,

Bøvl med spørgeskemaet er vist løst

Bøvl med spørgeskemaet er løst

Har du besvaret spørgeskemaet?

Bøvl med spørgeskemaet er vist løst

Den 24. september satte jeg spørgeskemaet i gang. Vi skriver i dag den 8. oktober.

Dvs. at de 10 besvarelser er indkommet på 14 dage. Det er ikke ret mange besvarelser, når man sammenholder med, at Google Search Console har registreret 31.600 eksponeringer og 558 klik i alt i samme periode. En “Gennemsnitlig CTR” (Click through rate) på 1,8 er faktisk okay.

Bøvl med spørgeskemaet er løst

Det ret lille antal besvarelser kan skyldes flere ting

  • Der er flere læsere, der har forsøgt at besvare skemaet, men det er ikke lykkedes dem, og de har derved spildt deres tid, og hvem gider så prøve en gang til? Det gider jeg da heller ikke selv, og jeg bliver irriteret over måske at have skrevet en roman i fritekstfelterne, og så trykker man på send og så kan siden ikke indsendes.
    • Jeg skriver den slags i Notepad el.lign og sætter det derefter ind i felterne, hvis det er noget, hvor jeg ikke gider begynde forfra.
  • Det er utrolig svært at engagere “dovne” læsere.
    • Fra Facebook mv. er mange vant til, at de bare skal trykke på en figur, og så har de gjort deres. Det er formentlig en af grundene til, at mange hjemmesider uddeler “gratis” gaver til læserne, der bare skal “betale” med deres e-mailadresse. Gaverne kaldes med et andet ord “freebie”.
    • Mange vejledninger om SEO (søgemaskineoptimering) anbefaler kraftigt, at man finder på en eller flere gaver, som man kan uddele ved første besøg på siden. Jeg er ikke kreativ nok til at kunne finde på den slags, så du må undvære.

Jeg har justeret forskellige parametre i spørgeskemaet, og jeg kan i hvert fald selv besvare det uden besvær, men det har jeg nu hele tiden kunnet. De forskellige justeringer burde på ingen måde have betydning for, om besvarelsen kan indsendes eller ej, men cowboy-tricks gælder også. Det skal bare virke!

Det drejer sig om, at man kan besvare flere gange (godt for dem, der måtte give op; andre må gerne lade være) og om, at der nu sættes cookies og at IP-adressen gemmes.

Kombinationen af Google Search Console og Google Analytics

Det er utrolig svært at finde rundt i Search Console og Analytics. I hvert fald mister jeg hurtigt overblikket over de mange tal og visningsmuligheder. Nu har de lavet noget nyt og smart, hvor de kombinerer de to værktøjer og resultaterne bare vises med billeder.

Jeg kan vældig godt lide denne visning, som jeg tolker som at folk for knapt 40 procents vedkommende kender siden og derfor kan vende direkte tilbage og rent faktisk også gør det:

Bøvl med spørgeskemaet er løst

Denne visning er også rar, når man selv står bag artiklerne. En høj gennemsnitlig varighed må betyde, at folk bliver på artiklen i stedet for at lukke browseren og ikke hvor lang tid, det faktisk tager dem at læse artiklen. Selvom Google ved meget, kan de dog (endnu) ikke aflæse øjenbevægelser.

Bøvl med spørgeskemaet er løst

Hvis du ikke har besvaret spørgeskemaet

Hvis du ikke har besvaret spørgeskemaet, hvad skyldes det så? Det kunne fx være en eller flere af følgende årsager:

Gider ikke, har ikke tid, det må du selv finde ud af, ligeglad, havde ikke opdaget, at det var der, det virkede ikke osv.

Kommentarer bedes afgivet i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt i bunden af denne side og ikke på Facebook. Jeg svarer dig også relation til artiklen og ikke på Facebook. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Har du en mening om hjemmesiden?

Hvis du mener noget om hjemmesiden, kan du blive hørt her. Din IP-adresse vil blive gemt og cookies gemmes, hvis du tillader det.

Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt i bunden af denne side og ikke på Facebook. Jeg svarer dig også relation til artiklen og ikke på Facebook. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

0 Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *