,

Nytårsaften

Nytårsaften siger mig ikke rigtig noget, alligevel var jeg glad, da en veninde foreslog, at vi skulle hygge os sammen, se dronningens nytårstale, spise noget god mad og skåle kl. 24:00. Det er trods alt lidt trist slet ikke at gøre noget ud af det. Vi fyrer ikke af, da vi begge er lidt bange for det. Udsigten fra mine stuevinduer ned på torvet, som er en stor affyringsrampe, er fin nok. Jeg har købt en rigtig lækker champagne, så det skal nok blive godt.

Det er sæson for at se tilbage. Jeg kan kun sige, at mit 2015 har været anno horribilis med adskillige indlæggelser på psyk. Faktisk har jeg ikke tal på dem; den længste varede to måneder. 2016 kan kun blive bedre, og mit mål er at undgå indlæggelser i det nye år, men selvfølgelig hvis det bliver nødvendigt, må det være sådan.

I december mistede jeg en veninde, jeg har haft i 34 år – altså ikke sådan at forstå, at hun er død, men venskabet er dødt. Det er lidt underligt, og det er sorgfuldt. Men hun har svigtet mig rigeligt, så nu måtte det slutte. Jeg har blokeret hende på telefonen, så hvis hun ringer, får hun telefonsvareren. Endnu er der ingen besked, så måske er vi enige om, at det måtte slutte her.

Umiddelbart ser jeg frem til den 13. januar, hvor jeg skal starte i en virksomhedspraktik hos Folkekirkens Nødhjælp. De har for flere år siden købt et IT-system til HR-området, som de aldrig har fået implementeret, fordi de havde planlagt for mange integrationer. Ambitionerne oversteg evnerne og den tid, de havde til rådighed. Jeg bilder mig ikke ind, at det kan gennemføres på de tre måneder, jeg har til rådighed, men måske kan jeg skitsere processen for dem og producere noget undervisningsmateriale. Så vil jeg være glad.

Jeg skal starte med 12 timer om ugen, og meningen er så, at det tal langsomt skal sættes op. Psykiatrifonden siger, at målet må være 15 timer, men min egen målsætning er 18 timer. Nu må vi se, hvordan det går. En ting er helt sikker, og det er, at jeg vil være træt i starten; jeg har trods alt gået sygemeldt siden juni 2014 altså 1½ år. Spørg mig ikke, hvad jeg har lavet i al den tid, for jeg ved det ikke, bortset fra at jeg selvfølgelig har været indlagt en del af tiden.

Jeg vil ønske alle mine dejlige læsere et rigtig godt nytår med tak for alle jeres gode kommentarer i det forløbne år. Kommentarerne er det der giver liv til bloggen. Vi “ses” næste år. Hvis I skal fyre af, så gør det med omtanke og pas godt på liv og lemmer.

 

26 Svar
 1. Kaja
  Kaja siger:

  Kære Hanne.
  Godt Nytår.
  Jeg håber alt det bedste for dig.
  Det bliver en spændende opgave, du har for dig. Bare du ikke forventer for meget af dig selv. Hvis du “kun” kan klare 15 timer ugentligt, må du stille dig tilfreds med det.
  Kan du nu have det godt, jeg ser frem til at følge dig i 2016.
  Mange hilsner
  Kaja

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Kaja

   Mange tak for din kommentar, og tak for dine gode ønsker.

   Jeg har haft en lang snak med erhvervspsykologen her til formiddag om de forventninger, jeg stiller til mig selv: De er alt for store! Jeg er nervøs for “jobbet” og for om jeg kan klare det. FKN ved godt, at de ikke skal forvente det helt store; det er mig selv, der sætter overliggeren for højt. Jeg bliver nødt til at være tålmodig med mig selv. Hun er god, for hun skærer det ud i pap for mig, og jeg må bare se at lære det.

   Mange hilsner
   Hanne

 2. Pia
  Pia siger:

  Godt nytår til dig, og jeg håbet at 2016 bliver langt, langt bedre end 2015. Der kan vist næsten heller ikke blive andet end bedre, tror jeg.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Tak skal du have. Du har ret, det kan kun blive bedre, ellers opgiver jeg da ævred.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pollyanna

   Tak og i lige måde. Ja det kunne være rigtig fedt; uden at ville pive synes jeg, jeg trænger til lidt medgang.

 3. Annette boolsen
  Annette boolsen siger:

  Også godt nytår til dig her fra Rayong, hvor jeg er endt på et dyrt hotel langt fra alting – det får man for ikke at ville planlægge. Så må jeg hygge mig med en kylling og et par øl – det var hvad jeg kunne finde efter 10 timer i bus – men det er det i det mindste ikke koldt. Kom godt ind i 2016.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Annette

   “Dyrt hotel langt fra alting”, det lyder trods alt dejligt. Du må også komme godt ind i 2016. Måske kunne det være hyggeligt at ses engang i løbet af det nye år.

 4. Kisser
  Kisser siger:

  Godt nytår – og tak for sidst 🙂
  Lad 2016 blive det bedste år og alle dine drømme går i opfyldelse.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Det er sørme mig, der siger tak for sidst! Det var en rigtig hyggelig dag.

   Tak for dine gode ønsker.

 5. Eric
  Eric siger:

  Ja, det har i sandhed været et strengt år for dig, Hanne. 2016 kan næsten kun blive bedre, og som udgangspunkt er virksomhedspraktikken da en god start 🙂 Vi læses ved …

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja du har ret – 2016 kan kun blive bedre!. Ja virksomhedspraktikken er en god start. Jeg glæder mig, men er også lidt nervøs for det, da jeg har været væk så længe.

 6. Kirsten b. r.
  Kirsten b. r. siger:

  Kære Hanne

  Kl. 18 går vi til bords til 3 dejlige retter, som andre har sørget for. 🙂
  Vi skal som sædvanlige spille hele aftenen og mere til for glade, danseivrige folkedansere. Kl. 23.50 til 00.10 holder vi pause, synger, skåler og nyder synet af andres dyrt indkøbte fyrværkeri. Jeg bryder mig ikke om champagne, heller ikke andre spirituøse drikke, så min skålen bliver kun til nippen. Engang ud på morgenen når vi hjem i vore senge.
  Jeg ønsker dig et virkelig godt Nyt År med, succes over hele linien 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten b.r.

   Det lyder hyggeligt. Skal I spise midt i majestætens nytårstale?

   Tak skal du have!

   Vi “ses”.

 7. Lene
  Lene siger:

  Må du også få et godt nytår og jeg håber at praktikken går lige som du har drømt om. Tak for dette år, Hanne, det er godt at følge dig.
  Jeg skal arbejde i aften og håber, jeg når over broen inden fyrværkeriet går helt amok, ellers bliver det som at køre i en krigszone.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Mange tak skal du have. Det glæder mig, at du kan lide at følge min blog – men det gælder jo også i høj grad den anden vej.

   Ja pas på dig selv, når du kører. Jeg håber, du når hjem at skåle med landmanden.

 8. Ellen
  Ellen siger:

  Du må også have et godt nytår og et godt 2016.
  Vi fyrer heller ikke af, men nøjes med at nyde at se andres anstrengelser 🙂

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.