,

Telendos

Forårsferien

Turen til Telendos er bestilt. Jeg kom til at tænke på, at jeg jo har feriedagpenge, der skal bruges inden 1. maj for ikke at bortfalde. Der står simpelthen 37.000 kr på kontoen, der bare venter på at blive brugt. Sidste år kom jeg til at forære samfundet 10.000 kr. i ubrugte feriepenge og den tort skal jeg ikke lide igen. Penge brugt på rejser, er de bedste penge man kan bruge.

Jeg har bestilt 29 dage på verdens mest fredelige ø med afrejse den 24. maj og hjemkomst den 21. juni. Jeg glæder mig til at se Grækenland grønt og frodigt, hvilket vil være nyt, da jeg ellers plejer at komme i august, hvor det hele er brunt og afbrændt af solens stråler. I følge Lonely Planet kan der falde lidt regn i maj, men hele juni skulle være tør. Det lyder som frisk timian og blomstrende bougainvilleaer…

Jeg skal bo i en ferielejlighed på Hotel Porto Potha med ubegrænset havudsigt. Det eneste, der generer mig er, at man kommer til at betale 4.000 kr. i gebyr for ubenyttede senge. De kunne da bare lade være med at vise den information på hjemmesiden, så ville jeg slet ikke tænke over det; men sådan er det at rejse alene, jeg må da snart have vænnet mig til det!

Der er selvfølgelig gratis internet, jeg kan jo ikke være uden netforbindelse i en hel måned 🙂

Hotellet er ikke børnevenligt, men henvender sig til voksne uden børn. Dog skriver Spies, at de ikke kan garantere, at der ikke er børn. Det lyder godt.

Inden jeg tager af sted, skal jeg have købt en e-bogslæser, for det er ikke muligt at slæbe almindelige bøger med til fire uger. Da jeg sidst var på Telendos var jeg meget imponeret af alle englænderne, der lå på stranden med hver deres e-bogslæser. En lille let og handy sag, mens jeg kom slæbende med en kæmpe bog. Min e-bogslæser skal være en Sony, for den kan læse alle filformater, men jeg skal selvfølgelig have undersøgt markedet grundigt.

Nu har jeg noget at se frem til og at glæde mig til. Det er rigtig dejligt.

Relaterede indlæg.

22 Svar
 1. Inge
  Inge siger:

  Ajjj hvor lyder det lækkert.. Du har lige skaffet dig selv noget rigtig godt at se frem til.. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Det bliver rigtig lækkert. Jeg glæder mig allerede, og du har helt ret i, at det er rart at have noget godt at se frem til.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Jørgen

  Ja ikke 🙂 Jeg kan sagtens holde ferie i fire uger på en græsk ø, jeg elsker at komme helt ned i gear og bare være og opleve det, der nu er at opleve. Jeg har tænkt på, at jeg i år vil tage de ture som Spies har på programmet. Det har jeg ikke gjort de andre år, men det er en chance for at opleve noget, man ikke selv ret let kan arrangere. Jeg glæder mig meget.

  Ja det er rart at slippe for trivialiteterne i den hjemlige andedam i en hel måned.

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det lyder som en god ide. Tidligere ville jeg ikke kunne holde ferie på en græsk ø i 4 uger, men måske nok nu.
  Det må være dejligt at blive fri for at høre om Fredericias borgmester og andre trivialiteter i en hel måned.

 4. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  WOW en ferie du kan få!!
  Det bliver lækkert at få fri og bare nyde!
  Jeg anede slet ikke det var muligt at optjene så meget på feriekontoen!!
  Nyd din ferie!! 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor

   Det bliver ganske enkelt bare så dejligt, og jeg glæder mig allerede; det er rart at have noget at se frem til.

   Beløbet man har på feriekonto er en procentsats af ens løn (vist nok 12½ pct.), og da jeg var ret godt lønnet i Miljøministeriet løber det jo op alt sammen.

 5. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Ellen

  Tak skal du have; det kan ikke hurtigt nok blive den 24. maj.

  Jeg har tænkt det samme som du, nemlig at jeg for de penge jeg har kunne rejse tusind andre steder hen. Men jeg kender Telendos (har været der to gange før) og ved på forhånd hvad jeg får og at jeg kan få det lige som jeg vil have det. Dertil kommer at vanens magt er stor.

