,

Desperat eller hvad?

Jeg søger jobs så i hærdigt, jeg kan, og jeg er åben for alle muligheder; der skal snart til og ske et eller andet, for ellers ryger jeg ud af dagpengesystemet, og så ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg har 30 dagpengeuger tilbage og tiden løber…

I dag var jeg for første gang hos “min coach” hos Rebound, og måske havde jeg sat forventningerne for højt, for jeg gik skuffet derfra. Jeg forventede noget input til mit cv og til mine ansøgninger, men han kiggede på begge dele i 30 sekunder og sagde, at han syntes, det så fint ud. Det sagde de også på Jobcenteret, men det skaffer mig jo ikke et job, som er det eneste, jeg brændende ønsker mig.

Jeg forstår ikke, at jeg ikke kommer til samtaler; jeg må jo gøre et eller andet forkert – men hvad?

Jeg fik to hjemmesideadresser ud af coachingsessionen: it-jobbank.dk og scr.dk, der begge er steder, man kan lægge sit CV ind, og som retter sig mod IT-brancen; det har jeg selvfølgelig gjort her i eftermiddag, men min tro på det kan ligge på et meget lille sted, men intet skal være uprøvet.

Meebox: De vendte tilbage og sagde åbent og ærligt, at de vurderede at en fire ugers virksomhedspraktik var for lidt til, at de kunne nå at lære mig noget, så jeg reelt kunne bidrage, og at så ville jeg bare komme til at sidde og lægge 7-kabale halvdelen af dagen, og det kunne ingen af parterne være tjent med. De er virkelig et ordentligt firma med rene ord for pengene! Da jeg havde lagt røret, fik jeg tanken, at når de fire uger var for kort tid, var der jo også muligheden for et privat løntilskud, så jeg ringede op og bad ham tage det med ind i sine overvejelser. Jeg sætter lidt min lid til dem, men det er nok farligt at gå og drømme.

Rebound: Jeg ved ærlig talt ikke, hvad jeg skal tænke om det firma – det undrer mig fx, at vi kun skal være der fra 9 – 12, når jeg nu i Jobcenteret har fået oplyst, at det er 25 timer ugentligt. Hvorfor må man så gå kl. 12:00? Er det bare et sted, der kører forløb igennem for at tjene pengene?

Det hedder sig, at tiden fra 12 – 14 er “Projekttid”, hvor man kan arbejde med sine ansøgninger mv., men alle går hjem, og det gør jeg derfor også.

Tiden fra 9 – 12 er programsat med såkaldte workshops, men det er reelt klasseundervisning. I dag har jeg fx hørt om “12 mentale love”, som jeg ærlig talt syntes var en omgang lommepsykologi om at tage teten og at blive mester for sit eget liv. Det ved jeg alt sammen godt i forvejen, og min eneste interesse er at få et job, så skal jeg nok mestre mit liv derfra.

Jeg gik ind til det med åbent sind, men lige nu er jeg ærlig talt lidt skuffet, og de skal lægge sig i selen for at få mig til at synes, at det giver en reel værditilvækst. Selvfølgelig møder jeg op og gør det der forventes af mig, men det ville være synd at sige, at det er der, jeg henter inspirationen til at komme videre.

Brok brok brok – undskyld mig, jeg har bare haft en dårlig dag.

29 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Der kan være jobkonsulenter, som er OK at tale sammen med – hvis man kan stille spørgsmål og interesserer sig for hvad de er for nogen og udøser sin kærlighed over dem, så kommer der ofte noget positivt modspil.
  Jeg tror dit LinkedIn – CV kan begynde med at “jeg kan levere godt humør og engageret indsats både med IT-system-administration (kan du det?) og content management.”
  Husk at give en begrundelse (næsten ligegyldigt om den er lidt tynd) – begrundelse for at arbejde med IT i stedet for Jura. Prøv at se lidt på Poul Henning Kamp’s nyeste blogindlæg på Version2.dk om at Finansministeriet afviser en “IT-havarikommission” uden at forstå hvad det handler om. http://www.version2.dk/blog/corydons-nej-it-havarikommisison-en-god-ide-56356

  Det skal man ikke bruge som en kritik men som et sted hvor man kan se, at man kunne være nyttig (det ved jeg ikke om det lige er dig, men det var mere princippet i det).

