,

Coronavirus og tanker om pension

Coronavirus og tanker om pension

Hold da op!

Coronavirus og tanker om pension.

Jeg blev ringet op af min Hvidovre Kommune i dag – jeg tror, det var fra visitationen – og de ville lige høre, om jeg var interesseret i en coronavaccination? Jamen det er da klart, jeg er interesseret. Det var hun af en eller anden grund glad for at høre. Om ca. tre uger vil der komme en indkaldelse i min e-boks til første stik. Om der så skal gå tre eller seks uger mellem de to stik står lidt hen i det uvisse. Det er fuldt ud forståeligt, hvis sundhedsmyndighederne beslutter, at der skal gå seks uger, fordi man så kan nå at vaccinere flere med de doser, der stilles til rådighed. Om man er 90 eller 95 pct. beskyttet kan vel komme ud på et?

Hvorfor jeg lige præcis er rykket frem i køen, ved jeg ikke, men jeg glæder mig over det, for jeg havde såmænd indstillet mig på, at det tidligst blev hen på sensommeren. Måske har de rykket mig frem, fordi jeg står i deres systemer som modtager af hjemmehjælp? Uanset hvad så er det dejligt.

Min nærmeste ven er også blevet tilbudt vaccination inden for den kommende uge, så om seks til otte uger vil vi kunne ses igen uden risiko. Det er også dejligt.

Træt af Corona

Jeg er – som de fleste andre – inderligt træt af Corona, der sætter så mange begrænsninger for, hvad man kan foretage sig. Jeg kan ikke engang gå ud og få en kop kaffe et sted. Det er det mindste af det! Samfundet er nærmest gået i stå. Alle, der kan, arbejder hjemme, der er ingen i supermarkederne og alt andet er lukket.

Jeg tager det meget alvorligt, og er især bekymret for den engelske mutation, der er 70 pct. mere smitsom end den, vi kender. Man bliver ikke mere syg af den, man bliver ‘bare’ lettere smittet. Man kan dø af så meget; jeg vil bare nødigt dø af corona, og jeg har slet ikke lyst til at ligge herhjemme alene og ikke kunne få vejret. Jeg længes tilbage til de normale tider, hvor man kan se dem, man vil uden at være bange for smitten.

Postscriptum

Jeg har været hos min søde læge i dag, fordi hun skal skrive en attest til kommunen i forbindelse med pensionssagen. Hun mente, at alt det med rehabiliteringsteamet var en ren formalitet, og at jeg uden videre vil blive tilkendt pension. Det var dejligt at høre, og det må hun jo have forstand på. Hun vil uden videre indstille mig til pension.

I går var jeg hos psykologen, der også har skrevet noget papir til kommunen. Hun har også indstillet mig til pension. Hun fortalte mig noget, jeg ikke vidste eller i hvert fald havde glemt: allerede i 2015, hvor jeg fulgte et afklarings- og udviklingsforløb i Psykiatrifonden, havde de faktisk ment, at alt pegede i retning af en pension, men det ville jeg ikke gå med til. Jeg ville arbejde. Hun fortalte mig, at det har hun også skrevet ind i sin rapport. Det kan jeg kun være tilfreds med.

Jeg tror, at alle de, der har skullet udtale sig, har indstillet mig til pension. Nu håber jeg så på, at der ikke er for lang ventetid til rehabiliteringsteamet, så der snart kan komme en afgørelse. Jeg trænger til at komme ud af det limbo, som jeg synes, jeg står i. Lige nu er alting uafklaret, og jeg er ikke god til at leve med uklarhed. Når der foreligger en afgørelse, kan jeg begynde at tilrettelægge resten af mit liv, og det ser jeg frem til.

Psykologen går med mig til mødet i rehabiliteringsteamet, hvis hun overhovedet kan den dag, og det er jeg glad for. Af en eller anden grund har jeg ikke den store lyst til at gå alene. Jeg har jo prøvet det før for fem år siden, og teamet består udelukkende af søde mennesker, men alligevel vil jeg gerne have en ved min side, som kender mig godt.

6 Svar
 1. John Stigers
  John Stigers siger:

  Det med pensionen synes jeg at kunne mindes noget om.
  Hvis det er det du ønsker, så håber jeg inderligt at du får den

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ John Stigers

   Tusind tak skal du have! Ja pensionen er det, jeg ønsker, for jeg synes ikke, jeg kan se, hvordan jeg skal kunne stå til rådighed for arbejdsmarkedet længere.

 2. Eric
  Eric siger:

  Fedt at du får stikket! Jeg glæder mig til, at det bliver min tur. Det tager nok sin tid, men sådan er det.
  Og pensionssagen lyder jo som en formalitet, du er en sand Alladin – hvor er det dejligt!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja det er jeg også rigtig glad for. Jo før jo bedre.

   “En sand Aladdin”… det udtryk har jeg ikke hørt før, men efter et besøg på Wikipedia er jeg sikker på, du har ret. Jeg glæder mig sådan til der foreligger en afgørelse, og der kan falde lidt ro på det hele.

 3. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Tillykke med din kommende coronavaccine! Jeg venter også, men det bliver formentlig langt senere – når de engang når til de 68-årige 🙂
  Jeg er SÅ træt af corona, som forhindrer mig i både dit og dat. Har siden marts kun set en lille håndfuld mennesker og primært udendørs. Og det med udendørs er for koldt lige nu. Er som dig forskrækket over smitterisikoen ved den engelske variant og har igen isoleret mig i mit hjem, – godt hjulpet af venlige mennesker, der leverer varer ved min dør. Men altså – gid den corona ville pakke sammen og forsvinde!!
  Jeg tror det bliver godt for dig at få en afgørelse i rehabiliteringsteamet. Jeg har mange gange set, at det er svært for folk at være i den afventende fase. Jeg er ikke i job mere, men min vurdering er at du får din pension. Du har i den grad gjort hvad du kan for at holde dig fast på arbejdsmarkedet, men det er ikke muligt mere.
  Jeg vil håbe for dig at du får en hurtig afgørelse og at du derefter kan planlægge dit liv i ro og fred. Pøj-Pøj.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Tak skal du have. Jeg er også noget overrasket!

   Ja væk med corona. Det er et uvæsen, som en eller anden djævel har placeret hos os. Den engelske variant er uhyggelig, og jeg håber rigtig meget at have fået både første og andet stik inden den når til Hvidovre. Indtil da passer jeg på, hvad jeg gør.

   Det glæder mig at også du tror, jeg får pensionen. Det tror de fleste, jeg taler med, så mon ikke det skulle kunne lade sig gøre. DPC tror det, min psykolog tror det og nu også min læge. Det er rigtigt, at jeg har gjort, hvad jeg kunne for at holde fast i arbejdsmarkedet, og jeg kan i hvert fald ikke se mig selv starte i det syvende fleksjob.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.