Guds lille klovn

Sogneaften

I Hvidovre Kirke har vi et aktivitetsudvalg, der arrangerer sogneaftener, nærmere bestemt 4-5 arrangementer pr. sæson sammensat over et tema og som har det fællestræk, at de skal handle om kristendom. I denne og næste sæson har vi temaet ‘Middelalderen’, og som led i dette tema har vi i aften set og hørt stykket ‘Guds lille klovn’, en familieforestilling med fortælling og musik. Vi skrev sådan i programmet:

Glem alle myter om den mørke middelalder og tag med GIÒIA på en rejse tilbage til 1300-tallets Italien. Tomei de Paolo’s børnebog ”Guds lille klovn” bliver fortalt på rim og vers i en gendigtning af Johannes Møllehave, vekslende med den tids iørefaldende musik arrangeret for blokfløjte, percussion og portativ (bærbart middelalderorgel). Historien handler om den lille middelalderdreng Alfredo, der blev Italiens bedste jonglør. De tre musikere træder ind og ud af historien på skift, og musikken gør det hele til en fængslende totaloplevelse.

GIÒIA var en helt fantastisk oplevelse. Jeg satte mig tilbage og åbnede alle sanser og lyttede til den dejlige musik, der blev spillet på middelalderinstumenter – bla. et ‘portativ’ – et lille transportabelt orgel med blæsebælg som en sækkepibe – og skønne fløjter og percussion. Det var musik og fortælling, der var til at blive glad af. Hvis du ser at GIÒIA spiller i nærheden af dig, kan jeg kun anbefale dig at gå ind og lade dig føre med af musik og fortælling. Lige inden pausen fik de os endda til at danse i kirken, hvem skulle nu tro det – danse i en kirke, men alt kan lade sig gøre i Hvidovre Kirke.

Desværre var vi ikke ret mange. Sneen, kulden og håndbolden har sikkert holdt folk hjemme, for sogneaftenerne plejer at være velbesøgte, men sådan er det i kirken, man kan aldrig vide, hvor mange, der vil dukke op.

 

 

4 Svar
 1. Rejen
  Rejen siger:

  Det har nok været kulden der har holdt folk indendøre, men dejligt at jer der dukkede op havde en dejlig aften..;-D

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja jeg tror også på den med kulden, og så har håndbolden garanteret også sin del af skylden.

 2. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne
  Du kan tro jeg vil kigge efter den forestilling og anbefale den her i Ubby.
  Mange hilsner
  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Kirsten

   Det er godt, for det fortjener ensemblet virkelig. Du kan jo altid lade et ord falde til jeres aktivitetsudvalg eller hvad I nu kalder det i Ubby.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.