  Jeg har lagt mærke til at IT-politikeren, eller ordfører, fra Socialdemokraterne ikke kan skelne mellem en kravsspecifikation og det reelle resultat, mellem ønskedrøm og virkelighed.

  Men som sagt, det er typisk mig og mit område, min opfattelse af hvad der er vigtigt indenfor firma-IT-politikker, og dit eget område er ligeså godt – og lige så vigtigt. Jeg sender en mail senere 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Det er utvivlsomt rigtigt, at der kan være OK jobkonsulenter, jeg har bare ikke truffet dem endnu. Jeg skal så være fair og sige, at de to seneste dage hos Rebound har været OK.

   Jeg har prøvet at lave om i min headline på LinkedIn svarende til dit forslag. Så må vi se, om det kan give noget.

   Jeg kan sagtens give en begrundelse for ikke at arbejde med jura: Det var en fejltagelse, at jeg blev jurist, jeg opdagede det desværre bare først på 3. årsprøve, og der havde jeg ikke råd til at skifte retning. Det er det, jeg siger til jobsamtaler, når de (altid) spørger til det og det er den 100 pct. sande version.

 2. Pia
  Pia siger:

  Hvis man selv kan skrive ansøgninger og betjene en pc, så kender jeg ingen der har fået hjælp i det system. De jobcenteret og private ditto, uanset navn er udelukkende en pengemaskine. Det er regeringen blevet klar over før jul, hvor det var i medierne. Tilsyneladende kører det alligevel videre alle vegne. Det er spild af samfundets penge og alles ressourser. Vi må glæde os over, at de ikke kan sætte en finger på ansøgningerne og alt det der skal passes. Der mangler simpelthen job. Hernede lukker den ene virksomhed efter den anden. Efteruddannelser skaber ikke flere job og virksomheder. Jeg fatter ikke de ikke kan se det, alle de kloge hoveder. Det var så også lidt brok fra mig 😉 Tab ikke modet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Du har desværre nok ret i det med at skrive ansøgninger og betjene en PC – hvor er det trist, at det er sådan, for der bruges jo rigtig mange penge på alle de der foranstaltninger.

   Enig – der mangler jobs, og der mangler vækst i Danmark! Så længe der er afmatning, lige så længe vil køen af arbejdsløse vokse. Jeg tror heller ikke på, at efteruddannelse er vejen frem, men selvfølgelig skal det (også) prøves, hvis der er noget, der er relevant.

   Jeg synes ikke, du brokker. Jeg synes derimod, at du er realistisk og nøgtern!

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Hm. Jeg har læst dine indlæg om arbejdsmarkedet uden at kommentere dem. Der har været lidt rigeligt her. Når jeg læser med i dette indlæg må jeg jo undre mig over at en individuel session med en coach var 1 minut.
  Jeg ved ikke hvilket af de flere mulige forløb du deltager i, men måske dette: http://rebound.dk/default.asp?ID=136&pID=130&tilhoerer=131
  Jeg synes firmaet taler om vejledning eller rettere vejledning/coaching. Der er da vist forskel. Mon de kunne give dig lidt rådgivning eller vejledning om hvilke handlinger du skal foretage som du ikke foretager endnu? Mon de kunne give dig 4-5 ideer som du ikke har fået og derfor ikke prøvet? Kunne du stille lidt krav til personalet?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Tak for din kommentar – det er dejligt, at du er dukket op i Blogland igen.

   Ret skal være ret: sessionen var længere end et minut, måske 20 minutter, men jeg havde forventet mig en time og et helt andet indhold. Jeg tror, det er det rigtige link du har fundet, og der lyder det jo fint, jeg kan bare ikke få det til at hænge sammen med mine egne oplevelser.

