, ,

Diverse

Flere positive ting

Jeg synes, jeg kæmper, men dagen i dag har vist, at det måske er kampen værd.

Kugledyne

Det første jeg gør, når jeg ankommer til psyk., er at spørge, om de har en kugledyne. Svaret er som regel “ja”. Den skal bare hentes nede fra det rum, hvor der står “Kugledyner” på døren. Jeg tror ikke, der er andet derinde, og de er i øvrigt enorme. Vi hjælpes som regel ad med at lægge betræk på, for det er temmelig bøvlet.

Jeg har ønsket mig en herhjemme i årevis, men jeg har ikke haft pengene – 7.300 kr. Den kommer fra Protac.

Jeg sover så godt med den, søvnen bliver dybere/mere intens, jeg slipper for at være vågen et par timer hver nat, jeg koncentrerer mig bedre dagen efter, jeg kan bedre falde i søvn, jeg kan slippe Benzoerne osv. Den virker ved, at de 7 – 11 kilo kugler leverer et “sansemotorisk tryk”.

Nemmere at falde i søvn Protac Kugledynen er et anerkendt hjælpemiddel mod søvnforstyrrelser. Kuglerne i dynen stimulerer berøringsansen og muskel-led-sansen og giver ro og tryghed. Brugeren får bedre kropsfornemmelse og falder nemmere i søvn.

 

Dybere uforstyrret søvn Kuglerne ligger løst i dynevåret og giver dybe punktvise tryk. Når brugeren bevæger sig under dynen, ændres trykket let og det giver nye sanseindtryk til hjernen. De skiftende sanseindtryk dæmper angst og utryghed og beroliger hjerne og krop. Opvågninger og natteuro mindskes og søvn bliver dybere og mere uforstyrret. Elementer som er altafgørende for menneskers trivsel og læring.

Da jeg var på afdelingen, anbefalede Melita (overlægen), at ergoterapeuten skulle hjælpe med en ansøgning til kommunen, om de ville hjælpe mig med en kugledyne. Og det gjorde hun så. Jeg syntes godt nok, hun gentog sig selv mange gange, men det var hende, der var eksperten og hende, der kendte “koderne”.

I dag ringede et meget venligt menneske fra kommunen, som stillede en bunke spørgsmål om min hverdag med og uden kugledyne. Jeg kunne fx fortælle hende, at jeg i nat var vågen fra 01 – 04, at dagen er svær at komme igennem med så lidt søvn, at det går ud over koncentrationen og energien, at det kan være svært at komme til højmesse, fordi jeg er meget træt osv. Hun stillede virkelig gode spørgsmål. Da vi sluttede samtalen, sagde hun, at der jo ikke var nogen tvivl om, at jeg skulle have sådan en. Jeg kunne kun sige “tusind tusind tak”. Nej hvor jeg glæder mig til den kommer i næste uge.

Jeg synes, Hvidovre Kommune behandler mig godt. Jeg kan virkelig ikke klage.

Genbrug

Folkekirkens Nødhjælp: HR har til huse på 1. sal, og Genbrug huserer i stuen. Jeg stak hovedet ned til deres administrator Kristine og fik en lille kort snak og en aftale til på mandag kl. 11:00. Hun var virkelig sød, men det er de jo alle derinde. Hun skitserede kort noget, der lignede controlleropgaver og en hel masse udefinerbart. Fint med mig! Jeg sendte hende til gengæld mit CV og Sunes anbefaling. Resten taler vi om på mandag. Jeg håber sådan, det vil lykkes, for jeg ønsker mig så brændende ro og fred i min tilværelse også selvom det fx bare er et år.

Imagify Image Optimizer

Der findes 1.000-vis af plugins til WordPress; nogle bedre end andre.

Noget af det, der kan forbedre brugeroplevelsen i form af kortere svartid på bloggen er, at behandle billederne i et eller andet program, så de bliver mindre (altså målt i Kilobytes – ikke i centimeter). Udviklerne af dette plugin siger, at alle blogejere kan speede deres sider op med Imagify.

Det, der er rigtig interessant her, er, at pluginet også kan behandle alle de gamle billeder, som jeg ikke har været tilstrækkeligt opmærksom på at optimere, da jeg lagde dem ind. Der ligger 661 billeder (og det er ganske få i forhold til alle jer), men jeg kan slet ikke forestille mig, at behandle dem alle enkeltvist.

Jeg har valgt købe-udgaven af pluginet, da mulighederne i den gratis version simpelthen ikke er gode nok eller bare tilstrækkelig. Sådan er det tit med alt det, der stilles gratis til rådighed – og well de skal jo også leve og have betalt deres udviklingsomkostninger mv. De skulle bare stoppe med at kalde det “gratis”.

Jeg har haft en del bøvl med at få det til at virke, fordi jeg på en eller anden måde fik oprettet to konti (hvilket var ret dumt). Men nu virker det, og det triller lystigt derudaf.

