Som trold af æske

Pludselig står de der bare

Det værste er kommunen, der pludselig bare ringer på og vil et eller andet. De antager altid, at man bare er hjemme.

Kost og ernæring

I dag kom de kl. 9:30, hvor jeg bestemt ikke var vågnet, og hvilket bestemt ikke var aftalt. De ville tale kost og ernæring, dvs. det ville de alligevel ikke rigtigt for de havde ikke de rette brochurer med.

De spurgte, hvad jeg fik at spise, og det var ikke sådan lige til at svare på, idet mad ikke har min interesse, og jeg lever af måltidssalater. De spurgte, om de måtte åbne mit køleskab, og det er jo svært at sige nej til, men det er grænseoverskridende. Mit køleskab er for det meste tomt, og ja jeg ved godt, det ikke er sundt, og at jeg burde udvise mere egenomsorg. Men jeg får det altså ikke gjort.

De sender den rigtige medarbejder næste uge — hende med brochurerne – onsdag mellem 10 og 12. Lad os se, hvornår det bliver.

De spurgte kort, om jeg kunne være interesseret i en kommunal madordning. Det er jeg ikke, ud fra det jeg har set i TV. Det ser decideret ulækkert ud. Så hellere fortsætte med A38 og måltidssalaterne.

Gulvvask

Jeg er visiteret til et ‘Rehabiliteringsforløb i forhold til gulvvask’ – altså skal jeg blive i stand til at vaske mine gulve selv igen. Det bruger kommunen meget krudt på. Her kommer en ergoterapeut og en anden medarbejder og spørger, hvordan det går. Ergoterapeuten melder sin ankomst. Den anden gør ikke. Hun står der bare som trold af en æske.

Sandheden er, at det ikke går videre godt, for når jeg har gjort rent, eller forsøgt på det, er jeg simpelthen så træt, at jeg må gå og lægge mig i flere timer. Jeg tænker på at anskaffe mig noget privat rengøringshjælp, hvis jeg kan finde en ‘proper dame’, der er til at betale.

Fokus burde ikke ligge på gulvvask alene. Det burde ligge på rengøring som sådan, da støvsugning også er et problem. Når jeg har slæbt støvsugeren ud af skabet og samlet den, er jeg træt.

Min fantastiske bisidder har skrevet kommunen et langt brev med alle argumenterne, og nu venter vi spændt på svaret.

Ikke brok

Dette er ikke udtryk for brok! Jeg bor i en god kommune, der kerer sig om sine borgere, og som har en kort sagsbehandlingstid. Det ville bare være rart, hvis man vidste, hvornår de kom.

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er simpelt hen for dårligt, at de ikke aftaler, hvornår de skal komme. “Trold ud af æske”-modellen tror jeg, jeg ville have meget svært ved at acceptere. Det forekommer mig uværdigt. Man er jo lidt i klemme, hvis man har brug for hjælpen, men slet ikke kan få den på egne betingelser.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja det er for dårligt, men som du selv skriver, hvad gør man, når man har brug for hjælpen? Jeg har også svært ved at acceptere det, men kan ikke rigtig finde ud af måder at komme omkring det på.

   Med hensyn til mit tomme køleskab undrer det mig meget, hvorfor de kom for at se på det. Har de en mistanken om, at jeg ikke får noget at spise eller hvad?

 2. Eric
  Eric siger:

  Jeg synes jo nok, at de kunne aftale en tid, før de tropper op. Jeg ville undlade at lukke op, hvis jeg ikke følte mig klar. Det kunne måske også have en pædagogisk effekt, for de ynder næppe at gå forgæves.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg gætter på, at du sidder i din siesta og kommenterer …

   Ja præcis, det ville være en vis dannelse at aftale en tid på forhånd. Jeg ville dog ikke turde undlade at lukke op, for hvilke konsekvenser ville det mon kunne få?

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.