,

Hjemme

Hjemme

Hjemme for en stund

Skønt at være her igen selv om her snart er lidt støvet, og køkkengulvet trænger til at blive vasket – det nås nok. Det skal ikke fortrænge følelsen af, at det er rigtig rart at være her! Det ligner lidt mit rigtige liv.

Aftalen er, at jeg i dag er hjemme fra 9:30 – 16:00, at vi evaluerer i morgen og derefter lægger planer for den kommende tid. Jeg synes, de gør meget for at gøre overgangen til det normale liv god og tryg.

Jeg døjer fortsat med “drejebogen” og kan ikke forstå det. Den nye medicin ved navn Risperdal burde jo kunne fixe den. Det er utrygt. Om aftenen føler jeg mig forpint, fordi der aldrig er bare fem minutters pause. Lige nu er lydsiden forværret, så jeg skal “overdøve” den, når jeg taler med nogen. Det eneste, jeg kan finde på, er at sætte hovedtelefonerne i ørerne og skrue op på maksimal lydstyrke, det overdøver lydsiden. Jeg kan bare kun holde den larm ud fem minutter ad gangen.

En to-do-liste

Jeg har lavet en liste med 10 punkter, over hvad jeg gerne vil have udrettet mens jeg er her, og jeg er simpelthen startet fra en ende af. Fx gennemgå mails, backups, .htaccess for at udelukke en bruger – det har ellers virket i cPanels “Deny Access Manager” – mærkeligt at det så pludselig holder op med at virke, ringe til Leif, kontakt til Meebox for at få mail-appen på iPad til at fungere igen osv. Alt sammen småting men alligevel rart at få ekspederet, da det bare skal fungere, uanset hvor jeg befinder mig.

En liste med programmer og deres formål

På opgavelisten er også: “Gennemgå rutineopgaver og kobl programmer til”. Problemet er, at jeg sidder ved PC’en og skal foretage mig et eller andet rutinemæssigt og banalt, men det tager mig 10 minutter at komme i tanke om, hvilket program, jeg skal bruge til det, fx “Høre musik – MediaMonkey”. Det svarer til, at du skal skrive noget tekst, og ikke kan huske at du plejer at bruge Word. Da jeg sidst var hjemme, prøvede jeg at liste alle programmer (jeg har mange, men de har jo alle et formål), jeg kunne vel genkende halvdelen. Det er meget ubehageligt at blive konfronteret med hukommelsesproblemet på denne måde. “Organisk cerebral dysfunktion”…

Årsager til hukommelsestabet

På netværksmødet forleden kørte Melita en del rundt i årsagen til det. Der kunne være tale om et par forskellige ting eller en kombination af de to:

 • ECT-behandlingerne (i alt 19)
 • Selve den bipolare lidelse

MR-scanningen den 13. maj vil kunne vise skrumpning af hjernen eller ej, men kan vel ikke vise årsagen. Svarer det ikke til et brækket ben? Et røntgenbillede kan vise, om/at det er brækket, men ikke om det var skiløb eller noget andet, der forårsagede det?

Den kommende tid

Der er kommet mail fra Hvidovre Kommune om, at hun har kontaktet Psykiatrifonden, der så vil kontakte mig med en dato for starten på “Udviklingsforløbet”, som jeg ser meget frem til. Leif nævnte, det sikkert bliver hårdt at komme i gang igen. Han har utvivlsomt ret, men det må jeg tage med. Jeg vil jo gerne.

Kommunen har bedt min egen læge om en hurtig erklæring til “Rehabiliteringsteamet”. Jeg kan ikke se nogen grund til, at det skal gå hurtigt, når rehabiliteringsteamet tidligst skal mødes 19 uger efter pinse, hvor jeg starter hos Psykiatrifonden. Der er jo oceaner af tid, og selvfølgelig er der tid til at vente på, at min læge har resultatet af scanningen og beskrivelsen af resultatet. Hvorfor dog forcere det sådan? Hvad er det, vi skal nå? Jeg fik ved opringning til kommunen overbevist hende om, at jeg havde ret. Og herefter er jeg så i gang med at få en senere tid hos lægen.

Jeg synes, der er meget at bøvle med. Psykiatrisk Center Hvidovre kunne måske ordne noget af det for mig, men nu har jeg altså selv taget affære.


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

2 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Som du selv er inde på, bliver det nok svært at hitte den rette årsagssammenhæng i forhold til dine hukommelsesproblemer. Jeg synes derfor, du skal holde fast i den første udmelding, du fik, nemlig at de ikke kan skyldes dit tidliger alkoholforbrug, for det er den bedste situation for dig. Skyldfølelser kan du jo ikke bruge til så meget. Når doktor Melita tværer lidt rigeligt rundt i alkoholforbruget, kunne det jo være, fordi hun tror meget på den terapeutiske effekt af ECT, hvorfor det ville være meget ubekvemt for hende, hvis der kunne påvises hjerneskade på grund af disse. Selv når vi er sårbare, eller måske især da, er det nødvendigt at huske på, at de fleste har deres egen dagsorden med i baglommen. Også selv om de har de allerbedste intentioner. Og lad os så endelig håbe på, at hukommelsesproblemerne fortager sig samtidig med at filmen trækker sig tilbage til underbevidstheden, hvor den hører hjemme, samt at scanningen viser, at der ikke er tale om større, permanente skader på øverste etage.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Mange tak for din gode kommentar. Så retter jeg ryggen lidt igen 🙂 Det passer også bedre med at jeg først begyndte at bemærke problmerne med hukommelsen i 2. halvdel af 2014, hvor min sygdom jo eskalerede helt vanvittigt og medførte fire indlæggelser…

   Jeg er ikke særlig god til at tænke så strategisk som dig, men jeg synes, du har fat i noget vigtigt. Jeg er meget spændt på/nervøs for den scanning. Så kommer alt vel for en dag… På en eller anden mystisk måde er jeg dog tilfreds med, at Dr. Kaj har fundet noget, for så er det ikke noget, jeg bilder mig ind.

   Hav en god aften.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.