,

Karina Pedersen

Logitech Illuminated Keyboard K740

Karina Pedersen får de første tasteanslag på mit nye tastatur, egl. ikke fordi hun fortjener det, men jeg vil fejre, at jeg igen kan se alle tasterne. Det er vældig rart.

Alle kender vel efterhånden Karina Pedersen, da snart alle medier har haft omtalen af hendes (hvis det da er hendes) bog: ”Helt ude i hampen. Mails fra underklassen”. Bogen er udgivet af Gyldendal, som herved har begået en brøler af dimensioner.

Masser af medier har haft historien på en eller flere forsider, men den eneste, der har tjekket kilder og fulgt op på påstande, er Lars Fogt fra MetroXpress, som ikke engang er en rigtig avis, men endnu et stykke tabloidpresse.

Karina er understøttet af Liberal Alliance med sit neoliberalistiske projekt, der mest går ud på at vise, at underklassen ingen moral har, og at (fattigdoms)ydelserne er for høje.

POV International skriver: Det er både brandærgerligt og en regulær skandale. Ærgerligt, fordi Karina Pedersens formål med bogen er at rejse en vigtig, samfundspolitisk debat: Hvordan hjælper vi bedst underklassen (de mange på kontanthjælp, de ufaglærte der ryger ind og ud af arbejdsløshed m.fl.) til at få et bedre liv? Ødelægger vi i virkeligheden deres muligheder i den retning ved at kvæle dem i alle velfærdsstatens velmente tilbud om kontanthjælp og et hav af sociale tiltag, så de synker hen i passivitet og kynisk udnytter systemets godhed?

Hun tager udgangspunkt i sin egen barndom i Korskærparken i Fredericia, og hun er nødt til at svine familien til fra ende til anden, for ellers passer historien ikke ind i det neoliberalistiske projekt. Moderen drikker mere end i virkeligheden, brødrene belastes med kriminalitet og offentlig forsørgelse. Det samme sker med de tidligere klassekammerater. Når Lars Fogt graver lidt dybere, kan ingen af ofrene genkende sig selv.

Thomas Milsted (egl. stressguru)  skriver i dag for POV International: Bogen står tilbage som et velskrevet og raffineret stykke politisk håndværk med et entydigt neoliberalistisk budskab: demonter velfærdsstaten – afskaf socialpolitikken.

Jeg sad og så “Afsked med Abdel” fra DR2 en aften. Abdel fulgte hende hel dag, og man så en stribe små klip a’la interviews.

Karina Pedersen er dum som en dør. Hun kan ikke argumentere selvstændigt eller sammenhængende, og hun virker fuldstændig “argumentresistent”. Jeg fik det indtryk, at hun ikke selv havde skrevet bogen – men der er sikkert også masser af forfatterspirer i Liberal Alliance.

Mennesker som hende er ekstremt farlige, da hun lefler for laveste fællesnævner, og sikkert formår at tiltrækker masser af mennesker fra den yderste højrefløj.

15 Svar
 1. Anette
  Anette siger:

  det trods alt godt at det blev opdaget så tidligt at der er ugler i mosen

  skræmmende at bøger og folk som det får så meget at skulle havde sagt.

   • Stegemüller
    Stegemüller siger:

    @ Anette

    Jeg er er helt enig med dig, i alt hvad du skriver.

    Ja hun levede jo fint på moderens kontanthjælp i ca. et år.

    God søndag.

 2. Dorte Lyager
  Dorte Lyager siger:

  Fuldstændig enig. Det er frygteligt at hendes ord er blevet ædt råt, bare fordi hun som en af underklassen blev betragtet som sandhedsvidne….

  Hun er lige så uintelligent som 95% af deltagerne i Paradiset Hotel og andre realityshows – hun har bare skabt sit eget univers at være det i….

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Dorte

   Jeg har aldrig set “Paradise Hotel” eller lignende, men jeg tror heller ikke, jeg er gået glip af noget.

   Jeg håber, at al den blæst, der nu har været om hende og bogen, kan gøre at hun ikke er helt så meget sandhedsvidne.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg havde vist at svare dig. Sorry.. Jeg synes ellers, jeg havde forholdt mig til “Bodegauniversitetet. Det er et pragtfuldt og 100 pct. beskrivende ord.

 3. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  Jeg kan kun være absolut enig med dig.

  Før bølgen af indsigelser væltede ind over Karina Pedersen, så havde jeg investeret i bogen. Heldigvis kun i ebog’s udgave, og dermed billigere.

  Jeg har arbejdet på socialkontor/bistandskontor og nu Jobcenter siden 1974, så selvfølgelig var jeg fagligt nysgerrig for at læse dette stykke Danmarkshistorie.
  Ikke fordi jeg forventede at være enig, men det er altid spændende at læse om, hvad der får folk til at være mønsterbryder.
  For det lød jo som om det var en mønsterbryder, der stod bag bogen – omend en bitter en af slagsen.

  Og så kom debatten bølgende. Du har helt ret, Hanne, i dine betragtninger om Karina Pedersen.
  Men heldigvis at der kom en debat og de deraf følgende afsløringer.

  Tænk hvis bogen havde fået lov at stå som et sandhedsbærende debatindlæg – uff!

  Hvad jeg synes om bogen? Ingenting. Jeg har overhovedet ikke læst den, har helt mistet lysten til det. Faktisk så har jeg slettet den fra min ebogslæser.

  Det eneste der ærgrer mig er, at mit køb tæller i statistikken over hvormange bøger det lykkedes Karina Pedersen af sælge……….

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Mia Gerdrup

   Det er dejligt med meningsfæller – tak for det!

   Jeg kan forstå, at du ærgrer dig over at tælle med i statistikken. Jeg har faktisk tænk på at købe den; jeg er bare sikker på, at jeg på ingen måde kan lide det. Dertil er min sociale indignation for fremherskende.

   Når du har erfaring helt tilbage til 1974, har du noget at have dine holdninger i! Du har helt ret i, at det er godt debatten er kommet, tænk hvis bogen havde fået lov at stå alene? Det tør jeg slet ikke tænke på.

   God lørdag til dig.

 4. Den stille pige
  Den stille pige siger:

  Jeg har ikke orket at læse bogen – endnu. Kommer måske heller aldrig til det. Men det forhindrer mig ikke i at have en holdning til det – forråede – menneskesyn, der kommer til udtryk i bogen. Det som jeg har læst OM bogen.

  Det er uhyggeligt, hvis bogen og dens “sandheder” vil blive brugt til at skære yderligere i hjælpen til svage borgere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Den stille pige

   Næh jeg har såmænd heller ikke læst den. Jeg baserer mig bare på, hvad alle andre har skrevet – og det er måske lidt forkert! Jeg overvejer slet ikke at bruge tid på den bog. Jeg ved allerede, at jeg ikke kan lide den. Det farligste er, at nogen på højrefløjen lader sig inspirere for meget. Socialpolitikken er allerede ødelagt tilstrækkeligt.

   God lørdag til dig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.