, , ,

Forår med erantis

Forår erantis

Drømmer om forår

Jeg må sige, at jeg drømmer om forår, når jeg går mine ture i tre graders såkaldt varme, men som billedet viser, så er det på vej. I dag har jeg set både erantis og vintergækker, og jeg mærker ikke kulden så meget, så længe turen går gennem parken. Ved Damhussøens åbne vidder og bredder er det anderledes. Men pyt med det. Jeg kommer op på de lovbefalede 10.000 skridt og er ude og væk fra PCen i 1¾ time. Hvis jeg kan holde den kadence på mine fridage, vil jeg være helt godt tilfreds. 10.000 skridt hver dag klarer jeg aldrig.

Psykiatrifonden

Jeg var på Psykiatrifondens hjemmeside for at melde mig til et foredrag på torsdag og faldt i den forbindelse over et nyt faktaark med tal om om psykisk sygdom. Det er udarbejdet af deres analytiker Joan Bentzen. Så tog jeg chancen og ringede hende op, idet hun aldrig reagerede på min mindst et år gamle henvendelse om at lave et samarbejde. Vi kunne samarbejde om de omkostninger, jeg har beregnet for mit eget forløb (1,7 mio. kr.). Og nu er jeg kommet i tanke om, at jeg har glemt det enormt vigtige ambulante forløb til medicinjustering, så det skal selvfølgelig lægges til. Det må kunne tælles op ud fra sundhed.dk. Selve taksterne har jeg jo allerede, så det bliver nemt.

Min tanke med et samarbejde er, at vi fx kan sætte de 100 mio. kr. på finansloven i perspektiv. Alene jeg har jo brugt to pct. af dem allerede. Psykiatrifondens kan lave de overordnede tal, men de vil aldrig kunne lave de samme data som mig om et konkret patientforløb. Derfor mener jeg, jeg har noget at bidrage med. I fællesskab må vi kunne nå nogen vegne.

RegionH’s kommunikationsenhed og medicinjustering

Farmaceuten, overlægen og jeg skal mødes med en medarbejder fra RegionsHs kommunikationsenhed inden min lille artikel om “Monitorering i fællesskab” bliver offentliggjort på regionens intranet. Det, synes jeg, er vældig positivt. Kasper og Christina har selvfølgelig deres projekt at redegøre for, og det skal jeg ikke blande mig i, men jeg har skrevet til dem, at jeg synes, det allervigtigste, der skal komme ud af mødet, er, at vi har skabt resultaterne i fællesskab. Ingen af os kunne have gjort det uden de andre. Uden samarbejdet havde jeg stadig haft Restless Legss, mundtørhed og forstoppelse i virkelig høj grad.

Bliv nummer 1 på Google

Forår med erantisJeg  har aldrig tidligere interesseret mig for søgemaskineoptimering eller min placering på Google. Jeg har følt mig højt hævet over den slags for nu at sige det lige ud. Men: jeg skriver jo for at blive læst og især artikler/blogposter om psykiatri mv., vil jeg gerne have læsere til. Men fordi jeg har været så torskedum, så bliver mine sider selvfølgelig ikke fundet – i følge Google Analytics har jeg dog 200 sessioner pr. dag. Jeg bliver dog fundet som nr. 1 på på termen “Servicekat” 🙂

Opgaven med at gå siderne igennem, sætte søgeord på, gøre Yoast SEO fuldt tilfreds osv. er helt uoverskuelig for mig. Jeg har dog fundet denne enkelte side frem, som er vigtig for mig og prøvet at følge retningslinjerne, men Yoast bliver ved at brokke sig.  Jeg synes, opgaven er umulig. Og jeg synes også, at sproget let bliver noget Anders And-agtigt, hvis man skal leve op til alle kravene. Jeg tænker på alle gentagelserne, der skal tvinge Google til at forstå, at dette indlæg virkelig startede med erantis selvom det endte et helt andet sted.

