E-bogslæser 2

Nu er e-bogslæseren kommet

E-bogslæseren BeBook Pure er nu i hus og jeg har brugt et par timer på at læse brugsanvisningen, installere Adobe Digital Editions (ADE), Kreere et AdobeID, købe en bog og overføre den til e-bogslæseren og forsøge at blive fortrolig med navigationsknapperne. Det tog mig i øvrigt et stykke tid at finde ud af, at min nyindkøbte bog blev vist af ADE fra dens position i temp-mappen, og at det var derfor jeg ikke kunne overføre den til e-bogslæseren. Da jeg først havde fundet ud af det, gik overførslen som en leg.

Brugsanvisningen er formentlig god, men den er sat med så små bogstaver, at jeg helt bogstaveligt må sidde med en lup og læse i den. Godt nok trænger jeg vist snart til nye briller men alligevel…

Navigationen er ikke særlig nem. Jeg prøver at trykke på de forskellige knapper med en forventning om, at noget bestemt skal ske, men der sker hele tiden noget andet eller også sker der ingenting. Det er noget forvirrende. Måske skyldes det, at jeg ikke kan se, hvad der står i brugsanvisningen om de forskellige knapper?

Skærmen er superlækker og bogstaverne står knivskarpt ved en opløsning på 800*600. Det er virkelig imponerende skarpt.

Det er lykkedes mig at indstille dato og tid, og det er vigtigt, hvis man låner bøger, fordi disse har en udløbsdato, og hvem synes, det er rart at mistet plottet i en lang krimi? Man kan låne bøger på eReolen, som Hvidovre Kommune heldigvis er tilsluttet. Jeg skal have sat mig ind i hvad de har at tilbyde, men umiddelbart ser det rigtig godt ud.

Og så vil jeg i øvrigt gå i seng med min nyindkøbte Marco Effekten af Jussi Adler Olsen… Der kan gå lang tid mellem jeg læser en bog, men det kan være at den gode BeBook Pure kan få mig i gang igen?

 

15 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Tillykke med dit nye legetøj 🙂
  Jeg har absolut ingen forstand på det læseinstrument, men det lyder som et godt hjælpemiddel.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Inge

  Det er besværligt at nærlæse e-bogslæseser. Jeg håber jeg hurtig hurtigt lærer den et kende.

 3. Inge
  Inge siger:

  Det lyder besværligt at man skal nærlæse en brugsanvisning for at kunne bruge sådan en e-bogslæser..
  Men mon ikke du hurtigt lærer den at kende.

 4. Eric
  Eric siger:

  Hvad de vil bestemme? Alt som er syndigt i deres besynderlige univers, men i øvrigt fuldt legalt. Det fører for vidt at svare på her. Søg på apple + censur og du får stof til mange timers læsning.

 5. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Eric

  Det går allerede lidt bedre med navigationen. Jeg prøver mig frem og ind imellem dukker der det op bag knapperne, som jeg havde regnet med 🙂

  Jeg er enig med dig om iPad. Det jeg er allermest irriteret over ved Appleprodukterne er deres bundthed i relation til bestemte formater. Det er som at komme ind i en anden verden, der er meget begrænset. Jeg har min iPhone, som jeg er glad for, men det er også æble nok for mig.

 6. Eric
  Eric siger:

  Det med navigationen skal nok komme, men det er selvfølgelig irriterende indtil da. Det ender bestemt også med, at jeg køber sådan en dims, nu de vil kendes ved flere gængse formater.
  En iPad skal jeg ikke ha’ – skøre puritanere i USA’s bibelbælte skal ikke bestemme, hvad jeg må og ikke må på min computer.

 7. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Susanne

  Du har helt ret, og som rejsekammerat er den uovertruffen. Nu skal jeg bare have lært at navigere i og med den. Det irriterer mig lidt, at det ikke uden videre er muligt – for mig.

 8. Susanne
  Susanne siger:

  Det lyder næsten som om, det nye indkøb kunne gå hen og blive en god ven. Den er i hvertfald lettere at bruge som rejsekammerat end posen fra biblioteket.

 9. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Jeg er sikker på, at jeg nok skal blive glad for den, jeg skal bare lige finde ud af, hvordan de pokkers knapper virker. Jeg tror jeg bare skal begynde at læse, så kommer det nok af sig selv.

  Det er faktisk ikke noget problem, at siderne er mindre end i en almindelig bog; det vænner man sig lynhurtigt til, og selve læseren er af samme grund i en meget handy størrelse, og er til at tage med over alt.

  Jeg synes, du skal give din egen læser en chance mere. Det er da synd at den bare ligger uden at blive brugt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   iPad er selvfølgelig den ultimative løsning, hvor du får mange funktioner i én mobil enhed. Men er du sikker på, at du kan finde ud af den 🙂

 10. Ellen
  Ellen siger:

  Rigtig god fornøjelse … du kan for det første glæde dig til Marco Effekten (særskrivning. FY, Jussi!) og for det andet må det egentlig være ret fedt at kunne ligge i sengen og læse sådan en murstensroman. Utallige er de gange, jeg fik bogen i hovedet, fordi jeg faldt i søvn … det er lige før, det gav blå øjne 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Tak skal du have. Det er lige præcis genialt, at kunne ligge i sengen at læse sådan en lille, let og handy sag; så meget nåede jeg dog at finde ud af i aftes.

   Jeg kom et lille stykke ind i Marco Effekten, og den virker rigtig god.

 11. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Det var godt nok hurtigt 🙂 Det med brugsanvisningen lyder dog meget besværligt (men jeg hader også alt, der lugter af brugsanvisning), men du er da tilsyneladende allerede nået langt. Nu må du ikke læse hele natten 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten.

   Ja jeg synes også, det var hurtigt den kom.

   Jeg har det sådan set fint med brugsanvisninger generelt, men jeg er irriteret over, at det absolut skal stå men sådan nogle små bogstaver – jeg tror det er størrelse 6 eller sådan noget lignende.

   Jeg slukkede pænt lyset kl. 22:00 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.