Vemod: jeg har prøvet det før

VemodFor søren da… Der kom en mail fra psykologen om, at regionen ikke havde accepteret den seneste henvisning fra min læge, og at hun derfor stort set havde arbejdet for en tredjedel af timelønnen de seneste 11 gange. Det kan hun selvfølgelig ikke blive ved med, men jeg er godt nok trist over, at hun aflyser vores sidste aftale. Det er mere end vemodigt.

Jeg har sagt farvel til hende før nemlig i juli 2016, og der var det heller ikke let. Denne gang var jeg bedre forberedt på, hvad jeg så gerne ville sige. Jeg har selvfølgelig sendt en mail, men hvor meget jeg end elsker “ny” teknologi, overgås face to face ikke af in absentia.

Jeg ville have sagt

 1. Jeg kommer til at savne dig – meget. Der er ikke andre steder, jeg kan komme, som jeg er, og få et relevant mod- og medspil.
 2. Du ved mere end nogen, nogensinde har vidst og mere end nogen nogensinde kommer til at vide. Det er sådan, fordi jeg synes, du er klog!
 3. Vi har mødtes i et fælles intellektuelt rum, og det har jeg sat meget stor pris på. Du har forstået mig rigtigt.
 4. De hemmeligste ting: De mest absurde overgreb og kønsidentiteten. Jeg har aldrig talt med andre om det, og det kommer jeg heller aldrig til – for der er ikke behov for det.
 5. Du har været mit faste holdepunkt siden foråret 2015. Jeg vil skulle øve mig i at klare mig selv. Jeg er lidt bange for det. Hvor går jeg så hen?
 6. Du har samlet mig op, hver gang jeg er væltet.
 7. Jeg har altid kunnet stole på dig. Det tog mig lang tid at lukke dig ind. Jeg skulle se dig an længe, fordi jeg var bange for, at jeg igen bare skulle levere min historie uden at få noget kvalificeret tilbage.
 8. 2015-07-15: Microsoftsessionen: “Jo mere jeg lærer dig at kende, jo bedre kan jeg lide dig”. Jeg tror ikke, du helt ved, hvad du skal svare. “Det eneste sted, jeg kan være ærlig, er her”. Det er også nødvendigt. “Inden du går ud herfra, skal vi være enige om, om du skal indlægges eller ej”. “Jeg skulle bare finde ud af, hvem du var”. Intet ønske om at snyde eller lyve. Krænger ikke min sjæl ud til hvem som helst. Ved ikke om jeg vil dø eller leve. Det gør dig bekymret” (som jeg hører det). Du tilbyder at køre mig til PCGL. Det er fandeme rørende! “Du er den eneste, jeg kan fortælle sandheden” Jeg har hørt sessionen mange gange, og jeg er lidt frygtsom overfor den. Hold da op, hvor havde jeg det dårligt. Du evnede at bære mig videre. Tak!
 9. Jeg har hele tiden følt, at du faktisk godt kunne lide mig. Jeg var ikke bare en patient/kunde/borger/klient… Og du var ikke bare endnu en behandler, som du på et tidspunkt ytrede, og som jeg også benægtede.
 10. Jeg har haft det allermeste ud af “operationel” og “konkret”.
 11. Du har respekteret, at jeg ikke er ret god til “hokuspokus”: Stoleleg, tegne, symbolske begravelser osv. Samtidig har du skubbet mig lidt, så der er lidt, der er lykkedes, også selvom jeg er et “ordmenneske”.
 12. Meget skelsættende i forbindelse med et eller andet svært: Du sagde “Vi går sammen”, du lænede dig frem, tog mine hænder og var inderlig med stemmen. Jeg glemmer det aldrig. Så meget har jeg aldrig mødt at blive imødekommet, respekteret og forstået.
 13. Legenden fra Esajasevangeliet: Kun ét sæt fodspor i sandet: “Der bar jeg dig”. Jeg synes, det er rørende. Jeg vil ikke ophæve dig til gudestatus, men “Du bar mig”.
 14. Du har troet på mig. Det er der ingen andre, der har.
 15. Bare for sjov: “En psykopat psykopat er en, der vil slå ihjel” Det siger du altså “17. august 2017 b” 3:54 minutter inde.
 16. Hvad med din hjemmeside?

Knus

Hanne

Der bliver et savn efter alt det, vi er gået igennem sammen. Endelig en der ikke blev bange for sære mig. Tak Anette for alt det, du har gjort!

Første gang vi sagde farvel.

Social bookmarks

Telefon: (+ 45) 22 81 17 31
Nej tak til SMS, Messenger mv. Send e-mail eller ring hvis du vil noget.

Nyhedsbrev: En mail pr. uge – links til nye poster

Mest læste seneste 30 dage

Nye kommentarer

2 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Da jeg læste dette indlæg, fik jeg en association til en bog jeg læste og læste i igen og igen for mange år siden. Det lyder måske mærkeligt, men den gav sikkert lidt inspiration til driften af min blandede psykologiske landhandel dengang.
  Bogen hed Tal og bliv rig. Forfatteren var blevet indspiret til denne bog af en anden bog, Tænk og bliv rig. Denne sidste bog havde han læste, vist nok, 99 gange og hver gang opdagede han noget nyt.
  Jeg forestiller mig ikke du skal læse bøgerne, men kunne ideen bruges nu da du ikke kan komme til psykologen mere. Kan du genhøre nogle sessioner en gang til – og måske på denne måde høre noget du ikke har hørt før og bruge det i din videre proces.
  Det var bare det jeg tænkte.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Du har fuldstændig ret: alle lydfilerne er dyrebare for mig, for jeg lytter af og til. Den med Microsoft har jeg hørt – vist nok – 99 gange. Når jeg hører dem igen, kommer der ofte nye nuancer frem. Jeg har jo nemt ved at finde de vigtige, når jeg nu har lavet resumeer af dem alle. Stort arbejde men værdifuldt for mig.

   De er så dyrebare, at jeg også har lagt dem i e-boks.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.