,

Ny blog

Nu foreligger bloggen i en helt ny version

Jeg kunne ikke opdatere til WordPress 3.5; hver gang jeg prøvede, kunne jeg ikke komme ned i skrivefeltet og menuen med formateringen forsvandt. Da det er vigtigt hele tiden at være på den nyeste version, måtte problemet altså løses. Jeg henvendte mig til http://wpdk.dk/ og bad om hjælp. På ingen tid havde Peter fundet ud af, at det skyldtes, at mit tema var blevet for gammelt. Han foreslog en ny samlet løsning med version 3.5 og et nyt tema. Jeg slog til med det samme og resultatet ser I nu her.

Jeg er selv vældig godt tilfreds og håber også at I kan lide det, det er jo jer, der er mine brugere. Lad mig sige det straks – jeg skulle også lige selv vænne mig til det. Men efter at have vænnet mig til det:

 • Jeg kan godt lide renheden og enkeltheden
 • Nu er der fokus på den enkelte post
 • Alt med navigation er samlet oppe i topmenuen og allernederst på siden for netop at bevare fokus på den enkelte post
 • Skrifttypen er med vilje lidt stor – vi bliver jo ikke yngre, og så har jeg valgt en skrifttype, der egner sig godt til at blive læst online
 • Jeres kommentarer er ledsaget af et lille rundt billede af jer
 • Min side med 100 ting er pludselig dukket op igen, og det er en side, jeg faktisk er ret glad for. Jeg ved ikke, hvorfor den ikke kunne blive vist på den gamle blog
 • Sidst men ikke mindst ser siden også godt ud på mobiltelefoner og andre enheder

Lad mig høre hvad I mener om den nye blog.

Jeg kan stærkt anbefale http://wpdk.dk/ hvis I hoster WordPress-bloggen selv og kommer ud for problemer. Jeg har fået en topservice og lynhurtig levering. Det er ikke længere siden end i går morges jeg skrev til dem om mit problem med at opgradere, og nu inden for 24 timer foreligger en helt ny løsning. Jeg har haft et vældig godt samarbejde med Peter, hvor vi har mailet og ringet sammen om de forskellige temaer, der opstod. Jeg kunne ikke ønske mig det bedre. Nu glæder jeg mig til at udforske de muligheder, der ligger i det nye tema.

28 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Pia

  Det er fint at du er ærlig omkring den nye blog. Det skal jo ikke være en ‘rygklapperblog’. Jeg kan godt se hvad du mener med den svage skrifttype. Jeg vil prøve at høre Peter om vi kan finde en mere sort farve, det kan måske hjælpe på det. Jeg har allerede spurgt ham om det med at I skal taste stamoplysningerne ind hver gang. Hans forslag var at sætte godkendelsesfunktionen på igen, men det er I jo heller ikke så glade for, så jeg ved desværre ikke rigtig, hvad jeg skal gøre ved det.

  Det må være rigtig længe siden du har læst det om de 100 ting, for de har ikke været mulige at se i hele den gamle blogs levetid. Du har med andre ord en rigtig god hukommelse 🙂

 2. Pia
  Pia siger:

  Når jeg skal være helt ærlig, kunne jeg bedre lide den gamle blog. Den var lettere læsevenlig. Her er det meget skarpt og blændende indtryk med svag skrift, trods størrelsen.
  Jeg har også hver eneste gang, jeg vil lægge en kommentar skulle skrive både navn, mail og min blogadresse.
  De 100 ting har jeg da for længe siden læst på din gamle blog, så jeg har ikke opdaget det var forsvundet.

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Jørgen

  Jeg kan godt forstå, at du troede, der måtte være noget galt – det er jo en ret omfattende ændring, der er sket. Jeg tror, det er rigtigt, at den nye trend er, at det skal være enkelt. Jeg kiggede på flere forskellige temaer inden jeg valgte dette, der hedder Structure – som jeg i øvrigt valgte sammen med Peter – og gennemgående for dem alle sammen var enkeltheden.

  Jeg gør meget for brugervenligheden, for jeg skriver jo for andre mennesker og ikke for nørder som mig selv.

  Jeg vil kigge på det ikke-fungerende link. Tak fordi du gør opmærksom på det.

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  I går besøgte jeg bloggen, da jeg skulle skrive om backup. Den umiddelbare reaktion var at der måtte være gået ged i et eller andet, men jeg kunne så hurtigt se at det måtte være med vilje, så at sige. Det er et fint tema uden dikkedarer – og mon det er den nye tendens at det skal være sådan. Enkelhed fremmer forståelsen. Jeg ved det ikke, men det er fint at du er så brugervenlig som tilfældet er. Jeg bemærkede i øvrigt at der ikke var et rigtigt fungerende link i artiklen fra 19. dec. om backupværktøjer. Klikker man på “smadre det hele” kommer man til bloggens begyndelse.

 5. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Overleveren

  Tak skal du have.

  Tak for din kommentar, som jeg virkelig tager meget seriøst. Tror du, det vil hjælpe, hvis jeg vælger en eller anden baggrundsfarve? hvilket temaet giver mulighed for. Jeg synes bare det er svært med baggrundsfarver, fordi de let bliver dominerende i forhold til teksten. Hvis jeg beslutter mig for en baggrundsfarve kunne jeg forestille mig, at det kunne være en ganske let lyseblå – hvad siger du til det? Der er noget med at blå giver ro.