Jeg får typisk gode “karakterer” i læsbarhedsanalysen, men fx  “27.3% af dine sætninger indeholder mere end 20 ord, hvilket er over det anbefalede maksimum på 25%. Jeg har 1.448 sider, der ikke er gennemgået og derfor ikke har en score. Der er ca. 30, der er fine. Vi høres ved til jul 🙂

Hvad gør I andre?

 

13 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Der skrives utrolig meget ævl om SEO, så det fremstår som trolddom. Koncentrer dig om godt og struktureret indhold og en dækkende titel – det (samt links til sitet) er afgørende for placeringen i søgeresultaterne.
  De fleste er enige om, at “keywords” er uden væsentlig betydning.
  “Description” (metatag) er vigtig, for det er som regel den korte tekst (max ca. 143 tegn), som står i søgeresultaterne, og denne korte beskrivelse har stor betydning for brugerens valg – det er den, der “sælger”.
  Emnet har også stor betydning: De fleste søger for at få fakta, ikke for at blive underholdt. Dermed ikke sagt at underholdende sider er mindre værd, de får bare ikke så mange besøgende, som faktadrevne sider. Heraf følger også, at det kan være en fordel at koncentrere sig om et eller andet, fordi sitet derved opnår en vis autoritetsstatus.
  Det sidste kan, som Henny også er inde på, være svært for blogs som vores, der skriver om alt muligt, men jeg er ret sikker på, at det er årsagen til, at mine sider om VBA & Excel har et pænt besøgstal, som er cirka 8 gange større end bloggens.
  Ser jeg på besøgstallene for mine rejsesider, får mine “faktasider” også langt flere besøgende end rejsesiderne med snik-snak.
  Ovenstående får mig dog ikke til at ændre en tøddel på bloggens indhold; bloggen er min ventil, og det skal den fortsat være.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Når jeg pludselig tager dette op, skyldes der bl.a., at min nye chef har vist mig, at han får sine kunders sider til at ligge nr. 1 på Google. Jeg har så spurgt til, hvordan han dog bærer sig ad, men svaret var, at det var noget, man ikke sådan lige kunne lære. Jeg er alligevel gået lidt i gang, for det må da kunne lade sig gøre! Yoast tilbyder jo meget allerede i den gratis udgave.

   Mine titler er ikke gode nok, kan jeg se. Her er noget at arbejde med. Indholdet og strukturen er på plads jf læsbarhedsanalysen. Jeg vil lade være at bruge kræfter på keywords. Metatag er jeg i gang med at øve mig på, og det går egl. meget godt. Det er der i realiteten ikke så meget hokus pokus i.

   Jeg har godt lagt mærke til, hvor flot dine faktasider (især rejsesiderne) ligger. Men er min side om bipolar ikke også en faktaside, der ligger på en selvstændig side, eller har jeg misforstået det? Jeg har først sat søgeord på i sidste uge, og der er vel en vis latenstid før Google opdager det?

 2. Pia
  Pia siger:

  Naturen er er dejligt sted at befinde sig, og den har længe været fyldt med gule og hvide tæpper af vintergækker og erantis. Om lidt vælter alt de andet også op.
  SEO er en jungle, som jeg ikke forstår mig på. Der var en gang, hvor jeg poppede op på Googels første side, næsten lige meger hvad man søgte efter. Nu skal man nærmest søge specifikt på mit blognavn, eller en af mine overskrifter. Jeg er heller ikke så aktiv, som jeg har været.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg tror ganske enkelt klimaforandringerne er nået tidligere ned til jer, for jeg skal anstrenge mig for af finde disse vækster – fx ved at træde lidt ind i en have (huset var tomt). Det bliver skønt når alt det andet også kommer op. Men nej klimaforandringerne må man ikke spøge emd.

   Min oplevelse med SEO er helt den samme som din. Mans kal søge på mit efternavn for at få hits, men så er idéen jo gået fløjten.

