, , ,

Danflix og Danmarks Radio

Danflix og Danmarks Radio

Venstre har fået en (ny) idé

Hvis man slår op på adressen https://danflix.dk, får man ovenstående billede. Der er ikke noget indhold på siden, men domænet findes.

Det er optaget, allerede før Venstre går i gang med at rundbarbere Danmarks Radio med 400 millioner kr. årligt, som skal puttes i en særlig public service-pulje, så vi kan få meget mere public service. Puljen findes sådan set allerede i dag, men den tilføres kun ca. 35 millioner om året. Nu skal den altså mere end tidobles.

Danflix og Danmarks RadioMedieordfører Britt Bager vil straks i det nye år gå i gang med at se på, hvordan DR bedst kan slagtes. Bedømt på sine udtalelser i aftenens tv-avis virkede hun nu ellers ikke som den skarpeste kniv i skuffen, men det hindrer hende naturligvis ikke i at føre kniven.

Jeg undrer mig noget over, hvorfor man allerede på nuværende tidspunkt taler om, hvad platformen skal hedde. Det er inderligt ligegyldigt; kald den dog Anders And eller lignende. Vi har allerede opdaget det “fine” ordspil med Netflix.

Dansk Folkeparti er begejstret

Flere skarpe redskaber: Dansk Folkeparti har en stor del af efteråret raslet med sablerne, så de er begejstrede. De vil dog helst reducere DR’s budgetter med 25 pct. (og det må vel være procentpoint?) årligt med virkning fra 2019, når det kommende medieforlig træder i kraft. Jeg kan ikke lige regne ud, hvor hurtigt man på den måde kan få afskaffet DR, men det kan ikke vare længe. Det bekymrer mig, at de er begejstrede, for betyder det, at vi skal høre mere Richard Ragnvald og se flere tyske schlagershows?

Mastodonten Danmarks Radio

Der var i formiddag en sjov lille “forskrivelse” på dr.dk: Generaldirektøren udtalte sig om “ondemand-verden”, som jeg læste som “onde mand-verden”. Af sammenhængen fremgik dog, at hun mente “on demand-verden” 🙂

Jeg bryder mig slet ikke om den udvikling V og DF ønsker sig. For mig er der kun et seriøst medie, og det er DR. Jeg har ikke mulighed for at se så meget tv, men jeg “træner” med radioen. Orientering og P1-debat er fremragende, dybdegående journalistik, hvor der er styr på kilderne, kildekritik og tid til at fortælle historien. Før i tiden, når jeg hver dag skulle tidligt op og på arbejde, stod den altid på Københavns Radio på P4, også selvom jeg var ligeglad med på hvilken motorvej køen var længst. De sagde aldrig noget om forholdene på cykelstierne. Men P4 var en nødvendighed i mit morgenritual.

Hvis vi skal have mere public service, der er privatiseret, er det så ensbetydende med mere dans en dans, kog en klejne, bag en kage og flere auktionsprogrammer? Og mere Thomas Milsted og Svend Brinckman, der gør sig kloge på hvad som helst og mere i den dur?

Skal jeg give køb på Anders Aggers geniale “Indefra” for at få dette skrammel?

Jeg ser tv-avis hver dag 18:30, og jeg synes faktisk, at det er nyhedsformidling, der er i orden, også selvom jeg ikke får så pokkers meget ud af det. “U-bådssagen” blev dækket mere end rigeligt, men folk vil åbenbart gerne følge med i den minutiøse partering af en ung svensk kvinde. Det er vel det, der ligger i “public”?

Jeg frygter flere reklamer, flere studieværter, der ikke er tørre bag ørerne, og ikke har for meget mellem dem.

4 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg hørte dels Bager og undrede mig over at hun var så velorienteret i alverdens programmer og dels generaldirektøren for DR, der havde det glimrende synspunkt, at hvis ingen fandt de udsendelser som ville blive produceret for de flyttede midler ville de ingen værdi have. Det er formentlig lige i skabet.
  Jeg tænkte også at man gerne må spare på privatisering idet det jo ikke altid synes at være til fordel for befolkningen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Vel brølt! Tak for det.

   Jeg havde såmænd ikke lige tænkt på det med, at Brit Bager var så velorienteret, men du har da helt ret i, at det kan synes noget sært.

   Herudover synes jeg, at generaldirektøren er skarp og præcis, når hun siger, at vi riskerer et kludetæppe af såkaldt public service. Hvis hun nu tilføjede lavstatus og fordummende ville det uden tvivl være rigtigt, men det kan hun selvfølgelig ikke stille sig op og sige.

   Næh, jeg har faktisk aldrig bemærket en privatisering, der gjorde noget godt for os som public. Og jeg vil altså ikke af med Anders Agger og hans fremragende “Indefra”.

 2. Eric
  Eric siger:

  Det er ren ideologi. Venstre (og andre med dem) vil af princip privatisere hvad som helst og har også været ude efter fx fjernvarme og vandværker. Det empiriske belæg, for at privatisering partout skulle give lavere priser for samme ydelse osv., er ikke eksisterende eller i bedste fald meget broget. Adskillige privatiseringstiltag har været deciderede katastrofer – ældreplejens mange konkurser fx., hvor kommunerne må “feje op” igen og igen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg har tilføjet en enkelt sætning: “Skal jeg give køb på Anders Aggers geniale “Indefra” for at få dette skrammel?”

   Ja du har ret i, at det er ideologi. Jeg er måske heller ikke selv så skarp, men ordet “privatisering” var ikke faldet mig ind, eftersom det jo er licensmidlerne, der skal overføres til denne public service-pulje.

   Jeg fulgte med, da de var ude efter vandværkerne, og det forekom mig komplet vanvittigt. Selvfølgelig er det en kommunal opgave at drive dem. Og ældreplejen har jo bestemt ikke givet de ældre/gamle bedre omsorg eller service.

   Jeg er træt af nemme løsninger. Godt nok er tre milliarder til DR mange penge hvert år, men så lad os dog kigge på det i stedet for at smide barnet ud med badevandet.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.