   Jeg kender ikke helt forskel på “Vejledning” og “Coaching”. Kan du uddybe?

   Ja det kan godt være, at jeg skal gå lidt mere til dem og stille nogle krav, det er faktisk en ret god idé, du kommer med. Jeg gør et eller andet forkert, siden jeg ikke kommer til samtaler, men jeg kan ikke greje, hvad det er. Men hvis både ansøgninger og CV er i oden, må der noget andet til, nemlig handlinger, jeg ikke gør nu. Det har du helt ret i!

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Jørgen

     Tak for forklaringen på forskellen mellem coach og vejleder.

     Jeg har såmænd tænkt på at ringe og følge op på afslagene, men hvis de nu har fået 100 eller bare 50 ansøgninger, så ved de simpelthen ikke, hvorfor, man er blevet sorteret fra. Jeg har selv ofte siddet med en ansøgerbunke, hvor det i sidste ende er tilfældigheder, hvem der kommer til samtale, og hvem der ikke gør.

 4. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  Kære Hanne

  Jeg er overbevist om, at du gør alt det rigtige i din jagt på et arbejde. Så lad være med at “slå dig selv i hovedet” ved at lede efter fejl. Du gør et ihærdigt forsøg på at finde et job, og du er en intelligent kvinde med et stort drive og en masse erfaring.

  Men jeg forstår udmærket din desperation – det at kunne risikere at miste dagpengene – om 30 uger – er en kæmpe stressfaktor.

  Og så er jeg lettere rystet (men måske ikke særlig overrasket?) over dit forløb hos Rebound, men ja, man kunne desværre godt få mistanke om, at de udelukkende kører den slags forløb for at tjene penge – og det er jo spild af tid.

  Krydser fingre for at Meebox kan tilbyde dig noget med privat løntilskud 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Stille Pige

   Du har nok ret i, at jeg slår mig selv oven i hovedet og leder efter egne fejl, fordi jeg tænker, at jeg da må kunne ændre et eller andet ved min præsentation, der kunne gøre, at jeg i det mindste kommer til samtale.

   Truslen om de pokkers 104 uger med kun 30 uger tilbage er virkelig en stressfaktor, der vil noget.

   Hvis Rebound beder om evaluering, vil jeg være ærlig og sige, at det ikke har givet mig noget. De der firmaer virker lidt som pengemaskiner på mig. OK de putter IKKE en i kasser, men de er simpelthen ikke dygtige nok. Jeg tror, jeg vil gå til min A-kasse og bede dem hjælpe mig på vej. Der kommer jeg også i kontakt med nogle mere relevante mennesker og udbygger et relevant netværk.

   Jeg går også og håber på Meebox, men de er ikke vendt tilbage endnu, og jeg kan ikke lide at “rykke”.

   Hvad med din egen jobsituation?

 5. kisser
  kisser siger:

  Det hjælper at brokke sig.
  Eller konstatere, at sådan er verdenen skruet sammen i den danske arbejdsløshed.
  Åh, hvor jeg dog vil håbe, at der snart er et job til dig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Ja jeg fik det faktisk også bedre efter jeg havde skrevet blogindlægget i går – det var lige som om, jeg fik lidt luft igen.

   Arbejdsmarkedet og arbejdsløsheden er hårde størrelser at kæmpe i mod, og jeg synes – på samme måde som i Pias kommentar – et man er meget alene med det. Det der er et kollektivt problem, bliver pludselig et personligt problem. Jeg tror på, at alle ledige brændende ønsker sig et job.

   Jeg håber også!

 6. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Ja det kan godt være, jeg skal prøve at få en anden coach, det er faktisk en god idé, for ham jeg har, kan jeg ikke bruge til en pind, og du har ret i, at han i hvert fald ikke skal gøre “klienten” bange og usikker, men det var reelt det, der skete. Jeg har jo hele tiden haft angsten for at falde for dagpengegrænsen, og den fik han lige bragt op til overfladen igen, så den kom til at fylde hele resten af min dag.