 6. Ellen
  Ellen siger:

  Du må da have en rigtig god ferie, når du når så langt.
  Men … når nu du så gerne vil se Ægypten, hvorfor gør du det så ikke nu, i stedet for en hel måned på Telendos.
  Ja, undskyld, altså, men jeg var nødt til at spørge … pengene er der jo, kan jeg se 😉

 7. Eric
  Eric siger:

  Pragtfuldt med 4 uger! Det er intet problem på Telendos. Eneste problem kunne være at huske, hvornår man skal hjem. 🙂 Jeg må “nøjes” med en uge på Telendos i september og vil slet ikke lægge skjul på min misundelse!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja det bliver så skønt, og jeg har også tænkt på det med hvordan jeg skal huske hjemrejsedatoen 🙂 Jeg må lægge det ind i kalenderen på min iPhone og så sætte den til at bippe dagen før. Du har jo været Telendos så mange gange, at du godt kan “nøjes” og i øvrigt har du jo en uge på Leros først.

 8. Ingrid schmidt
  Ingrid schmidt siger:

  Kære Hanne.
  God ferie og flot at du rejser alene. Det har jeg også prøvet nogle gange, hvor jeg så måtte betale for eneværelse, hellere det en dele værelse med en person man ikke harmonerer med. Min mand bryder sig ikke om at rejse, men jeg er så heldig at have en veninde som jeg ofte rejser med, her sidste halvdel af 2012 har vi været af sted to gange, nemlig i Budapest og i Egypten, dejlig ture, og vi deler værelse, det er jeg helt tryg ved. Venlig hilsen Ingrid

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Kære Ingrid

   Jeg har rejst meget alene, og det generer mig ikke det fjerneste. Jeg kan godt lide at opleve stille og roligt og i mit eget tempo. Ind i mellem kan jeg godt savne en at dele oplevelserne med, men man kan ikke få det hele.

   Hvor er det heldig, at du har en god veninde at rejse med. Jeg har meget om Budapest og at det skulle være et rart sted at besøge. Egypten står også højt på ønskelisten hos mig. Jeg skal simpelthen se pyramiderne inden jeg dør.

 9. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  Kære Gert

  Tak det glæder at du bifalder mine rejseplaner. Jeg synes også, at jeg trænger til lidt selvforkælelse, og når nu pengene står der, så skal de sørme også bruges.

  Jeg har bestilt en e-bogslæser – der er ikke altid så langt fra tanke til handling. Jeg tænkte på en iPad, men den blev for dyr for mig. En rigtig super e-bogslæser koster 1.000 kr. mens man ikke kommer under 4.000 for en iPad.

  Hanne

 10. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Kære Hanne

  Hvor lyder det fantastisk. 29 dage i fred og ro i det græske forår. Jeg synes det er den bedste idé du har fået længe, du trænger til lidt selvforkælelse. Hvad med en iPad i stedet for en e-bog? Så har du glæde af alle de andre funktioner. Hvis man ikke vælger nyeste model er de faktisk ikke så dyre.

  (Og, undskyld, Pia og Fruen i Midten, det er sikkert velment, men det her er måske ikke stedet at diskutere dagpengeregler)

  Gert.

 11. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Pia

  Det lyder nemlig rigtig dejligt og jeg glæder mig allerede. Jeg synes det er skønt at skulle være det samme sted i fire uger, og hvis det bliver for kedeligt, er det bare at tage båden over til Kalymnos, hvor der er masse at se.

  Jeg hæver mine feriedagpenge, mens jeg er i arbejde og inden første maj, så skulle det hele gå op. Jeg har det fint nok med at “snyde”, da det er mine egne penge. Hvis det var samfundets, kunne jeg aldrig finde på det.

 12. Pia
  Pia siger:

  Det lyder vel nok dejligt, altså lige bortset fra, at jeg nødig selv vil holde en måneds ferie samme sted. Ikke engang 14 dage 😉 Det græske er allerbedst at besøge i maj og oktober, så det er da helt perfekt. Jeg håber du selv har helt styr på feriereglerne, så du ikke havner mellem to stole i systemet. Selvfølgelig skal du selv have glæde af de feriepenge, og der er regler, hvor de kan udbetaltes senere, fordi det ikke har været muligt at afholde ferien indenfor tidsrammerne

 13. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Fruen i Midten

  Ja det bliver så skønt. Jeg hæver feriepengene mens jeg er i arbejde og holder bare reelt ferien senere, så kommer jeg ikke ind i dagpengekontrolhelvedet og når samtidig at hæve feriepengene inden den 30.4.2013.

 14. Lene
  Lene siger:

  Hvor lyder det lækkert med sådan en tidlig ferie. Det er da helt klart bedre, at du får rejst dine egne penge op 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Ja lyder det ikke bare dejligt; ingen andre skal holde ferie for mine feriepenge 🙂

 15. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  Kære Susanne

  Tak skal du have; der er jo længe til, men så er der så meget desto mere tid at glæde sig i. Det bliver vildt fedt.

 16. Susanne B. Fuglsang
  Susanne B. Fuglsang siger:

  Kære Hanne.

  Hav en rigtig god ferie, det fortjener du sørme… 🙂

  Mange hilsner
  Susanne.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.