,

Pause

Der er pause i arbejdsopgaverne

Jeg har en pause i mine arbejdsopgaver og det bekymrer mig. Hvis jeg skal kunne gøre mig håb om at kunne blive her i Moderniseringsstyrelsen, skal der helst ikke opstå pauser, for det er jo et tegn på, at der ikke er opgaver nok til mig. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne vil blive hængende eller i det mindste blive forlænget, når løntilskudsperioden udløber ultimo marts.

For at fylde pausen ud, har jeg skrevet to ansøgninger til ordinære jobs (jeg har eksplicit fået lov til at sidde herinde og skrive ansøgninger, hvis der er en pause). Jeg har simpelthen opstillet en standardansøgning, hvor jeg bare skal rette lidt på indledningen for at søge hver enkelt stilling. Jeg bruger indledningen som det motiverende afsnit. Jeg synes selv, at det er blevet en udmærket ansøgning og min strategi er, at jeg vil prøve at køre med standardansøgningen i en måned og simpelthen søge et job pr. dag. Hvis jeg så ikke kommer til samtaler på nogen af de 30 ansøgninger, der kommer ud af det, må jeg prøve at søge stillingerne med mere individuelle ansøgninger igen. Mit problem er, at jeg har sendt så mange af de helt individuelle ansøgninger uden at komme til samtaler, så nu må der ske noget andet.

En af mine søde kolleger er tillidsrepræsentant og ser i den forbindelse rigtig mange ansøgninger, så han ved, hvad der virker og ikke virker. Han har lovet at gå min ansøgning igennem med kritiske briller. Jeg er spændt på hans feed back.

Jeg glæder mig over at have fundet energien til at skrive ansøgninger igen. Der har været en lang periode, hvor jeg var ved at kaste op over ethvert stillingsopslag, jeg så. I alle stillingsopslagene skal man elske at holde ti bolde i luften ad gangen, man skal være selvkørende samtidig med at man er en teamplayer og der er mange flere af de der indbyggede modsætninger i stillingsopslagene. Sandheden er, at jeg for længst har indset, at man kun kan lave en ting ad gangen og at jeg ved, at jeg er god til at arbejde i teams, men at jeg foretrækker at arbejde alene. Man skal nærmest være multikunstner for at få et job i dag.

I mit CV står der, at jeg er 49 år, og jeg er sikker på, at det er noget, der skræmmer mange arbejdsgivere væk. Jeg er så tæt på de magiske 50 år, men jeg føler mig ikke sådan, og jeg ved, at jeg er mindst lige så dynamisk som en på 35, jeg har bare 15 års erfaring mere.

Jeg har dagpenge et år endnu, så falder jeg for dagpengegrænsen på de 104 uger og så venter kontanthjælpen, som man på ingen måder kan leve af. Kontanthjælp udgør ca. 10.000 kr. netto pr. måned og så er der vel ca. 8.000 efter skat – det kan jeg ikke engang betale mine faste udgifter med, og så ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre. Uanset at jeg ikke bryder mig om det, må jeg sige, at det virker motiverende for produktionen af ansøgninger. Jeg har sågar søgt et par akutjobs, selvom jeg (endnu) ikke er i målgruppen for dem.

Et af de jobs jeg har søgt, er et jeg virkelig gerne vil have. Det er et internt opslag her i Moderniseringsstyrelsen, hvor de søger en systemkonsulent til leverandørstyring og brugersupport på det fællesstatslige rejsesystem ‘RejsUd’ (og forhåbentlig også hjem igen 🙂 ). Min erfaring fra tiden  (7 år) med tidsregistreringssystemet mTID passer perfekt til det ledige job og jeg er uden tvivl kvalificeret. Jeg håber meget på at komme til samtale.

17 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Kong Mor

  Min kvalme over det hele har desværre varet mange måneder, hvor jeg ikke har fået søgt de stillinger, som jeg skulle søge. Jeg må bare se positivt på, at jeg nu har fået gejsten tilbage.

  Jeg håber meget på at få stillingen, men jeg bliver desværre ikke alene i ansøgerfeltet, for de har også slået den op eksternt. Så kan jeg bedre forstå, at de først holder samtaler i uge 8-9.

 2. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Jeg havde også et par uger med akut kvalme over alle ansøgninger. Tror at det er naturligt når man gør så meget ud af en masse og ikke kommer til samtale. Men jeg håber at du er selvskrevet til denne stilling – det lyder lige som noget for dig!

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Ellen

  ja du har fuldstændig ret. Jeg håber så inderligt at der også kan findes et job til mig et eller andet sted.
  Tak for dine gode ønsker – det hjælper alt sammen. Jeg håber meget at jeg kan leve op til kravene på det interne job. Jeg er ikke i tvivl om at jeg er kvalificeret – jeg skal bare have overbevist dem om at jeg er det.