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er for det første dejligt atse du har mødt erantis på din vej, for det andet er det meget godt at læse, at det fornøjer dig at gå en tur på små 2 timer, for det trejde er det fint med dine bidrag til hvad pengene bruges til i psykiatrien og for det fjerde er svaret på dit spørgsmål om SEO, at jeg ikke foretager mig noget som helst. Jeg er vel efterhånden nået til at det er som det er og det går som det går. Jeg kan dog se at der er en del der læser mine indlæg, hvilket jeg er godt tilfreds med. Kan en eller anden have lidt fornøjelse af læsningen, er det fint med mig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg vidste det… du ville glæde dig over endelig at have fået mig sparket ud af døren. Tak for det! Og tak for at have husket mig på, at de hedder erantis. Tænk hvad man kan glemme.

   SEO er en jungle for mig, men jeg har visse indlæg, hvor jeg gerne vil findes. Alle blogposterne om alt mulig andet end psykiatri er uinteressante for andre end mig og mine gode læsere. Jeg har overvejet, om jeg orker at gøre dem SEO-egnede (eller hvad det nu hedder), og jeg tror, svaret er nej. Det ville tage mig mindst tre måneder, og så er det bedre at spadsere rundt om Damhussøen igen igen.

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Lige en tilføjelse: Hvis folk googler på “bipolar lidelse”, synes jeg egentlig, det er fint, at officielle sider med klinisk information om symptomer, behandling mv. kommer før din side. Dine “skriv” om bipolar er _meget_ oplysende, bevares, men de er og bliver dog personlige erfaringer. Hvis folk er i krise mht. deres egen eller en pårørendes adfærd og virkelighedsopfattelse, synes jeg, det er vigtigt, at det første, de ramler ind i på nettet, er nogle “vejskilte”. Siden, når der foreligger en diagnose, kan man have uendelig megen nytte af at erfare, at der er andre, der døjer/har døjet med det samme og lært at tackle det, ihvertfald i lange perioder.

 5. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Beskrivelse i headeren. Systematisk brug af overskrifts-tags fra h1 til h6. Brug af tags. Fornuftige overskrifter. Fx _ikke_ noget med erantis i et indlæg, der i virkeligheden handler om noget helt andet … Fornuftig brug af kategorier. Ja, hvis man har de ting i orden, kan man vel ikke gøre så meget andet. Især ikke, hvis man ikke ønsker at bevæge sig ud i den rene propaganda eller, som du skriver, Anders-And-sprog.

  Nogle gange mener jeg at kunne se, at selve blogformatet forhindrer, at man kommer højt op i søgeresultaterne, simpelthen fordi de fleste blogs handler om flere forskellige emner. På den anden side har jeg det selv sådan, at jeg nærmest ikke gider læse en blog, der kun handler om et emne. Jeg kan netop bedst lide blogs, der afspejler et mere komplekst, levet liv.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Erantis blev alternativ til “Diverse”, som sikkert ville være blevet bedømt endnu værre… – men du har naturligvis helt ret.

   Hvor sætter jeg “Beskrivelse i headeren”? Svarer det til overskiften eller er det Yoasts “Snippet”?

   H1 – H6 har jeg styr på jf læsbarhedsbedømmelsen, og på det overordnede plan får jeg da også to gange OK,, nu hvor jeg prøver at interessere mig lidt for det.

   Tak for hjælpen!

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    I headeren er det et tag, der hedder noget med “keywords”. Jeg kan skrive i det tag, når jeg går ind under useende – editor, hvis jeg da ikke vælger at redigere min headerfil lokalt og uploade den, når den er færdig. Man kan også have et “desription” tag i headeren, hvor man skriver noget af det samme, men hvor meget betydning, det har for SEO, skal jeg ikke kunne sige. Det er noget, jeg heller ikke har forsket så meget i. Som dig har jeg følt mig _højt_ hævet over den slags. 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.