Postscriptum: der er sparet 17 pct. Det er jeg nu ikke så imponeret af, og jeg tror ikke rigtig, at det forbedrer brugeroplevelsen.

 

21 Svar
 1. Kisser
  Kisser siger:

  Åh, hvor er det godt at høre, at du kan få en kugledyne og dermed en ordentlig nattesøvn, som er så ekstremt vigtig for at nervesystemet kan regenerere – og du kan vågne op frisk og veludhvilet.
  Skønt at høre om en god kommune.
  Der er også kun gode meldinger rundt om i mit nærområde om Køge kommune.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Jeg glæder mig som et barn til juleaften til kugledynen kommer, jeg er nemlig træt af at være træt. Måske kan hukommelsen også få et boost ved sådan en dyne.

   Ja jeg synes altså medarbejderne i kommunen gøre deres bedste inden for de rammer, de nu engang har.

 2. Eric
  Eric siger:

  Fint med dynen, blot du ikke tager navneforandring til Larsen 🙂

  268,4 MB * 0,17 * 1024 giver knap 71 kb sparet per billede. Det tror jeg simpelthen ikke på. Et 600 * 400 pixel billede fylder normalt mellem 50 og 110 kb afhængigt af detaljeringsgrad osv., og træk så lige 70 fra … Du må undskylde, men jeg tror, de fupper dig.

   • Eric
    Eric siger:

    Ja, nu regnede jeg lige videre – 268 Mb til 661 billeder giver 415 kb pr. billede i snit. Kan det passe? Hvilken opløsning gemmer du billederne i?
    Omvendt, hvis det passer, og dine billeder fylder for meget i forhold til det nødvendige, er jeg absolut ikke imponeret af det nye plugins kompressionsevne.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Eric

     Jeg har aldrig nogensinde tidligere beskæftiget mig med størrelse/opløsning på mine billeder. Det er faktisk dig, der har sat mig i gang med at gøre et eller andet, og derfor fandt jeg pluginet. Det er derfor jeg ikke engang ved, hvilken opløsning jeg gemmer i. Havde du egl. ikke en vejledning på et tidspunkt, så jeg lige kunne tjekke, hvad der et er, jeg skal.

     Jeg har Photoshop.

     Lige nu har jeg sat programmet til at køre en ny runde; denne gang med en “ultra kompression”. Når den er kørt færdig, vender jeg tilbage til dig.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Eric

     Så blev kørslen færdig, og kommer med et overblik. Det sender jeg lige i din mailboks, da jeg ikke kan få WP til at acceptere et billede i en kommentar.

     Når du får tid at se på det, vil jeg være glad for kommentarer her i tråden.

     • Eric
      Eric siger:

      Okay, hvis du ikke er klar over, hvilken opløsning billederne havde før kompression, kan den sagtens have været unødig høj. Den samlede størrelse fremgår af det skærmbillede, du viser. Den nye størrelse (jf. det du sendte på mail) er ca. 125 kb i snit, og det er langt bedre.
      Som tommelfingerregel har man ingen glæde af opløsning højere end 72 pixel/tomme, hvis det kun er til skærmvisning (print er en anden snak). I min gamle version af Photoshop sætter man opløsningen i dialogboksen, hvor man også kan definere billedstørrelsen.

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Eric

      Mange tak for dit svar.

      Jeg har aldrig beskæftiget mig billedstørrelser og kompression – og det er en fejl fra min side. For at undskylde mig selv lidt vil jeg sige, at det formentlig blandt andet skyldes, at jeg selv sidder med en ekstremt god forbindelse, så jeg mærker det jo ikke selv.

      Nu fandt jeg jeg den relevante dialogboks. Tak for hjælpen. Nu dæmrer det med de 72; jeg har altså vidst det engang. Nu ved jeg det igen 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Rolig der kommer ingen Larsen her. Jeg bærer oldefars navn med stolthed.

   Du har fuldkommen ret. Jeg burde selv have ræsonneret lige som dig, men jeg kan ikke rigtig gennemskue dine formler: Fx hvor kommer de 268 mb fra?

   Jeg kan sagtens være blevet snydt, da jeg ikke kan gennemskue det.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Tillykke med dynen! Og tillykke med Hvidovre Kommune. Det er sørme godt at høre om en borger, der er godt tilfreds med kommunens sagsbehandlere. Det sker ikke så tit! Jeg har nu også haft nogle hug til nogle af Hjørring Kommunes sagsbehandlere, det ved jeg godt.

  Det lyder lovende med din aftale med FKN’s genbrug.

