, , ,

Invalid

Invalid

Nu er jeg invalid

Det lyder absurd, men alligevel vil jeg dele glæden med alle mine trofaste læsere: Juristernes og Økonomernes Pensionskasse (JØP (Nu P+)) har i dag meddelt, at de tilkender mig invalidepension med virkning fra 1. august i år og til min død. Det skyldes, at deres lægekonsulent har vurderet, at jeg er 2/3 invalid. Altså det er vel lidt absurd at være glad over at blive erklæret invalid. Det handler bare om penge – mange penge – selv efter skat.

Jeg sendte JØP det samme materiale, som rehabiliteringsteamet havde til rådighed. Og det var åbenbart tilstrækkeligt.

Der er utrolig meget, der nu bliver lettere!

 1. Jeg kan betale tandbehandlingen selv og slipper for at bede om hjælp til det i Hvidovre Kommune. Jeg hader ikke at kunne klare mig selv.
 2. Hvis jeg står uden job 1. januar 2017, kan jeg vist nok klare mig for ledighedsydelsen sammenlagt med invalidepensionen.
 3. Jeg kan bringe min kassekredit i nul (den har jeg “levet af” i et par år), og derefter få det endelige overblik over økonomien igen. Før i tiden havde jeg fuldstændig styr på alting, men de seneste to år er det gledet mig af hænde. Jeg har overlevet fra dag til dag, og har ikke kunnet overskue at få styr på sagerne.
 4. Jeg kan tænke på at rejse igen. Jeg har ellers haft indstillet mig på, at rejserne tilhørte en svunden tid. Det er livskvalitet at kunne rejse.
 5. Rosinen i pølseenden: Jeg mangler faktisk et par nye sko.

Endelig kan jeg helt slippe bekymringerne om indtægt og bolig. Jeg har undersøgt om kommunen skal modregne. Det skal de ikke – pengene er mine.

Det er altså en stor dag, og jeg ville da lige dele den med jer.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

34 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Som du selv skriver, så er det absurd at være glad for at være erklæret invalid, men når man kender baggrunden og systemerne så er det da det bedste der kunne ske. Hjertelig tillykke 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Tusind tak skal du have. Jeg er utrolig lettet, mange ting bliver meget lettere, og det bedste er, at jeg kan overleve fra 1. januar, hvis jeg står uden job til den tid. Det er en tryghed at have den vished.

 2. Madonna
  Madonna siger:

  Det må være svært, at ha’ kræfter til at kæmpe, når man er ramt af psykisk sygdom, men du har gjort det flot, og har om nogen fortjent din pension, og få ro på i fremtiden.

  Tillykke, Hanne.:-)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Madonna

   Tusind tak skal du have! Ja jeg må nok sige, at de seneste to år har været én lang kamp, primært for at vinde indpas på arbejdsmarkedet igen. Min psykolog sagde altid, at jeg i virkelig gerne ville leve, og det havde hun da helt ret i. Hun var en klog kone.

 3. Lene
  Lene siger:

  Dhvor er det godt for dig. Tillykke og måske kan det også lette presset på hjernen, for bekymringer gør ikke noget godt for hukommelsen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tak skal du have. Jeg var slet ikke klar over, at der er sammenhæng mellem hukommelse og bekymringer. Det vil jeg prøve at finde noget litteratur om.

 4. Anette
  Anette siger:

  tillykke, det bare så dejligt, det at spørger sin pension/fagforening om der er noget… ligger bare så fjernet når man er syg.

  håber du fejrede den gode nyhed

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Der var i hvert fald ikke overskud hos mig til at få søgt pensionen eller tænke på, om der kunne være en erstatning eller lignende. Som tidligere nævnt overlevede jeg en dag ad gangen.

   Jeg giver en kage på arbejdet i morgen – det må være den fejring. I aftes var jeg nemlig til møde i kirken.

   • Anette
    Anette siger:

    jeg kender det manglende overskud… min forsikring spurgte også mig hvorfor jeg ikke havde søgt… thja fordi jeg var/er syg og alt var overlevelse… så kan sagtens følge dig.

    kage i morgen må klart tælle… håber du har haft en god aften i kirken

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Anette

     Nemlig – alt bliver overlevelse og der er ikke overskud til andet end at overleve.

     Kagen venter til mandag.

