Status for “ombygningen”

Har du kommentarer? Er der noget, jeg kan gøre bedre?

Gennemgang af forsiden:

 1. Menupunkt “Blog” skal ved klik føre til teksten “Blog om alt mellem himmel og jord”. Det skal være et ankerlink, og jeg har prøvet mindst ti gange, men det lykkes ikke.
 2. Jeg har lavet alle indgangssiderne til de 14 kirkegårde, hvor man kan søge på navn og få vist gravstenen, som der er 11.000 af. Et eksempel findes her. Søge- og resultatsider kan jeg ikke klare selv.
 3. Min slægtsdatabase er faktisk blevet OK.
 4. “Siden er under ombygning” forsvinder lige om lidt, muligvis først når Slægtsforskning > Gravsten er på plads.
 5. Sidebjælken i højre side er nu skjult på forsiden. Den dukker op på alle de andre sider, også når man fx åbner en blogpost
 6. Der vises nu kun tre blogindlæg ad gangen, idet flere forringer svartiden, men der er knapper, så man kan vælge at gå til flere sider.
 7. Sidebjælkens forsvindingsnummer har bevirket:
  1. at bloggen kan få en meget diskret lysegrå baggrund for at betegne, at her kommer et nyt og selvstændigt afsnit. Tricket med det lysegrå lærte jeg af Michael Storm fra NemProgrammering.
  2. at kunne lave en “Det siger brugerne”. Der er endnu ikke så mange begejstrede brugere, men lidt har også ret.
  3. Faneblade: Disse er en effektiv vej til at få meget indhold på næsten ingen plads. Indtil videre er der kun to faneblade, men der kan sagtens komme flere til.
 8. Diverse slideshows få nu kun lov at fylde halvdelen. Fuld størrelse var alt for dominerende.
 9. Det nederste slideshow er fjernet. Det er en del af “Kill your darlings”, som sørme ikke er så let.
Udeståender:
 1. 11.000 gravsten
 2. Dansk KirkegårdsIndex (DKI)
 3. Feeds: Hvorfor forsvinder punktummet efter “dk.”? Måske fordi der kun må være et? Tak til Eric og Jørgen for at gøre opmærksom på det.
 4. Måske virker feed i det hele taget ikke? – selv får jeg intet resultat i “The Old Reader” – og jeg har rettet URL’en. Gør I?
 5. Nøgleord/tags virker ikke.
 6. Hvorfor kan der ikke skabes forbindelse mellem nyhedsbrevet og Facebook?
 7. Svartiden ligger lige nu på omkring et sekund. Alt under to sekunder er godt nok, men det kunne alligevel være rart at reducere den til det halve. Alle mennesker hader at skulle vente på at få vist en side. Dette er helt klart i afdelingen for petitesser.
 8. 22 pct. af mine læsere kommer fra mobile enheder (mobiltelefon eller tablet). De skal også have en god oplevelse, og derfor er det rart, at Googles testværktøj finder siden mobilvenlig.

God søndag.

Billede til Jørgen:

Mobilvenlig og hurtig nok

4 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg synes nu ikke Blog virker. Hjem virker, men er du opmærksom på, at holder man pilen over Hjem lidt og læser med nede i venstre hjørne, skrives at man venter på youtube.
  Der arbejdes på sagen – og jeg skal nok se om The Old Reader virker når dit næste indlæg dukker op.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Blog skulle nu være god nok, eller rettere det er den hos mig. Det irriterer mig bare til døde, at den ikke virker, hvis man står andre steder end forsiden. Men det skal nok lykkes. Jeg er ret stædig

   Når jeg holder musen over Hjem, får jeg altså roden ned i venstre hjørne. Meget mærkeligt. Jeg har sat et billede ind som det nederste af selv indlægget – jeg kunne ikke få andet til at virke…

   Igen – tak for at du gider.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg har tilføjet dit nye feed både i RSS Feed Reader, tilføjelse til Chrome, og her fungerer det fint med at vise nye indlæg, og i The Old Reader, hvor det også fungerer fint, men måske skal jeg genopfriske siden før nyeste indlæg kommer frem. Sådan var det i går, men om det fortsætter vides ikke.
  Jeg kan ikke længere finde den særlige side med den tomme blog, så jeg kan ikkese din kommentar til min uddybning. Jeg antager du har fjernet siden.
  Når jeg klikker på Hjem øverst i menuen her, sker ikke noget, jeg bliver blot på det indlæg der er fremme. Det kræver noget af en indsats at komme til en side hvor de 3 seneste indlæg vises i uddrag. Sådan var det i går, og måske er det stadig sådan.
  Men det ordner sig vel …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Genopfriske siden: Ja det kan godt være sandt – men det brude ikke være det. Det skyldes: Jeg bruger nogle forskellige cachingplug-ins af hensyn til svartiderne. Men det burde være sådan, at når der kom et nyt indlæg, “frigives” cachen, og det nye bliver “trukket frem”. Nu prøver jeg lige at cleare al cache.. Så burde det se bedre ud hos dig.

   Jeg har bedt nogen kigge på det med URL’erne. Hammer irriterende!

   Nej jeg har ikke slettet noget. Den er skam her med vores skriftlige skrivelser frem og tilbage: https://stegemueller.dk/blog/ – men jeg mangler at finde ud af det med “Nyheder”, hvor søren det/de kommer fra ved jeg ikke.

   Hjem er uinteressant hvis man allerede er hjemme. Men hvis står på en helt anden side – prøv at gå ind i denne: Nej du har så evigt ret. Der er noget galt her, som jeg skal have set på!

   Lidt godt er der dog sket: I hvert fald hvis du står på forsiden, fører menupunktet “Blog” dig ned til: “Blog om alt mellem himmel og jord”. Nu skal “Blog” så bare virke “hele vejen rundt”. Nu hvor jeg har tømt al cache, bør det virke hos dig. Du må meget gerne give en returmelding – og du skal have mange tak for, at du gider alt dette her!

   Tilføjelse 13:50 Så virker hjem. Prøv fx at stå på en helt anden side fx: https://stegemueller.dk/spaendende-fortid/

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.