  Jeg er meget systematisk og trives godt med systemer og kasser (ellers kan man fx ikke lave websites). Jeg tror godt, jeg kan afpasse CVet lidt så det bliver målrettet. Jeg kan fx tage det ud, der handler om mine resultater i mine jobs med økonomistyring, som ikke er relevant for de jobs, jeg søger nu. Og så kan jeg starte CVet med et resume, hvor jeg lige hiver nogle nøgleord op for dem der ikke orker at læse det hele. Når man har nået min alder, bliver et CV jo let (for) langt.

  30 uger er lang tid, men man skal regne ind, at der kommer en sommer, hvor virksomhederne nærmest går i dvale, så det er nu kuglerne skal støbes og sømmene slås i. Hvis jeg kommer på kontanthjælp kan jeg ikke blive i min lejlighed, som jeg elsker overalt på jorden, men samtidig kan jeg ikke finde noget, der er billigere 🙁

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Når man bare brændende ønsker sig et job og er rede til hvad som helst, og der bare ikke er nogen udvikling, er det på et tidspunkt som om flasken hele tiden er halvt tom.

 7. Pia Sørensen
  Pia Sørensen siger:

  Kære Hanne. Jeg forstår dig fuldt ud. Her til morgen sad jeg i min seng og tårerne løb bare, jeg er ved at ryge ud der hvor jeg tidligere har været psykisk og der er ingen hjælp at hente nogen steder. Jobcentret har jeg stadig ikke hørt fra, lægen siger bare at jeg skal tro på nogen højere magter og at gå til psykiateren hjælper heller ikke, han kan jo ikke ændre noget ved det hele.
  Det er en kold tid som vi lever I, mange går rundt og fryser.!
  Kærlig hilsen Pia

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Pia

   Mange tak for din kommentar! Ja vi er jo i samme båd, og det er et mareridt. For mig er der så meget angst knyttet til situationen, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal håndtere angsten, den sniger sig ind på mig – og i dag, da han sagde at 30 uger, var kort tid, var jeg ved at bryde sammen.

   Egentlig er det positivt, at du kan lade tårerne trille; det er der trods alt noget forløsende ved og det kan da hjælpe lidt for en stund. Det er rigtigt, at der ikke rigtig er hjælp at hente nogen steder – jeg føler mig også meget alene med min ledighed, og ind i mellem er jeg ved at opgive det hele, men et eller andet får mig til at tage en dag mere og en mere.

   Jeg havde forventet mere hjælp fra A-kasse, Jobcenter, Fagforening og nu Rebound, men der kommer ikke nogen reel hjælp, der er til at tage og føle på. De siger alle sammen at ansøgning og CV er som det skal være. Og så sidder man jo handlingslammet tilbage, for hvad kan man så finde på at sætte i værk, der kan være med til at give en et job eller måske bare en jobsamtale!

   Du må love mig ikke at gå ned på det – det er du for kostbar til. Hvordan er dit netværk, er der nogen der, der kan hjælpe dig? Er du på LinkedIn med en profil – det kan give nogle gode kontakter? Alt skal prøves, og jeg ved, at du går 110 pct. ind for sagen, og virkelig er dygtig til at sælge dig selv. Husk: Det er ikke fordi, der er noget galt med os, at vi ikke har et job. Arbejdsmarkedet er bare helt forskruet disse år – man taler om at krisen er ved at lette. Det kan jeg sørme ikke mærke det mindste til.

