Jeg hader discount og elsker Irma

Jeg hader discount og elsker Irma

Økonomi er prioritering

Jeg hader discount og elsker Irma

Jeg hader discount og elsker Irma

Jeg har ikke specielt mange penge, men jeg har styr på dem, jeg har.

Jeg er klar over at for at kunne prioritere, skal man selvfølgelig have noget at prioritere med. Det er jeg så heldig at have.

For mig er det væsentligt at spise godt, bæredygtigt og økologisk. Jeg vil have det bedste af det bedste IT-udstyr, for det er mit liv her bag skrivebordet. Det skal bare spille. Mit webhotel skal være det bedste af det bedste, og det synes jeg cHosting er, og så har de fin support. Hjemmesiden skal også bare spille.

Når jeg køber nyt, hvilket ikke er så ofte (bortset fra IT-udstyr), køber jeg noget, der holder længe og kan repareres, når den tid kommer. Det er også bæredygtighed. Derfor skal jeg fx aldrig have en computer fra Apple. Jeg har to reserve-PC’er. Begge er fra Lenovo og begge er købt brugt til ca. 3.500 kr. for grade A. Lenovo er en fin PC.

Min elskede stationære, custom built PC fra GladTeknik har kostet “millioner, milliarder”, for jeg ville have det bedste af det bedste, men den vil formentlig også holde ca. ti år, hvis den undervejs holdes vedlige både hardware- og softwaremæssigt. Softwaren klarer jeg selvfølgelig selv, men den får en årlig indvendig rensning og tjek af, om kølepastaen trænger til at blive skiftet ud. Det er også bæredygtighed.

Følgende er valgt fra

Når jeg absolut vil alt det ovenstående, er der noget, jeg må vælge fra, når budgettet skal hænge sammen.

Det er fx rejser, som tidligere betød meget for mig. Rygsækken, der har fulgt mig rundt i verden bjerge op og bjerge ned, ligger oppe i skabet og har ikke været brugt i mange år. Den får lov at blive liggende, for måske kommer rejselysten tilbage.

Lige nu er jeg bange for at stå i en eller anden storby og ikke kunne finde vejen hjem til hostel eller hotel. Jeg er blevet så uendeligt dårlig til at finde vej. Google Maps er kun til en lille hjælp, da den ofte starter med fx at sige “Gå mod nordvest”. Jeg har ingen idé om, hvor nordvest er.

Her er nul avisabonnement, nul abonnement på diverse magasiner, nul TV-pakke, nul Netflix, nul Spotify, nul ny bil (jeg har nu heller aldrig taget kørekort), nul sommerhus, nul nyt køkken og nul nyt en hel masse andet.

Jeg savner ikke noget

Jeg hader discount og elsker Irma

Jeg føler mig rig; ergo føler jeg mig ikke fattig, og derfor kan jeg tillade mig ikke at gå på kompromis med det, jeg putter i hovedet og på anden vis forbruger.

Derfor kan jeg tillade mig at hade discount og savne Irma, når den sidste butik snart er lukket, selvom 23.600 medlemmer af Facebookgruppen “Bevar Irma” kæmper en brav kamp imod det.

Jeg kommer aldrig til at sætte mine ben i det ikke så mundrette “Coop-365-discount”. Jeg vil have pæne butikker, friske økologiske varer, medarbejdere at spørge og jeg vil betjenes af voksne med varekundskab. Jeg lægger kun mine penge steder, hvor medarbejderne ved, hvad de sælger.

En enkelt gang har jeg købt ind i den Netto, der på et tidspunkt lå på den anden side af gaden. Der var simpelthen så beskidt og rodet, at det kun blev til et besøg.

P.t. hamstrer jeg Blå Irma-kaffe, hver gang jeg kan komme til det. Et skab er snart fyldt, men så må jeg finde på noget andet.

 

Jeg hader discount og elsker Irma

 


Har du kommentarer til artiklen?

Så er jeg glad for at modtage dem i relation til artiklen, dvs. i artiklens kommentarfelt herunder, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Jeg svarer dig også relation til artiklen, ikke på Facebook og ikke via Messenger. Det skyldes, at kommentarer og artiklen jo ellers dekobles, og så er din kommentar ikke noget værd i fremtiden. Det er ærgerligt for os begge.

Hvis du ikke tidligere har kommenteret en af mine artikler her på siden, skal din kommentar først godkendes (spamhensyn). Min responstid er under normale omstændigheder meget kort. Herefter vil du stryge lige igennem.

6 Svar
 1. Maria Seistrup
  Maria Seistrup siger:

  Hej
  Tak for dit forslag Jeg vil prøve at kigge på Årstidernes udbud og se om det kan blive en mulighed for os.
  Det er virkelig en grotesk situation, Coop har bragt os i. Dybt rystende.
  Mange hilsner
  Maria

  Og så vil jeg lægge vores kaffe i fryseren, for vi hamstrer også.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Maria

   Ja prøv Aarstiderne. Der er virkelig mange muligheder, både for måltidskasser og for enkeltstående køb (sidstnævnte er enormt lækre, men jeg synes, de er ret dyre, så jeg køber dem kun af og til, fx hvis jeg skal have gæster).

   Jeg ved simpelthen ikke, hvad KO-OP tænker. Måske tænker de bare ikke.

   Ja – prøv den med fryseren. Jeg tror, det er et godt tip. Måske skal du/vi lige søge med google først?

   Irma-hilsner
   Stegemüller

   Svar
 2. Maria Seistrup
  Maria Seistrup siger:

  Hej
  Jeg er meget enig med dig i at det handler om at prioritere og i min familie prioriterer vi økologi, bæredygtighed, dyrevelfærd og klima højt.
  Det er alt det IRMA tilbyder, lidt endnu.
  Hvor i alverden skal vi købe ind i fremtiden?
  Har du nogen planer?
  Jeg bliver ved at skyde det ud, da det er svært at bære.
  IRMA hilsen
  Maria

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Maria

   Vores prioriteter er således ens.

   Jeg bor i Hvidovre, hvor indkøbsmulighederne er ringe. Derfor har jeg genoptaget mit abonnement hos Aarstiderne. Jeg køber bare “Budgetkassen + frugt” lige p.t., og der er rigelig mad og frugt, og det smager godt!

   Jeg bliver så ked af det, når jeg ser, de skræller facaderne ned af vores kæde. Det er ikke til at bære = det er ikke bæredygtigt.

   Irma-hilsen
   Stegemüller

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i debatten?

Du er mere end velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *