,

LinkedIn

I dag har jeg været på en workshop i min a-kasse om LinkedIn. Det var en god workshop, hvor underviseren kom godt rundt om flere centrale emner, men alligevel… nu hvor jeg sidder herhjemme og skal prøve at omsætte teori til praksis, er det alligevel ikke så enkelt. LinkedIn er bestemt ikke intuitivt, men jeg skal nok få det lært, for et af underviserens råd var, at man skal gå ind i applikationen hver dag for at se, om der er sket noget nyt. Det vil jeg da bestemt gøre, for det er helt sikkert, at jeg hidtil har haft brugt LinkedIn alt for lidt.

Jeg har rodet længe for at finde ud af, hvordan man også kan få sine slideshows vist på den offentlige profil; de vises på ens arbejdsprofil, men det er der jo ikke så meget ved, profilen skal ud og arbejde for mig! Et kort øjeblik så jeg dem, men så forsvandt de igen. Og dog – jeg fandt nemlig lige ud af, at man klikker på profilen og går helt ned i bunden og så er der en gul knap, hvor man kan vise “Full profile”, det har folkene bag LinkedIn sørme skjult godt 🙁

View Stegemüller's profile on LinkedIn

Nu er jeg simpelthen begyndt at skrive, at jeg p.t. er leder af et forskningsprojekt, for det er jo faktisk sandt, og jeg vil til enhver tid i en jobsamtale kunne gøre rede for, hvad det går ud på. Jeg har heller ikke noget i mod at fortælle, at det holder mig aktiv og i gang. I forvejen er det sådan, at meget af det systemkendskab jeg har, er noget jeg har lært mig selv herhjemme, men det har jo også en værdi.

Jeg ved ikke, hvor meget en LinkedIn-profil betyder for en arbejdsgiver, men a-kassen siger, at den er meget brugt i forbindelse med Google-søgninger, og jeg er godt klar over, at arbejdsgivere Googler, og så må jeg jo lege med på legen.

6 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Jeg fik aldrig gjort noget ved min profil og “meldte mig ud,” da de blev hacket, og har siden måttet skuffe dem, der ville have mig til at bekræfte vores bekendtskab, eller hvad det nu går ud på. Det er sikkert fint med den slags netværk, hvis man er jobsøgende eller karrierehungrig, men kommer bjerget mon til Muhammed, blot fordi han har en profil? Jeg tvivler, men det kan næppe gøre skade.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg er også selv meget i tvivl om, hvorvidt der er noget at hente via LinkedIn, men måske kan jeg være heldig at nogle af mine ‘connections’ kender nogen, der kender nogen. Jeg tror på, at LinkedIn kan være med til at skabe kontakter, godt nok måske først i andet led, men det gælder jo også.

   Jeg tor ikke på, at det kan skaffe mig et job, men måske kan jeg alligevel være heldig at skabe en forbindelse, som jeg ikke ville kunne have skabt ellers. Bjerget kommer helt sikkert ikke til Muhammed på grund af en profil på LinkedIn.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Lidt i forlængelse af min forrige kommentar, kommer jeg til at tænke på om man som jobsøgende bruger tid nok på det. I virkeligheden er det jo det fuldtidsarbejde at skaffe sig arbejde arbejdsugen pt skal bruges på. Overspringshandlinger er det let at lave.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg tror faktisk, at jeg bruger for lidt tid på det, og det skal der klart laves om på.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.