, ,

Facebook 10 år

Jeg bruger Facebook rigtig meget, og jeg henter mange af mine aktuelle nyheder der, da jeg abonnerer på DR.dk og TV2s nyheder. Jeg abonnerer også på nyhedsstrømmen fra diverse arkiver og Statens arkiver, og der er virkelig meget at hente. Jeg bruger også Facebook til at holde øje med ledige jobs, og der er det et meget nyttigt redskab. Jeg ser mine nyheder på Facebook på min iPad om morgnen, inden jeg er stået op, så jeg er orienteret om, hvad der måtte være sket i nattens løb. Jeg abonnerer også på nyheder fra to grupper angående slægtsforskning, for der er meget at lære af de mere erfarne slægtsforskere.

Jeg laver ikke selv statusopdateringer, bortset fra at jeg bruger Facebook som reklamesøjle for min blog, dvs. at når jeg har skrevet en blogpost, poster jeg den på min statuslinje, for jeg vil jo gerne have læsere. Hvis jeg har ‘venner’, der poster ligegyldige statusopdateringer så som hvad de skal have til aften mv., melder jeg dem fra som ‘venner’ da den slags opdateringer ikke interesserer mig. Det er sjældent at jeg deler noget, da jeg synes, det der deles om hovedregel er uinteressant.

Jeg har 192 ‘venner’ på Facebook og de er samlet sammen over en lang årrække og det er mennesker, jeg synes, jeg har noget til fælles med. Når jeg får venneanmodninger, accepterer jeg dem som regel uden videre, og bagefter er jeg kritisk angående deres statusopdateringer. Hvis de er uinteressante efter en måneds tid, melder jeg dem fra igen.

Det har været fremme, at de unge allerede er begyndt at vælge Facebook fra, og at det efterhånden kun er for ‘ældre’ mennesker; det kan jeg fint leve med. Der var nu også forleden dag en artikel om, at gymnasieelever  bruger Facebook meget til at koordinere skolearbejde og lektier, og det er en utrolig god ting, at Facebook kan hjælpe med det.

Jeg får tit anmodninger om at spille diverse spil, men dem ignorerer jeg bare – jeg gider ikke spille spil på Facebook, hvorimod jeg gerne spiller Wordfeud på min iPad med mennesker, jeg kender godt fra real live.

Samlet set synes jeg at Facebook, hvis det er rigtigt sat op, og man abonnerer på de rigtige og relevante sider, er et meget værdifuldt medie, som jeg nødigt ville undvære. Så tillykke til Facebook med de første ti år – jeg håber, du forbliver

8 Svar
 1. Peter
  Peter siger:

  Facebook er super, var fb fornægter i starten, Susanne var først på i august 2008, sikke da
  noget pjat at beskæftige sig med , det holdt så kun en ca 1 måned, jeg fandt jo hurtig ud af at man kunne få kontakt med personer fra ens fortid, når man som jeg er flyttet til Sjælland i 1980 og familie og vener bor på Fyn eller i Jylland så er det svært at holde kontakten, med fb. er jeg kommet i kontakt med kusiner, fætre, niecer nevøer , min gamle moster i Rebild gamle venner, skolekamarater, soldatekamarater, listen er lang og bliver ved med at vokse, og hvor er det skønt, jeg er jo langt fra i kontakt med dem alle særlig tit, men de er jo lige der, kun et klik væk.
  Her til morgen søgte jeg endnu en gang efter en af mine galmle ven Helle Thaisen
  hun har jo specielt efter navn så jeg søger på det en gang imellem, det er nok over et år siden sidst, søgningen kom frem med Helle Petesen, og så blev det lige oplyst at hun havde en søster der hedder Mette Skovlund Thaisen, 99 % at jeg har fundet den rigtige Helle for
  selv omdet er 36-37 år siden jeg har set hende mener jeg at jeg kan genkende hendes træk,
  venter spændt på svar.
  Peter

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Peter

   Jeg var også meget skeptisk overfor Facebook i starten, men nu synes jeg, at det er et supertilbud. Noget af det der irriterede mig meget i starten var alle de åndssvage reklamer, men så installerede jeg Super Ad Blocker, så nu ser jeg ingen reklamer mere. Det er spændende om du har fundet den rette Helle.

 2. Pia
  Pia siger:

  FB er jeg ikke nogen flittig bruger af og har også spærret for alle spil og alt det jeg ikke gider deltage i. Jeg får en mail når der er noget vigtigt, jeg skal tage mig af.
  LinkedIn er kulmineret her den sidste tid. Det er ved at blive det nye Facebook fik jeg at vide i sidste uge. Nogen bruger det stadig seriøst, og fra pålidelig kilde ved jeg, at nogle firmaer går den vej, når de leder efter nye medarbejder, men desværre ikke her på øerne. Det er forbeholdt dit område og andre storbyer som Odense og Århus.
  Faktisk er det Facebook selv, der sender spille- og andre anmodninger i dine venners navne. Der er nemlig penge i det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg var ikke klar over, at spillene promoveres af Facebook selv, men selvfølgelig er der sikkert masser af reklamekroner i det. Jeg har spærret af for alle reklamer, så mig tjener de ikke noget på.

   Jeg er ret seriøs på min LinekedIn profil, for jeg håber, det kan være med til at skaffe mig et job: http://www.linkedin.com/in/stegemueller alle kneb gælder jo i denne her branche.

 3. Ellen
  Ellen siger:

  Jeg forstår ikke helt, hvorfor du bruger FB, når du sige, du alligevel abonnerer på nyheder … hvorfor ser du dem ikke direkte, men bruger FB som mellemled?
  Jeg er en af dem, der er aldeles ligeglad med FB. Jeg sprang på vognen, da den satte i gang, men det er næsten umuligt at springe af igen i farten, så jeg kigger bare ind, når FB spørger, om jeg er død 😉
  Jeg tror, at FB har sin tid, lige som bloggeriet nok også har sin – med tiden bliver det hele afløst af noget andet.
  Det der med spilanmodninger kan man melde helt fra – det har jeg gjort for længst, for jeg gad simpelthen ikke blive spurgt i tide og især utide om at skaffe en eller anden nogle points.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Nej du kan da egentlig have ret i, at det er noget af en omvej at se nyhederne via Facebook, men jeg synes, det er praktisk, da jeg altid har Facebook til at “stå åben” i min browser.

   Jeg har godt hørt, at det skulle være næsten umuligt at lukke sin profil, og det, synes jeg, er noget bondefangeri.

   Jeg skal nok lige have set min indstillinger efter (igen) for at slippe for spilanmodningerne. Heldigvis får jeg kun anmodningerne op i højre hjørne, så det er ikke fordi, de forstyrrer så meget.

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg har også bemærket at Facebook er blevet 10 år. Desværre er jeg ikke så flink til at bruge mulighederne, som du er. I øvrigt hørte jeg for nogen tid siden at Facebook kunne sammenlignes med en epidemi. Er det tilfældet er Facebook forsvundet om 3 år. Sådan går det måske ikke, men der er fart på …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja man næsten ikke undgå at vide, at Facebook er blevet 10 år, i hvert fald har det været meget omtalt i DR. Jeg synes, det vil være trist, hvis FB bare forsvinder, for rigtig anvendt er det et supergodt værktøj.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.