,

God service

Jeg en kylling

Ferietiden nærmer sig, de første danske jordbær er fremme, og de smager af noget. Altså er det på tide at få styr på det med feriepengene, jeg skal jo på højskole – og jeg glæder mig.

Jeg har en rigtig god kontakt i Hvidovre kommune. Det er hende, der sørger for mit fleksløntilskud og sørger for, at min bette udbetaling fra FKN bliver fradraget korrekt. Hun er utrolig sød og hjælpsom. Så jeg mailede til hende, at jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal forholde mig. Jeg er altid bange for at ende med en uforudset regning fra “systemet”, og derfor spørger jeg hellere en gang for meget end for lidt.

Mine feriepenge står hos Feriekonto. Der er 14½ dag svarende til 7.100,- kr.  Da man selvfølgelig ikke kan få både fleksløntilskud og feriepenge, skal der modregnes; ikke krone til krone, men “bruttoficeres med 30 pct.” Det er så her, jeg står af. Så jeg ringede til hende, og spurgte hvad det betød i kroner og øre. Det kunne hun ikke lige svare på, men inviterede mig til at komme ned og se beregningen. Hun medgav, at det ikke er helt let. Jeg vil da tage imod tilbuddet. Før “vi” kan lave beregningen, skal jeg have de konkrete tal fra Feriekonto. Det er jo logisk nok.

Derfor gik jeg straks ind på borger.dk og tastede datoer og dage. Når man har klikket sig gennem diverse sider, skal man erklære på tro og  love, at alle oplysningerne er rigtige, og det bliver oplyst, at det er strafbart med bøde eller hæfte, hvis det ikke er sandt.

Der stoppede jeg så, for jeg er usikker på det første spørgsmål:

Jeg har ikke forladt det danske arbejdsmarked, altså er nummer to udelukket.

Nummer et: Jeg modtager jo netop en offentlig ydelse, når der ikke modregnes med krone til krone i fleksløntilskuddet, men kun med de “bruttoficerede 30 pct.” Så summa summarum så synes jeg, der mangler en eller flere valgmuligheder.

Så nu har jeg ulejliget min kontakt igen…


PS: Hun har allerede svaret, der skal kryds i nummer 1. Jeg synes da ellers, jeg modtager en form for offentlig ydelse…

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg kommenterede på indholdet af dit opslag, men den kommentar er åbenbart røget ud i cyberspace. Nå, værkshøjde havde den kommentar næppe heller. Det er bare mystisk, hvor tingene bliver af. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Fra min tid i Patent- og Varemærkestyrelsen ved jeg, at der såmænd ikke så skal så meget til, før man siger, at et skrift har opnået værkshøjde.

   Jeg ved virkelig ikke, hvor din kommentar kan være blevet af. Jeg har i hvert fald ikke foretaget nogle ændringer.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Er du begyndt at rydde ud i kommentarer fra trofaste kommenatorer? Det har du naturligvis al mulig ret til, ikke desto mindre ville jeg gerne vide, hvilken øm tå, jeg evt. er kommet til at træde på. Helt uforvarende. Jeg har bestemt ikke ønsket at skrive noget, der kunne såre. Men det kan selvfølgelig også være spamfilteret, der er blevet lidt hyperaktivt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Nej bestemt ikke. Jeg er som altid glad for alle kommentarer. Jeg har da svaret på din kommentar til “God service” og alt burde være i sin skønneste orden. Hvad får dig til at tro, at der er mugler i mosen?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.