Rengøringshjælp

Min dejlige rengøringshjælp er tilbage

Jeg er jo på dagpenge og sparede min private rengøringshjælp væk som noget af det første. Nu er jeg imidlertid kommet lidt til penge, fordi jeg har hævet en pensionsopsparing, og jeg har prioriteret at få min dejlige rengøringshjælp tilbage. Jeg sparer gerne på en masse andre ting for at få råd til at have Gyda, som hun hedder. Privat rengøringshjælp er en vild luksus for mig.

I går var første gang jeg atter kom hjem til et voldsomt rent hjem, det var bare så dejligt og jeg sætter så stor pris på hende. Jeg synes ellers nok, jeg kan svinge både en klud og en støvsuger, men jeg kan godt se, at det bliver 10 gange bedre, når Gyda gør det for mig. I Hvidovre er der fx frygtelig meget kalk i vandet, og det danner nogle rigtig gyselige kalkrande i toilettet, og uanset hvad jeg gør, kan jeg ikke få dem væk, men det var selvfølgelig lykkedes for Gyda.

Hun er helt fantastisk; hun er 70 år og kan selv se, hvad der skal gøres. I de år jeg har haft hende, har jeg kun to gange skrevet en seddel til hende om, hvad jeg kunne tænke mig, der skulle ske og det var den indvendige rengøring af køleskabet, som hun jo af gode grunde ikke ser af sig selv. Engang glemte jeg fx nogle nyvaskede skjorter, der hang på et dørhåndtag og sørme om de ikke hang og var strøget, da jeg kom hjem. Det er fantastisk, hvad hun kan nå på de to timer, vi har aftalt, der skal bruges pr. uge.

Jeg håber, jeg er en god arbejdsgiver – hvis jeg er hjemme om onsdagen laver jeg i hvert tilfælde altid kaffe til Gyda kommer, og så vender vi lige verden og dens tilstand, inden jeg forlader mit hjem. Jeg kan trods alt ikke lide at være hjemme, når hun gør rent for/hos mig, og jeg tror også, at hun foretrækker at være der alene.

23 Svar
 1. Anna
  Anna siger:

  Vi har også haft en “Gyda”, men hun hed bare Margrethe. Hun har gjort rent hos os i 4 år indtil i sommers, hvor hun måtte sige fra pga problemer med gigt. Det er umuligt at løfte arven efter hende. Hun var grundig, omhyggelig, dygtig og tog det hele af sig selv. Det er en skøn luksus med rengøringshjælp. Vi har 3 børn i alderen 6-13 år, så nu her ham den store i gang med at lære at gøre ordentligt rent, så han også kan få nogle flere pligter.. Det er jo heller ikke nogen skade til… 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anna

   Velkommen til min blog og tak for din kommentar.

   Det er så dejligt med en rengøringshjælp, der tager det hele af sig selv – det er noget af det mest fantastiske, at man ikke behøver at instruere. Det er da super, at du lærer din store søn at gøre rent. Det vil han blive glad for senere i livet.

 2. Tove
  Tove siger:

  Deter kun godt at kunne forkæle sig selv lidt 🙂 jeg kan godt forstå, at du har prioriteret at få rengøringshjælp igen.

 3. Susanne
  Susanne siger:

  Det er SÅ skønt. Jeg har min private rengøringsmus, så længe Sara bor hjemme. Og når hun altså ikke lige er kaldt til sine vikarjob. Jeg elsker at komme hjem og mærke duften af nyvasket trægulv og se badeværelset præcis, som jeg gerne vil have det. Jeg kan godt forstå, at du giver dig selv denne glæde, når det nu er muligt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Det er nemlig lige præcis skønt. Det er i sær det med at komme hjem og der dufter rent og godt, der er den store glæde.

 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Pia

  Ja hvis man har det, som du beskriver er det nok ikke nemt at få udefrakommende hjælp; det ville bare være synd for alle parter. Jeg har også vinduespudser og nyder det meget. Jeg kan ikke pudse vinduer uden at de bliver stribede, og det kan jeg ikke holde ud at se på.

  Jeg har kommenteret på det om stamoplysningerne på den anden blogpost.

