, ,

Dronningens nytårstale

En klog kvinde

H.M Dronning Margrethe den 2. af Danmark slog til igen med en af de bedste taler siden 1984 – det var den med de “dumsmarte bemærkninger”. Hele talen kan ses og læses her. Vi har en dygtig dronning, som er en fornem repræsentant for vores land.

På fuldstændig diplomatisk vis får hun fortalt Dansk Folkeparti m.fl., at hun ikke er med på retorikken om et paradigmeskift i udlændinge- og asylpolitikken. Hun sagde blandt andet:

Når det går fremad, har vi brug for alle kræfter, ja, for flere end vi selv har. Op gennem historien har vi hentet dygtige hænder og kloge hoveder fra andre lande. Mange mennesker er kommet til Danmark for at arbejde her, dem har vi tidligere haft brug for, og det har vi stadig! Det kan være medarbejdere i landbruget, på hoteller og restauranter eller højtspecialiserede forskere, hvis viden der er behov for.

Det er ikke alene et spørgsmål om at mangle hænder. Vi har også brug for ideer og inspiration udefra, for at kunne bevare den fine position, som Danmark har på så mange områder, ligesom vi selv formår at inspirere andre ude i verden.

Hun har lyttet til et erhvervsliv, der mangler hænder og hjerner. Hun har lyttet til demografer og professorer, der advarer om, at vi om kort tid vil mangle ca. 100.000 medarbejdere rundt omkring – særligt i industrien og i landbruget. Allerede nu er der landmænd, der hændervridende fortæller, at de kun dårligt kan få arbejdskraften til at slå til.

På det seneste har der været flere tilfælde, hvor udenlandske statsborgere, bosat her i landet, har passet deres job og ved siden af har hjulpet på anden vis men hele tiden inden for deres eget fagområde. Det er ikke sådan, vi tiltrækker dygtige folk.

Den professionelle amerikanske hornmusiker Lauren Robinson, der spiller horn i Aalborg Symfoniorkester, har overtrådt sin arbejds- og opholdstilladelse ved i tre tilfælde at spille musik uden for sit normale arbejdssted.

Selv siger hun, at hun ikke kendte reglerne, men det har kostet hende en bøde på 10.500 kroner.

Hun har samtidig mistet retten til at søge om permanent opholdstilladelse i Danmark de næste 15 år.

Kilde: DR.dk

Dronningen slog et slag for, at det ikke er bedre at være professor end murer. Der er brug for alle, hvis Danmark ønsker fortsat vækst og forøgelse af BNP. Jo flere skattekroner, der kommer i kassen, jo bedre kan vi hjælpe dem, der har hjælpbehov.

Der var engang, hvor jeg også altid så statsministerens nytårstale, da jeg anså den for vigtig, men jeg kan ikke længere holde ud at høre ham sige “Kernevelfærd”, “Det skal kunne betale sig at arbejde”, “Erhvervslivet mangler hænder”, “Skattelettelser” osv. Jeg synes, han, Venstre og resten af regeringen er umådeligt langt fra den virkelighed, der omfatter de fleste.

4 Svar
 1. Lene
  Lene siger:

  Jeg nød også hendes tale og blev faktisk bevæget over det, der ikke blev sagt med ord, men mellem linjer, om hvor hårdt det er at være hustru til en mand med demens.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Jeg er helt enig med dig i, at hun talte meget fint om sin mands sygdom. Det kunne ikke være gjort bedre. Jeg har stor respekt for vores regent. Hun er virkelig dygtig til sit job, og jeg vil savne hende, når hun på et tidspunkt abdicerer.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er altid en fornøjelse at høre Dronningens tale og jeg regner også med at høre Statsministerens. Mon han siger noget om Post Nod og fordelen ved privatisering af opgaver staten burde tage sig af?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jeg tror ikke, han vil komme så meget ind på diverse privatiseringer, da ingen af dem synes at have været en succes for regeringen: hjemmepleje, Danmarks Radio, vandværker, elværker… nej det kører ikke rigtigt for ham og regeringen. PostNord er jo helt håbløst. De løber om kap med Venstre og LA for at se, hvem der hurtigst kan afskaffe brevposten. Mon ikke det sker i 2018? – ja allersenest i 2019.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.