, ,

Ingers asylcirkus

Stramning nummer 65

“Den der hvisker lyver”. Sådan lød det ofte i mit barndomshjem, så jeg hviskede ikke, for hvem vil udstilles som løgner? Bortset fra det synes jeg, det er noget nonsens at fyre af.

Inger Støjberg (V) bryder sig heller ikke om løgnere, og det udtrykker hun klart i stramning nummer 65 ud af sikkert ∞.

Flygtninge, der fremover lyver – om eksempelvis deres alder, men som alligevel har ret til asyl, skal straffes, mener udlændingeminister Inger Støjberg (V).

Venstre-ministeren vil fremover fratage retten til permanent ophold og dermed i sidste ende muligheden for statsborgerskab fra flygtninge, der undervejs i asylbehandlingen har løjet. Kilde: dr.dk.

Stramningen er sendt til høring i går lørdag, og Dansk Folkeparti er selvfølgelig begejstret, om end de naturligvis gerne havde set straffen være endnu hårdere. Socialdemokraterne, der jo snart har indgået registreret partnerskab med DF, er også positive. På den måde er det nærmest en formsag at få det ophøjet til gældende ret.

Ejendommeligt

I artiklen jeg linker til er professor, dr. jur og emerita Eva Smith taget i ed, og hun kalder forslaget for “Ejendommeligt”. Hun er en topkapacitet på området, så når hun siger, det er ejendommeligt, har hun ret!

– Jeg kender ikke nogen anden lovgivning, der siger, hvis du lyver, men det i øvrigt ikke har nogen betydning for sagen, så får det alligevel betydning for sagen, siger juraprofessoren Eva Schmidt til DR Nyheder.

I parentes bemærket har jeg været fascineret af Eva Schmit siden 1986, hvor hun forsvarede sin disputats “Vidnebeviset”. Auditoriet var fyldt til randen, det var enormt interessant og levende. Det samme var bogen. I øvrigt er “Vidnebeviset” den ene ud af de to lærebøger, jeg har gemt.

Men hvad med Inger Støjberg selv?

Hvis man vil være dansker, må man altså ikke lyve. Spørgsmålet er så, hvad vi gør med ministeren selv? Hun har masser af løgne bag sig, men moralkodekset er måske anderledes for ministre?

 • 2009: Støjberg ryddede avisforsiderne da det blev opdaget, at hun slet ikke var uddannet journalist, som der stod i hendes CV.  Faktisk havde hun ikke engang søgt optagelse på uddannelsen.
 • 2016: Det var løgn, at en børnehave i Nordjylland af ren muslimforskrækkelse havde indført forbud mod svinekød – især hamburgerryg.
 • 2017: Ministeren er flere gange i samråd og bliver adskillige gange spiddet af Johanne Schmidt-Nielsen (EL) for alle løgnehistorierne om “barnebrudene”. Ministerens omsorg for de unge piger kunne i virkeligheden ligge på et meget lille sted. Og derudover var problemets omfang vildt overdrevet.

Hvor kan vi mon sende ministeren hen?

God søndag!

6 Svar
 1. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Jeg arbejder med sygedagpenge, og har nyligt haft kontakt med en borger som angav en bestemt sygdom som årsag til sygemeldingen. I øvrigt noget pgl.s læge var enig i. Udredningen vidste en helt anden sygdom.
  Har den person løjet, så pgl. mister retten til sygedagpenge???

  Blot for at vise at alle kan komme i en situation, hvor det man siger i bedste tro senere viser sig ikke at være korrekt!

  Med hensyn til flygtninge, så kommer der helt sikker folk hertil, som reelt ikke aner hvornår de er født. Hvis de opgiver et ca. årstal – er det så at lyve?

  Jeg er helt enig med Henny – hvis forslaget skulle blive gennemført (og må guderne forhindre det!!!), så har fru Støjberg selv et problem!!!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Den sygemeldte borger, der angav en forkert sygdom, var jo i god tro – understøttet af lægen – så hun har ikke løjet. Det er ikke strafbart at være i god tro.

   Jeg synes bestemt ikke man kan sige, at et ca. tal er en løgn. De lande asylansøgerne kommer fra, er jo ikke så gennemregulerede som fx Danmark er.

   Jeg tror bestemt, at det hæslige forslag bliver gennemført, når DF og S står side om side med regeringen. Guderne kan næppe hjælpe ret meget i denne sag.

   Ja – lige netop: Hvor gør vi af Støjberg selv?

   • Mia Gerdrup
    Mia Gerdrup siger:

    Jeg håber til det sidste at fornuften sejrer – og forslaget bliver forkastet. Men som du selv er inde på – det er en stor chance for at det bliver indført – desværre.

    Vi må allesammen prøve at holde politikerne op på konsekvenser, hvis de selv lyver….. Det bliver noget af en opgave!!

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Mia

     Jeg håber sammen med dig, men vi har ikke meget at have håbet i. Der kan tælles til mindst 90.

     Jeg må desværre erkende, at jeg lider ret kraftigt af politikerlede. Jeg synes simpelthen, at de “leger med demokratiet”. De gør ikke det efter valget, de før valget siger, de vil. De fører os bag lyset, og de lyver så stærkt, som en hest kan rende. Det er måske ikke så comme il faut, men jeg har i mange år ønsket mig et teknokrati, så vi kan få ministre, der ved, hvad de taler om. Det er da fx absurd, at ligestillingsministeren pludselig den næste dag også skal være fiskeriminister. Der er jo ingen sammenhæng mellem de to sagsområder, og så er det, de begynder på deres symbolpolitik!

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Ja, hvor kan vi sende hende hen?

  De vil næppe have hende i Pommern, eller der hvor peberet gror. Et eller andet forarmet land i Afrika, hvor man smide penge efter problemet, måske.

  Det værste er, at det ikke bliver aktuelt. Hun er jo populær hos danskerne som aldrig før. Det skulle ikke undre mig, om hun blev statsminister en dag. Jeg håber dog at være død forinden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Fine ordspil med Pommern eller der hvor peberet gror.

   Lad os så følges ad i døden! Jeg overlever ikke kællingen som statsminister – for du har jo ret i, at hun er populær. Forstå det hvem der kan.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.