  Det plugin tror jeg ikke, jeg ville turde at bruge. Jeg er veteran, når det kommer til komprimering af billeder, og jeg frygter meget pixelering og “jpg-artefacts”, de små, grimme grumsede pletter, der kan komme hvor to farveflader møder hinanden. Jeg komprimerer faktisk mine billeder mindre nu, end jeg gjorde i nettets barndom. Folk har jo bredbånd nu, og vil sikkert hellere se billederne i god kvalitet, eller?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du kan tro, jeg glæder mig til dynen kommer! Jeg sover så utrolig godt under den.

   Jeg kan ikke sige andet end at Hvidovre Kommune er en god kommune at være syg i. Indtil videre har jeg faktisk ikke bedt om noget, jeg ikke har fået. Jeg har en ansøgning hos dem om hjælp til tandbehandling. Beløbet er eksorbitant. Jeg er spændt på, om den også kan køre igennem.

   Ja – jeg synes også, det lyder fint med “Genbrug”. På mandag er jeg lidt klogere på, om enderne kan mødes. Jeg håber så inderligt. Jeg har et eklatant behov for ro. Og jeg er virkelig der, hvor jeg er tindrende ligeglad med, hvem der betaler hvilke timer og hvor mange. Så længe jeg kan få et ordentligt afkast, er jeg glad. Det, der redder mig, er min invalidepension; jeg er glad for at have betalt i 25 år til pensionsordningen. Uden den kunne det overhovedet ikke hænge sammen. Jeg har altid tænk, at pensionsordningen hørte til min alderdom, og slet ikke tænkt på, at jeg kunne få behov for den på anden vis. Hvis FKN betaler en time om ugen, vil tilskuddet fra kommunen være ca. 16.000 før skat – altså ca. 8.000 efter skat. Det vil ikke engang betale mine faste udgifter, som er 8.500 kr. Og så må man sige, at FKNs udbetaling er fuldkommen latterlig. Jeg ved såmænd ikke, hvad jeg skal stille op med de ca. 400,- før skat. Rent til grin. Jeg tænker på, at dette er en klar omgåelse af reglerne. Det har da aldrig været lovgivers tanke, at ordningen skulle kunne udnyttes på denne måde. Men pyt jeg er ikke hellig, så længe kommunen er med på det.

   Jeg kan godt se dit argument med, at folk nu om dage hellere vil se en ordentlig kvalitet end at reducere ventetiden. Jeg har prøvet den første omgang på “normal level”. Nu prøver jeg så med “ultra level”. Det ser indtil videre ud som om, at billederne kan reduceres væsentligt. Jeg har lukket øjnene og trykket på knappen, og så må vi se.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Nu er det jo heller ikke sikkert, at FKN vil skamme sig til kun at betale for en time om ugen. Men ellers er hovedsagen selvfølgelig, at du holder skindet på næsen, både på den ene og den anden måde.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Det har du ret i! Nu kender jeg jo ikke deres budgetter, men det er mit indtryk, at de er meget stramme. Det hænger selvfølgelig sammen med, at der er vogtere på alle nødhjælpsorganisationerne. Fokus er på “Administrationsprocenten”: altså hvor mange penge bruger vi på os selv og hvor mange kommer reelt ud til de 800.000.000 (jeg mener ottehundredemillioner) fatttigste? Og selvfølgelig skal det fokus være der. Vores administrationsprocent ligger på 8,2, og vi er i den lave ende.

     Min egen økonomi vil næsten ikke blive berørt. Fra kommunen 16.000 før skat, fra FKN 800,- før skat og så plus invalidepensionen. Havde jeg ikke sidstnævnte, havde jeg ikke overlevet.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Hej igen

     Jeg forstår ikke helt, hvad du mener med: “Nu er det jo heller ikke sikkert, at FKN vil skamme sig til kun at betale for en time… “

     • Henny Stewart
      Henny Stewart siger:

      Jeg tænker, at de måske vil betale dig for de timer, du skal være der, eller næsten, snarere end at lukrere på, at kommunen ikke kommer efter dig, hvis du har kun en time. Undskyld, at jeg ikke har svaret før, jeg glemte at se efter, hvad du havde svaret. 🙂

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Henny

      Du skal ikke beklage lang svartid. Jeg kommer slet ikke op på dit niveau. 🙂

      Selv tænker jeg om alt dette, at det er en klar omgåelse af reglerne, for lovgiver har umuligt kunnet tænke, at det skulle foregå sådan. Jeg håber bare at komme til at profitere af denne omgåelse. Det er så medarbejdersynspunket; men hvad med arbejdsgiversynspunktet? Ja der er tale om, at de betaler for en time men får 15 timer. Det er (sgu) da en eller anden form for moderne slavehandel – vi kunne også kalde det løntrykkeri!

      Jeg går op i de gammeldags værdier: Fagbevægelsen, højskolebevægelsen, andelsbevægelsen osv. Ingen af dem havde næppe applauderet disse omgåelser; men som medarbejder i dag, må man tage det, der bliver tilbudt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.