Webdesign: Da jeg i aftes nat ikke kunne sove for bulder og brag, stod jeg op med den klare intention endelig at lære temaet ”Enfold” at kende. Temaet styrer hjemmesidens udsende, men ikke alene sørger det for udseendet, der er også adskillige spændende indholdselementer i det.

Webdesign nytårsnat

Webdesign

Da jeg i aftes ikke kunne sove for bulder og brag, stod jeg op med den klare intention endelig at lære temaet ”Enfold” at kende. Temaet styrer hjemmesidens udsende, men ikke alene sørger det for udseendet, der er også adskillige spændende indholdselementer i det. Det gælder fx hjælp til søgemaskineoptimering og overholdelse af cookiereglerne i forbindelse med GDPR.

Man lærer det ikke lige på en nat eller to. Jeg har haft det otte måneder, men jeg har aldrig sat mig ind i mulighederne.

For mig er videoer en god måde at lære på: Jeg ser dem igennem og starter derefter forfra, stopper og standser dem og gennemfører de samme trin, som instruktøren. Det fungerer faktisk rigtig godt. Der er en række gode videoer og anden fornem dokumentation her. Et godt tema er kendetegnet ved god dokumentation. Det er noget af det, man betaler for. De gratis temaer har ingen dokumentation.

Kunsten bliver nu at kende begrænsningen, så det hele ikke hopper og danser. Jeg tror ikke, det vil falde i jeres smag. En ting tror jeg vil være vældig nyttigt: kolonner til forskellige emner i et indlæg. De vil gøre det lettere at vurdere, hvad man ønsker at læse.

Når man laver så meget fjolleri, kan det gå ud over svartiderne, men det gør det faktisk ikke. Siden loader fortsat meget fint.


Webdesign interesserer mig, så jeg har gennem tiden skrevet en del om det. Du finder posterne om webdesign her.

Brev fra jobcenteret

Jobcenter Logo

Fra og med i dag er jeg inde i jobcentermøllen for en – forhåbentligt kort periode – og vil modtage ledighedsydelse. Jeg takker min Gud og skaber for også at være invalid. Ellers hang det ganske enkelt ikke sammen, når tandlægen også skal have sit.

Jeg vil så en tid skulle leve med deres tåbelige standardbreve. Her er det første:

CV på jobnet

Du skal inden den 21-01-2018 lægge dit CV på Jobnet under punktet Mit CV for at stå til rådighed for fleksjob og dermed være berettiget til ledighedsydelse.

Vær opmærksom på, at du som ledighedsydelsesmodtager ikke skal stå tilmeldt som ledig på jobnet. Er du startet i et fleksjob inden den 21-01-2018, bedes du se bort fra dette brev.

Når du modtager ledighedsydelse, er det en betingelse for udbetaling, at du senest 3 uger efter, at du har fået ret til ledighedsydelse, får oprettet et CV på Jobnet (www.jobnet.dk), hvis du ikke har det i forvejen.

Hvis du ikke får lagt dit CV på Jobnet inden fristen, skal kommunen trække i din ledighedsydelse for de dage, hvor dit CV ikke ligger på Jobnet.

Hvis du har spørgsmål

Har du spørgsmål til ledighedsydelse eller indlæggelse af CV på Jobnet, er du velkommen til at kontakte Jobcentret. Du kan også finde mange svar på Jobnet.


Jeg overvejer at tilbyde mig som korrekturlæser på deres breve 🙂

  • For eksempel burde de blive enige med sig selv og hinanden om hvorvidt “jobnet” skal med stort eller lille begyndelsesbogstav.
  • Og det er da synd for mit CV, at det skal indlægges på jobnet… er det mon sygt?
  • Og tre gange fortæller de, at datoen den 21. januar er en vigtig skæringsdato.

Jeg har naturligvis allerede gjort det, jeg skal, også det jeg ikke kan. Der er en form for fritekstfelt, hvor man kan beskrive sit ønskejob, og det er en god idé, så jeg skrev det allerede lillejuleaften sidste år. Det er imidlertid ikke lykkedes mig at uploade det, for siden brokker sig over, at der er ugyldige specialtegn. Jeg har prøvet at fjerne apostroffer og den slags, men det hjalp ikke. Siden oplyser ikke, hvad den anser for specialtegn. Måske er det kommaerne? Jeg endte med at sende det til sagsbehandleren, så må han uploade det, eller finde nogen, der kan.