,

En gammel dinosaur?

En gammel dinosaur?

Er blogosfæren ved at uddø?

Lene skriver her: “blogsfæren er ved at være en gammel dinosaur”. Det var jeg ikke klar over, men måske har hun ret, for jeg har bemærket, at en del af de bloggere, jeg har fulgt gennem årene, ikke længere skriver nye indlæg. Det er trist, for det er folk, der skriver godt og vedkommende. Det er blandt andet hos dem, der altid har været ny inspiration at hente, og hvis liv det har været rart og ligefrem spændende at følge med i. Både i opgangs- og nedgangstider.

Årsagerne?

Det er ikke så tit, folk skriver om, hvorfor de stopper med at blogge, men det hænder da. Nogle bliver syge, andre har ikke tid på grund af for meget arbejde. Og så er der dem, der ikke takker af men bare bliver passive. Her kan jeg kun gætte på baggrunden:

Måske mister de lysten? Måske mangler de emner? Måske mangler tiden?

Sidstnævnte med tidsmangel er fuldkommen forståelig, for det tager faktisk lang tid at skrive et indlæg i hvert fald for mig, der aldrig gik til ‘maskinskrivning’, som det hed, og derfor skriver med sådan cirka fire eller fem fingre. Derefter skal der læses korrektur, og der skal findes et billede, der på rimelig vis hænger sammen med dagens tekst. Det kan alt sammen tage en del tid. Det piber jeg nu ikke over, for jeg har ikke andet.

Indholdet?

En tendens i tiden er, at det skrevne ord måske ligefrem er ved at dø ud? Vi skriver ganske enkelt ikke så meget, som vi gjorde tidligere, og det er ærgerligt. Alting skal gå så stærkt. Jeg elsker telefonsamtaler, da de tit er min forbindelse til verden uden for mine egne fire vægge, men jeg kan savne en god mail, som kan læses flere gange, og som jeg kan bruge tid på at besvare. Men mails bruges næsten heller ikke længere. Nu er det meste flyttet til Messenger, SMS, Twitter, Facebook og mange andre tjenester, som selvfølgelig er rare at have ved hånden.

Min egen blog er med tiden gået hen og blevet meget personlig, uden at jeg helt ved, hvordan det kom dertil. Eller rettere jeg ved det godt: Den blev min livline og et sted at nedfælde tanker og følelser i vanskelige tider. Og den blev et virkelig fint sted at korrespondere med læserne. I skrivende stund rummer siden lidt over 12.100 kommentarer. Halvdelen af dem er mine egne, da jeg altid svarer mine læsere, men ca. 6.000 kommentarer ‘udefra’ er da meget godt, og jeg hæger om hver og en. Tak til jer, der trofast kommenterer!

Siden rummer 1.710 indlæg, siden bloggens start for 14 år siden.

Alt i alt håber jeg ikke, blogosfæren er ved at uddø. Det ville nu være så trist.

Med disse (håbefulde) ord: Godt nytår!

 

10 Svar
 1. Lone
  Lone siger:

  Enig med de andre. Du skriver læsevenlige og læseværdige indlæg.
  Psst? Jeg bruger 1-2 fingre, når jeg skriver, men det er nok, fordi det mest foregår på iPad.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Blogosfæren er efter min mening også blevet ramt af de såkaldte “influencere” – sku’ vi ikke hellere kalde dem “influenzaer”?, der mere eller mindre lader sig prostituere til at skrive om diverse overflødige produkter. Hvis nye læsere kommer til sådan et sumphul, kan man ikke fortænke dem i at få en opfattelse af, at blogs alle sammen er sådan noget skjult reklame, som de ikke gider læse.

  Jeg håber, at du fortsætter med din blog, for den er virkelig læseværdig, og det ses, at du gør dig umage med sproget!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jo – hvad er det nu for et begreb med ‘influencere’? Jeg stemmer også mere for ‘influenzaer’. Egentlig var jeg lidt i tvivl om, hvad en ‘influencer’ var men tog Google til hjælp og fandt denne, som er ganske oplysende: https://loggershut.dk/hvad-er-en-influencer. En ting er sikkert: ‘influencer’ bliver jeg aldrig.

   Tusind tak for de pæne ord!

 3. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Jeg følger nogle få blogs, – din, et par stykker om håndarbejde, om haver og nogle stykker om historie. jeg har ikke bemærket at der bliver færre blogs – men finder mange, mange der skriver løbende beretninger på eks. Instagram. Jeg tror det er noget med den øgede billedmængde i det format – noget med at ordene bliver færre og antallet af (lækre) billeder bliver flere.
  Faktisk så holder jeg mest af blogs, der hviler på ord. Jeg synes at man i forvejen overvældes af billedstof i vor tid.
  Men jeg er også en gammel kone på 68, – som jeg plejer at sige: fra den tid, hvor billeder var i sort/hvid.
  Jeg skriver ikke så meget herinde, men tilgengæld læser jeg ALLE dine indlæg.
  Bliv ved – vi er stadig en flok, der gerne vil følge med på sidelinjen 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia

   Ja du har nok ret i, at mere og mere indhold flytter over på Instagram, fordi man der kan præsentere flere lækre billeder og nøjes med færre ord. Selv har jeg ikke en Instagramkonto, for billeder siger mig ikke så meget, og så er jeg heller ikke nogen videre god fotograf.

   Det er skønt at du læser alle mine indlæg. Det er jeg rigtig glad for. Tak skal du have! Jeg hænger på lidt endnu.

 4. Eric
  Eric siger:

  Jeg har ikke tænkt noget videre over blogosfærens udvikling. Der har vel altid været kommen og gåen, men det er vel logisk, at nogen vælger de (nyere) sociale platforme i stedet, fordi det er nemmere. Der er mange forskellige typer af blogs, og hvis der bliver færre, er det nok mest de personlige og ikke de tekniske, politiske, videnskabelige osv., hvor det, man har på hjerte, dårligt kan udtrykkes på meget begrænset plads.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.