   Kærlig hilsen Hanne

 8. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Hvis du ikke skulle have lov til at brokke dig på din egen blog, ved jeg ikke hvor, du skulle have lov til det.
  Jeg ved intet om firmaet “Rebound”, men det du her fortæller, virker meget bekendt, når jeg tænker på, hvad venner og bekendte har fortalt mig gennem årene. Jeg har endda hørt om jobsøgerkurser, der var totalt useriøse mht. deltagernes mødetider og aktiviteter i det hele taget.
  Måske skulle man prøve at se på det egentlige problem, som er, at der ikke er job nok til alle, der vil have. Den problemstilling kan man ikke løse ved at sende folk på kursus. Bevares, der kan sagtens være arbejdsløse, som har brug for et kursusforløb af en eller anden art, men vi bliver altså nødt til at se i øjnene, at der er – mange, tror jeg – arbejdsløse, som overhovedet ikke gør noget forkert, og som der overhovedet ikke er noget i vejen med. Hvorfor skulle du ikke være en af dem?
  Nu var det her din første dag, så mit råd er at slå koldt vand i blodet. Men bliver det ikke bedre, kan du, gerne sammen med medkursister, der heller ikke er tilfredse gå videre med sagen. Klag over firmaet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg havde sådan brug for at “få luft” og det hjælper også at dele frustrationerne, så blive de lidt lettere at bære! Jeg har det allerede lidt bedre.

   Det er rigtigt, at det egentlige problem er, at der er for få jobs, og det problem er der INGEN der adresserer kun EL.

   Jeg har ikke brug for at lære at skrive ansøgning og CV, det kan jeg godt i forvejen. Jeg har brug for noget, der løfter mig, og det gør en omgang lommepsykologi altså ikke.

   Jeg tror nok, at de andre kursister er ret tilfredse, men jeg er så også den eneste med en akademisk baggrund, så jeg måske også sværere at stille tilpas.

 9. Ellen
  Ellen siger:

  Det der ‘Rebounce’ (den var ret god!) kan jeg godt forstå, at du er skuffet over. Det virker som totalt spild af penge og ressourcer.
  30 uger er trods alt godt over et halvt år, så du må ikke miste modet endnu!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Det er svært at holde modet oppe, når man ikke kommer til samtale på alle de gode og skarpe ansøgninger man skriver og vedlægger et flot CV. Jeg synes også, det er spild af penge. Jeg kom og var fuldstændig åben for, hvad de kunne gøre for mig, da jeg helt sikkert har behov for noget hjælp – men de kan ikke levere varen. Jeg tænker på, om de bare skovler kassen ind fra jobcentrene?

   30 uger kan hurtigt gå, hvis der ikke sker noget snart. Min “coach” sagde også “når der nu er så kort tid tilbage” og så blev jeg for alvor bange og usikker.

 10. Eric
  Eric siger:

  Hm, det der Rebound lyder som en variant af pipfuglekurser. Der er for mange “private aktører,” der spinder guld på at levere nul og niks. Jeg klynker ikke over at betale, men pengene lå bedre i de arbejdsløses lommer. “Rebounce” var nok et bedre navn, når de tager fri kl. 12.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg er – ikke overaskende – helt enig med dig. Jeg havde virkelig håbet, at de kunne give mig et eller andet indspark og forandre nogle ting, jeg ikke selv kan se, for når man har skrevet rigtig mange ansøgninger, er det svært at blive ved med at pines med ordene.

   Rebounce 🙂

 11. Markus
  Markus siger:

  Det må være en frustrerende situation, Hanne
  Jeg kender dig som et systematisk menneske, som har orden i sagerne. Jeg mener at kunne huske noget om at du har været i FM før. Jeg kunne godt finde på noget at bruge dig til i 4 uger – og sikkert også længere, men det ved jeg ikke om der er vilje til.
  Så hvis du er interesseret i noget projektarbejde, og jeg tør godt sige at du ville synes det. var spændende, så vil jeg gerne høre min chef om mulighederne.
  Skriv en besked til mig på FB, hvis det er noget jeg skal gøre noget ved.

  Kh

  Markus

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Markus

   Det er dybt frustrerende, og jeg er meget bekymret over fremtiden. Det er rigtigt at jeg har været i FM og jeg var superglad for det, men desværre blev jeg syg. Nu er jeg fit for fight og savner alvorligt noget at rive i. Jeg har sendt dig en besked på Facebook.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.