, , ,

Jeg bidrager

Arbejde

Fedt at være på arbejde og bidrage igen

Jeg bidrager til virksomheden, til samfundet, til mig selv. Jeg bidrager med noget, også selv om noget af det bare er copy paste, da jeg ikke er god nok til selvstændigt professionelt design endnu. Jeg kan gå hjem og sige “Jeg har været på arbejde”. Jeg har noget at stå op til. Jeg har nogen at sige “god morgen” til tre dage om ugen. Jeg glæder mig til at stå op næste morgen. Jeg bliver glad, når kollegaen siger, der er kommet en stor ny opgave i hus med masser af opgaver til mig.

Oprindeligt var det aftalt, at jeg skulle arbejde hjemme, men efter mit eget ønske er jeg nu tre dage om ugen på virksomhedens adresse. Her i starten er der en vældig god effekt af at sidde sammen, og at kunne kaste spørgsmål over bordet. Jeg kan ikke blive webdesigner pr. telefon! Og indimellem kan jeg heldigvis også lige besvare nogle af kollegaens spørgsmål. Så er det en rigtig god dag.

Til Aarhus til undervisning

I dag er finansieringen af min undervisning hos vores eksterne konsulent faldet på plads. Jeg glæder mig helt vildt til de to dage i Aarhus. Det bliver to lange dage men det skal jeg nok klare, for motivationen er i top. Jeg har selv været med til at fastlægge programmet. Vi starter med at surfe rundt på nettet og finde “lækre” og “mindre lækre” sider. Hvad gør, at en side henregnes til den ene eller den anden kategori? Det vil jeg så sandelig gerne have et svar på, for jeg kan ikke regne det ud selv, og i øvrigt afhænger det jo af betragteren.

Jeg er vant til at lave sider, som jeg selv synes er pæne, og kan andre ikke lide dem, gør det ikke så meget. Nu ser jeg frem til på egen hånd at kunne lave en side bare til mig selv, der kan anses for lækker.

6 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Hvad der er lækkert er i høj grad en smagssag. Personligt lægger jeg vægt på, at indholdet er i orden. Hvis man sælger noget dårligt, det være sig varer eller holdninger, giver jeg ikke en bøjet femogtyveøre for nok så “lækkert” design.

  Men ellers sætter jeg pris på: At siden automatisk tilpasser sig det vindue, jeg læser den i. At det vigtigste indhold kommer _før_ folden, dvs. at man ikke skal scrolle efter det nyeste indhold (det skal man nogle gange på denne side, Hanne!). At fonten er læselig. Jeg foretrækker mørk skrift på lys baggrund, det modsatte er meget svært for mine øjne at kapere. Hvis der er billeder, vil jeg gerne have, at de faktisk illustrerer noget, at de har en passende størrelse, så de indlæses rimeligt hurtigt, og at de også automatisk tilpasser sig mit vindue. Mange af de “smarte” sider har billeder, der nogle gange dækker teksten. Ikke lækkert! Men dette opnår man meget nemt ved at definere størrelser i % snarere end i pixels. Flydende design er sagen.

  MEN det skulle ikke undre mig det mindste, om du skal undervises i, at det er lækkert med runde hjørner på alting, skyggeeffekter, pastelfarver, sider der retter sig ind efter et eller andet bestemt tema. Bevares, det kan det også sagtens være, men indhold er stadig konge, og intet skal få mig til at mene noget andet. Men design er da spændende, og selv om jeg ikke mener, at man kan undervises i smag, så kan man da altid lære, hvad moden for tiden er. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Som altid er vi enige! Jeg vil dog tro, at at vi tager de ordrer ind, der er, for der skal jo kunder i butikken og smør på bordet. Men det er heldigvis uden for mit ansvarsområde 🙂

   Det med at du skal scrolle for at få nyeste indhold undrer mig – men skal løses hvis vi kan. Jeg har talt med konsulenten om det, da vi sidst drøftede problemet ved juletid, og han bad mig fremskaffe et par skærmdumps. Det kom jeg så aldrig videre med; men nu gør vi det! Du sender dumps, når du du har et ex gerne med oplysning om browser mv.

   Jeg glæder mig til at blive undervist i tidens mode a la Damernes Magasin. 🙂

 2. Eric
  Eric siger:

  Tillykke med det hele, det glæder mig, at du er glad 🙂
  Hvornår er en side “lækker”?
  Den er svær. Designeren hælder nok til det grafiske og tunge (i KB), mens andre prioriterer indholdet – informationsværdien. Der er ingen tvivl om, hvad søgemaskinerne prioriterer, nemlig indhold.
  Så for mig at se er spørgsmålet: “Hvordan præsentere det glimrende indhold på appetitlig vis på en måde, som ikke grovæder af båndbredden.”

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Du skal have så mange tak! Jeg er lige præcis glad.

   Min egen side er meget indholdstung og findes vist nok nogenlunde af søgemaskinerne. Dit spørgsmål er godt! Hvilken balance er det, der skal findes?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.