 6. overleveren
  overleveren siger:

  Tillykke med det nye design, som jeg håber du bliver glad for. Det er yderst stilrent og sikkert. Men det stiller også store krav til dig som skribent, for hvis du ikke passer på vil væg til væg teksten på de store hvide flader skræmme læsere væk. Jeg må indrømme, at jeg blev lidt forskrækket da jeg gik fra læseren hver over for at skrive en kommentar – og så at alt det hvide fyldte hele min kæmpeskærm i bredden – og at teksten også var ganske bred.

  Jeg er måske lidt sart, men jeg kan ikke lide at sidde og kigge på en så stor hvid flade og læse.. jeg bliver ganske enkelt blændet og en smule træt.

  Jeg kan godt lide designet – men har et lille problem med alt det lyse.

 7. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Ellen

  Nej der kommer ikke mere i siderne – og det skulle jeg også lige vænne mig til, for det er jo sådan, at langt de fleste blogs rummer et eller andet i højre (eller venstre) side. Jeg spurgte også selv udvikleren om der ikke kom mere.

  Jeg kan godt forstå, at det er irriterende at skulle taste de oplysninger ind gang på gang. Det ville jeg også selv blive irriteret over. Jeg håber, at det går over med det nye design, du er godt nok den første der klager over det, så måske er det noget med kommunikationen mellem os to 🙂

  • Inge
   Inge siger:

   Jeg skal også taste navn, e-mail og url ind hver eneste gang jeg vil kommentere her, uanset om jeg kommer fra iPad eller Chrome..
   Der er ingen ændring af det i forhold til dit nye design.. desværre.

   • Stegemüller
    Stegemüller siger:

    @ Inge
    Det er da enormt irriterende. Jeg prøver at spørge Peter, der er ham, der har hjulpet med den nye side om det er noget, vi kan gøre noget ved.

 8. Susanne
  Susanne siger:

  Jeg synes, at det er fint. De få gange jeg selv har lavet om, har det nærmest været som at forandre på en god ven. Man skal lige vænne sig til det, også selv om det føles godt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Ja du har fuldstændig ret i det med den gode ven – det er sådan det føles; man har jo brugt lang tid ved bloggen på at skrive indlæg, der gerne skulle føles vedkommende.

 9. Ellen
  Ellen siger:

  Nogle gange skal der bare ske noget nyt, og det er meget smukt og enkelt, dit nye design, men jeg må indrømme, at jeg godt kan lide, hvis der sker lidt ude i højre eller venstre side (ikke begge), men du siger vist, at det kommer?
  Jeg er lidt spændt på, om dit nye WP kan huske mig fra gang til gang. I modsætning til hos alle andre, har jeg hos dig hver eneste gang skullet taste oplysningerne om navn, email og URL, hvilket ærlig talt er en anelse irriterende.

 10. denstillepige2012
  denstillepige2012 siger:

  Tillykke med det nye design 🙂

  Jeg tilslutter mig de øvrige læseres kommentarer om, at indtrykket er rent og enkelt.

  Men jeg har måske lidt svært ved at vænne mig til, at der ikke er en kolonne med nyeste kommentarer, nyeste indlæg, kategorier, blogroll etc. Men det er jo nok bare et spørgsmål om smag og behag – og vaner 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille Pige

   Tak skal du have.

   Jeg skal også vænne mig til at alt det “mangler” ude i højre side, men reelt er det jo bare flyttet ned i bunden af det enkelte indlæg. Jeg er godt klar over, at hvis man ikke er inde på et indlæg er der godt nok langt ned i bunden. Vanens magt er stor 🙂

 11. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Jeg kan også godt lide dit nye design. Og jeg blev da nysgerrig og vil straks finde dine 100 ting 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Dejligt at du også kan lide det nye design.
   Du skal være så velkommen til at lære mig bedre at kende via de 100 ting.

 12. Tove
  Tove siger:

  Det er et minimalistisk og enkelt design 🙂 og det er i ordet positive forstand.

  Det ser rigtig godt ud … og er meget overskueligt 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Tove

   Tak skal du have; jeg har netop valgt temaet på baggrund af dets enkelthed, så det er rigtig dejligt, at I tager så godt imod det.

 13. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Kirsten

  Tusind tak skal du have. Ja jeg kan jo ikke selv tage æren for at have lavet det, jeg har bare udtrykt mine ønsker, som jeg vil få en regning for. Hvis jeg overhovedet havde kunnet lave det selv, ville det have taget mig mindst tre uger.

 14. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Lene

  Tak skal du have; det er en rigtig god sammenligning med brillerne. Jeg kan også selv dårligt huske hvordan den gamle blog så ud. Det er underligt, at noget man har set på så tit bare forsvinder fra hukommelsen på ingen tid.

 15. Lene
  Lene siger:

  Tillykke med dit nye look, og lige som jeg har det med mennesker, der får nye briller, så kan jeg godt se, at der er forandret her, men jeg kan ikke huske det gamle look 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tak skal du have – det glæder mig meget, at du opfatter det sådan, for det var netop også min hensigt. Jeg havde fået dynget den gamle side alt for meget til med ting og sager.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja det er nemlig blevet rigtig enkelt at se på. Jeg kan se, at min blogroll stadig mangler; det skal jeg lige have Peter til at se på.

Der er lukket for kommentarer.