pia
  Pia siger:

  Jeg stiller ikke de store krav, udover en læsbar skrift på en læselig baggrund. Jeg savner dog muligheden for, at man kan få en meddelelse om, når der er svaret på ens kommentar. Det er ikke altid jeg bruger den, men jeg kan godt lide at muligheden er der, og det er den ikke hos dig.
  Velkommen hjem 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Det vil da være en fin feature at få med. Tak for dit input. Faktisk har jeg aldrig set den hos nogen. Kan du vise et eksempel, så jeg kan se det i brug?

   Tak – det er dejligt at være hjemme igen 🙂

   • Pia
    Pia siger:

    Vi har det næsten alle. Både jeg selv, Inge, Ellen, Eric og Overleveren for blot at nævne nogen. Man kan sætte et lille flueben under kommentarfeltet, så får man automatisk beskeden direkte ned i sin mailboks, hvis det er det man ønsker.

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg har selv designet mit tema, og jeg har aldrig tænkt over, at det skulle udgøre nogen sikkerhedsrisiko. Men det gør det da sikkert. Har bare ikke tænkt mig at gøre noget ved det! Jeg har defineret forskellige classes, der viser tabeller, hvis det skulle være nødvendigt. Man kan jo definere en ny class til hver enkelt tabel. Der er uendelige muligheder i css, hvis man ikke gør sig afhængig af foruddefinerede temaer. Det kræver bare, at man sætter sig ind i grundlæggende html og css!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg kan vældig godt lide dit tema – for det er klart, tydeligt og enkelt. Du er sørme da dygtig. Jeg kan også grundlæggende HTML, men er ikke ret god til CSS, og jeg kan vist ikke finde ud af at designe et tema selv, men der er også mange flotte, gratis og færdige.

   Jeg vil agere på det med sikkerheden, for jeg kan ikke overskue at skulle reetablere bloggen som følge af hacking. Jeg har godt nok masser af backups, men jeg vil gerne slippe for at bruge dem 🙂

Der er lukket for kommentarer.