 4. Ellen
  Ellen siger:

  Det er godt nok hårdt arbejde at være uden arbejde!
  Det er altså ikke helt i orden, det der sker i Danmark i øjeblikket med hele arbejdsmarkedet. Og ikke mindst dem der ikke er på det …
  Jeg krydser alt hvad jeg har at krydse, for at du kommer til den samtale OG at du får jobbet. Du lyder superkvalificeret, så det skal bare gå godt, skal det.

 5. Pollyanna
  Pollyanna siger:

  Jeg vil ønske dig knæk og bræk – det må være så enerverende at søge og søge uden held.

 6. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  Kære Den stille pige

  Tak skal du have. Det er altid dejligt, når der er nogen, der håber sammen med en.

 7. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Eric

  Ja og håbet er som bekendt lysegrønt 🙂

  Det er mange tusind mennesker, der nu begynder at falde for dagpengegrænsen på de 104 uger. Hvis de er gift, er de nødt til at lade sig skille for at kunne få kontanthjælp. De må ikke eje noget, der er mere end 10.000 kr. værd, bilen skal sælges, friværdien i huset skal udnyttes, pensionsordninger skal ophæves osv osv. Jeg er lidt i tvivl om, det er de samme regler i alle kommuner, eller om den enkelte kommune har et vist frirum.

  Det er en frygtelig situation, og jeg synes bestemt ikke, den er et velfærdssamfund værdig.

  Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre, hvis jeg ikke finder mig et ordinært job og kontanthjælpen truer. Jeg har ikke bil og bor i en lejet lejlighed, så her er ikke rigtig noget at komme efter, så det er ikke det der bekymrer mig, men det er udsigten til ikke at kunne betale mine faste udgifter og at konstatere, at hvis jeg betaler min faste udgifter, har jeg ikke noget at leve for. Min største udgiftspost er huslejen, men jeg bor billigt, så de kan næppe tvinge mig til at flytte til noget billigere (der er næppe billigere at få), så jeg kan ikke mingelere mig igennem.

  Jeg må bare klø på med ansøgningerne. Jeg har faktisk prøvet at søge job i Netto, men har fået blankt afslag alle fire gange, for jeg har jo de helt forkerte kvalifikationer. Jeg håber, at jeg lykkes med at finde mig et job!

 8. Eric
  Eric siger:

  Ja, udover at søge det bedste man har lært, kan man kun håbe. Det er deprimerende at tænke på, at så mange er i den situation. Det gør mig så harm, at man i en tid med stor arbejdsløshed barberede dagpengeperioden til det halve og udbombede efterlønnen, så den naturlige afgang falder. Man bralrer op om flexicurity, men snart er der kun flexi tilbage. Det er undergravende.

 9. denstillepige2012
  denstillepige2012 siger:

  Kære Hanne

  Jeg krydser fingre for dig og håber, at du kommer til samtale vedr. det interne job OG får jobbet 🙂

 10. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Inge
  Tak Inge.
  Jeg skal tale med vores TR her senere på dagen og jeg vil eksplicit spørge ham, om han vil lægge et godt ord ind for mig.
  Jeg har været inde og spørge min chef om han kan og vil sparke nogle døre ind for mig. Han svarede, at han i hvert fald gerne vil prøve at spørge chefen for det andet kontor om, hvad de forestiller sig. Jeg vil gøre meget for at få jobbet,

 11. Inge
  Inge siger:

  Det er da oplagt at kalde dig til samtale på det interne job, håber jeres TR kan og vil lægge et godt ord ind for dig.
  Jeg krydser i hvertfald det hele for at det bliver dit job. 🙂

 12. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine
  Jeg håber meget på det interne job, men de kender mig ikke, for Moderniseringsstyrelsen er en stor styrelse. De har selvfølgelig mulighed for at kontakte min nuværende chef, og det håber jeg, at de vil gøre. Jeg kan også håbe på, at der ikke er ret mange ansøgere, da det er en lidt speciel profil de søger. Det skal være en systemkonsulent, der også har forstand på økonomi, og der passer jeg vældig godt ind.

 13. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Hepper også på, at du – mindst – kommer til samtale til den internt opslåede stilling. Hvad siger tillidsrepræsentanten, kan han sparke nogle døre ind??

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Tak skal du have. Jeg håber meget på at komme til samtale internt. Det er en god idé at spørge tillidsrepræsentanten, det havde jeg slet ikke tænkt på.

 14. rejen
  rejen siger:

  Det er surt med alle de ansøgninger og så man ikke får svar på nogen af dem. Jeg håber at du kommer til samtale internt, det kunne være dejligt for dig..;-D

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen
   Jeg håber rigtig meget på at komme til samtale på det interne opslag. Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, at jeg er kvalificeret – men jeg kan jo komme i konkurrence med folk, der har længere erfaring i Moderniseringsstyrelsen, og som derfor bliver foretrukket. Spændingen holder længe, for der står i stillingsopslaget, at de først holder samtaler i uge 8 og 9.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.