, ,

Gentagelser

Det kan sagtens være, at jeg er langt bagud, og så kan I bare ryste på hovedet, men på det seneste har jeg lagt mærke til, hvor meget interviewofre gentager sig selv.

Jeg ser altid TV-avisen 18:30, og i dag var den indledende satsning lagt på flygtningebørn under 18, der ikke kan finde ud af at begå sig på en festivalplads på Langeland.

Ask Rostrup spurgte Inger Støjberg, hvordan hun forholdt sig til forslaget om en slags “stuearrest” til de unge mennesker. Forslaget kommer fra S og DF. Inger gentog sig selv intet mindre end tre gange, og det var ikke engang forskellige drejninger, ord eller vendinger, nej det var nøjagtige kopier, som man vidst også kan betegne som papegøjesnak. Og selvfølgelig er hun begejstret for forslaget og er åben for alle muligheder.

Hun er blandt dem, der gentager sig selv allermest, men bare rolig – de andre kan også være med. Det er mest markant med politikerne, så det må være noget, de lærer på retorik-skolen. Men andre interviewofre kan bestemt også være med.

Budskaberne bliver altså ikke bedre af at blive gentaget, men det kan selvfølgelig være, folk fatter det lettere efter tredje gang.

10 Svar
 1. Anette
  Anette siger:

  som andre siger det absolut lige så meget journalisten, selv om jeg nu godt forstår de prøver igen når de får affejende svar. Alligevel et interview som består primært af 1 spørgsmål som gentages i det uendelige, med samme svar, er lidt komisk, så sider jeg der og tænker hvorfor overhovedet sende det?
  Samtidig hvis jeg fik det samme spørgsmål igen og igen, så ville jeg nok svare det samme, om end med variation.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Velkommen til min blog og tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Ja jeg er faktisk enig med dig i, at der ikke er meget værditilvækst i, at de begge gentager sig selv i det uendelige. Jeg tror også, jeg ville prøve at variere min svar – bare lidt 🙂

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Det er altså ikke kun Støjberg. Det er også alle de andre politikere, uanset partifarve, og det er for en gangs skyld ikke politikernes skyld, men det, som Pia også er inde på: Journalisten/intervieweren stiller det samme spørgsmål igen og igen og igen og igen. De får alligevel aldrig et klart svar, hvilket de burde have lært, og det hjælper ikke spor at spørge om det samme en gang til.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Selvfølgelig gælder det alle politikere; det er derfor jeg har skrevet følgende: “Hun er blandt dem, der gentager sig selv allermest, men bare rolig – de andre kan også være med. Det er mest markant med politikerne, så det må være noget, de lærer på retorik-skolen.”

 3. Pia
  Pia siger:

  Jeg så ikke det omtalte, men jeg har for længe siden registreret at også journalister og tv-værter gentager og gentager sig selv i det uendelige. Udsendelserne ville have samme indhold ved en halvering af sendetiden og så gad man måske se lidt mere tv 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ja jeg har faktisk også lagt mærke til det med journalister og studieværter – du har helt ret. Det eneste TV, jeg ser, er TV-Avisen kl. 18:30. Resten siger mig ikke rigtig noget. Jeg vil hellere nørde med et eller andet og selv være aktiv 🙂

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg tror såmænd ikke, hun har nogen strategi med at gentage tåbelighederne, som hun gør. Det er mere et vidnesbyrd om dem, der bestemmer for tiden, at hun sidder, hvor hun gør.

  Hun kunne jo have valgt at sige:
  1. Det er aldrig acceptabelt at forgribe sig på andre
  2. Man skal ikke straffe resten af de uledsagede børn på asylcentret for det, som de, der allerede er bortvist, er anklaget for at have gjort. Her kunne man med fordel efterlyse retssager som det redskab, der bruges til at fastslå skyld, og nedtone mediernes egnethed til samme
  3. Uledsagede børn på asylcentre har naturligvis en lang række problemer, som skal klares ad pædagogisk vej. En del af denne pædagogik kan sagtens være, at man holder børnene inde om natten, på samme måde som de mange ansvarlige forældre gør med deres afkom.

  Men dette er selvfølgelig bare almindelig fornuft, og den slags kommer ikke fra disintegrationsministeren.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   1. Enig!

   2. Enig! Kollektiv skyld er så vidt jeg husker ikke noget, der bruges i dansk ret. Det hører til i diktaturstater, og så er det selvfølgelig et stort ønske hos DF: http://www.danskfolkeparti.dk/Peter_Skaarup_Kollektiv_straf_nu

   3. Noget af det sidste hun sagde i det omtalte interview var, at pædagogik ikke rakte eller var nødvendig i denne sag.

   Disintegrationsministeren er et godt udtryk.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.