 5. Pia
  Pia siger:

  Jeg kan godt se det dejlige i at have en til at gøre rent, men jeg tror aldrig jeg når det stadie, hvor jeg har lyst til at få sådan en hjælper, uanset om det blev gjort ganske gratis. Dertil er jeg nok alt for pernittengrynet og perfektionist. Kun min metode og midler er rigtige 😉 Men vinduespudser har jeg haft i mange år,
  Jeg skal, som altid, skrive navn, mail og blogadresse, hver enste gang for at få lov at kommentere hos dig. (skrev samme notits under “den nye blog” )

 6. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Overleveren

  Det er så dejligt, det skulle I næsten unde jer selv, hvis I på nogen mulig måde kan få råd – og selvfølgelig ønsker at prioritere sådan. En robotstøvsuger er sikkert en dejlig ting, men jeg stoler ikke rigtig på, om de nu også gør det ordentligt. Jeg tror ikke, det kan blive lige så godt som et menneske. Tusind tak for tippet om pimpstenen, det vidste jeg ikke. Hvor køber man sådan en sten?

  —-
  Jeg holder meget godt fast i Gyda og prøver at passe hende godt og i det hele taget være en god kunde, som hun har lyst til at komme hos trofast hver evig eneste uge.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja gratis er det jo ikke. Jeg prioriterer det meget højt og sparer derfor gerne andre steder.

 7. overleveren
  overleveren siger:

  Det må nu være meget rart, men vi har aldrig prøvet det. Kan være det kommer en dag, så vi må selv bekæmpe kalkrande og hundehår.

  Mht det sidste handler det jo om en god støvsuger – og jeg kan sagtens afsløre at en robot står ganske højt på ønskesedlen hvad dét angår.. og det første .. shhh.. en lille hemmelighed.. det tager ca 3 minutter at fjerne de rande.. med pimpsten 🙂 Det er ingen kunst, selv om det må se sådan ud for dig …

  Hold du godt fast i hende du har der.. hun ved vist hvad hun gør.

 8. Eric
  Eric siger:

  Misundelig? Nej da, overhooovedet ikke. Hvad er skønnere end at lege slangetæmmer med Nilfisken og tørre støv af philodendronblade? Men Marie har vi dog, det må indrømmes. Ja, det kalder vi opvaskemaskinen, og hun er et skattet medlem af familien.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg kan godt forstå, du er misundelig. Jeg kan godt foreslå dig en del ting, der er sjovere end at lege slangetæmmer med støvsugeren, du kan fx skrive blogposter og rode med din computer, det kan man få mange timer til at gå med. Jeg har ikke plads til en opvaskemaskine, det er jeg til gengæld misundelig over.

 9. denstillepige2012
  denstillepige2012 siger:

  Sådan en frisk, ældre dame kunne vi også bruge i vort hjem 🙂

  Men jeg har aldrig rigtig haft modet til at lade en vildt fremmed komme ind i mit hjem og rydde op i mit/vores rod og snavs.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   En del af humlen er, at man selv skal rydde op på forhånd, men så er man også sikker på, at det bliver gjort en gang om ugen.

 10. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Jeg er også misundelig. Vi havde alletiders dame for år tilbage. Hun styrede selv, hvad der skulle gøres og var sød og rar. Underholdt endda Donnaen (der den gang var 3-4 år) en halv times tid en gang i mellem, hvis det var nødvendigt. Men hun flyttede. Så havde vi diverse andre forsøg, men ikke lige heldige. Blandt andet måtte Gemalen løbe bagefter med den ene og tørre gulv af, når det blev efterladt plaskvådt. Og i øjeblikket synes vi ikke vi har råd. Øv.

  PS: Hvor blev de 100 af? Jeg kiggede på dem igår (og det var interessant læsning), men nu kan jeg ikke finde dem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten
   Det er nemlig lige præcis det med at de selv styrer, hvad der skal ske, der gør dem helt uundværlige. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, når Gyda bestemmer sig for, at hun ikke vil mere, hun er trods alt 70 år, for hun er unik. Jeg gider fx ikke løbe bagefter med en gulvklud som Gemalen gjorde. Jeg har sådan set heller ikke råd, men jeg gør det alligevel, og jeg må spare på andre ting for at kunne gøre det.

   De 100 ting finder du oppe i top-menuen i menupunktet ‘Om blogger’ men ellers er der et link her: https://stegemueller.dk/blog/om-mig/100-2/

 11. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Inge
  Jeg kan godt forstå, du er misundelig – jeg er også misundelsesværdig i denne henseende. Jeg ved desværre, at Gyda ikke kan tage flere kunder end hun allerede har (hun har mig og en af præsterne i Hvidovre) – og det ville også være bøvlet for hende at komme til Roskilde.

 12. Inge
  Inge siger:

  Uhhh jeg er misundelig, min rengøringshjælp stoppede for et halvt års tid siden, og jeg har ikke fundet en ny endnu..
  Har Gyda mod på at tage et par timer i Roskilde en gang om ugen.. ?? 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.