     En forfærdelig aften i kirken; man kan vist kalde det “de lange knives nat”. Måske kommer der senere en blogpost om det – jeg skal lige se om jeg tør skrive om det 🙂

 5. marianne bentzen
  marianne bentzen siger:

  Det glæder mig meget at det nu er gået i orden med pensionen, jeg ved hvor svært det er i vore dage at få tilkendt den! Kh Marianne

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Marianne

   Ja det er rigtig dejligt, at det nu er i orden – og JØP har faktisk været meget hurtige.

   Som du måske ved, er min hukommelse ødelagt, og derfor er jeg nødt til at spørge dig, om vi kender hinanden, når du nu skriver så hjerteligt?

   • marianne bentzen
    marianne bentzen siger:

    Nej vi kender ikke hinanden udover, at jeg har læst din blog og ofte ser dine kommentarer hos andre bloggere.
    Og man kan jo ikke undgå at blive berørt over alle de forhindringer der er, når man i vore dage søger invalidepension. Da jeg i sin tid var lægesekretær hos en psykiater var det noget lettere at blive tilkendt retten til pension.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Marianne

     Jeg er næsten glad for, at vi ikke kender hinanden nærmere, og at du ikke bare er endnu et menneske, jeg ikke kan huske.

     Jeg må nu sige, at min sag om invalidepension hos JØP er gået glat igennem på ingen tid. Men de fik jo så også alt det materiale, som rehabiliteringsteamet fik i april. Det at sagen var fuldt ud belyst fra starten, har selvfølgelig speeded processen op.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja mon ikke. For ca. tre uger siden skrev du til mig, at du mente, der var gode takter. Du fik ret. Jeg turde bare ikke tro på det.

   Ja og så en lille rejse hist og pist.. 🙂

 6. Kirsten b. r.
  Kirsten b. r. siger:

  Kæmpe tillykke med pensionen. Det er fantastisk for dig, ikke at skulle tænker så mange besværlige tanker længere. Super, duper.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Mange tak skal du have! Ja det er en kæmpelettelse. Jeg glæder mig sådan til økonomien er endeligt på plads igen. Jeg kan ikke lide ikke have styr på det.

 7. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Hjertelig tillykke med det, pengene altså. Det bliver skønt for dig at slippe for de værste bekymringer om økonomien og for at skulle stå på kommunen med hatten i hånden for at få råd til noget så helt afgørende nødvendigt som tandbehandling. Skulle der blive overskud til en enkelt rejse eller to, så vil det da i den grad forbedre din livskvalitet.

  Jeg fik selv en midlertidig invalidepension i det meste af den tid, jeg var sygemeldt, og det var en stor hjælp, som jeg er taknemmelig over den dag i dag. Den gjorde, at jeg ikke behøvede at tage stilling til sådan noget, som at have råd til at blive boende i huset i den periode, hvor jeg var allermest syg og ved Gud havde nok andet at spekulere på.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja det er så fedt! Tænderne kan blikve ordnet og det kan jeg selv betale. Jeg bryder mig ikke om, at stå med hatten i hånden. Og rejser – YES.

   Der er nemlig lige præcis det, at det nærmest er umuligt at være alvorligt syg og samtidig skulle tænke økonomi. Jeg kunne i hvert fald ikke, og jeg fik såmænd ikke engang idéen om at bede nogen om hjælp til det. Da jeg kontaktede JØP, spurgte de som noget af det første, hvorfor jeg ikke havde kontaktet dem tidligere. Jeg måtte svare, at jeg levede en dag ad gangen, og slet ikke kunne forholde mig til økonomi, erstatning, invalidepension mv. Det forstod hun heldigvis godt. Jeg har fået en rigtig god behandling hos JØP.

 8. Gitte M
  Gitte M siger:

  Kæmpe stort tillykke, Hanne! Sikke en lettelse, det må være og mange bekymringer mindre!!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Gitte

   Tusind tak skal du have. Ja det bedste er faktisk alle de bekymringer, der forsvinder som dug for solen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Manja

   Tusind tak. Jeg er virkelig glad og lettet.

   Pudsigt nok: Hver gang jeg ser dit navn på Facebook, tænker jeg på, at vi gik Bornholm rundt sommeren 1980 (tror jeg, det var). Vi var vist ikke meget værd bagefter 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.